Tutorial - Golden olive

Här kommer dagens tutorial :)

Den var inte så mossgrön som jag hade för mig utan mer grön/brun/skimmrande. Eller typ oliv! Hahaha... Men det är sak samma, blev ju snyggt ändå, eller hur? :P

1.
Efter att ha lage primer på hela ögonlocket så lägger jag MUS Menthe på inre halvan av ögonlocket.

2.
Sen tar jag Regent från MUS och lägger på yttre halvan av ögonlocket och även längs ovansidan av Menthe ända in i ögonvrån. Skuggan jag använt är egentligen kompakt, men eftersom den gick sönder efter att ha tappat den i golvet så blev det ett hemmagjort eyedust istället.

3.
Sen tar jag väldigt lite av Fizz frrån MUS och lägger precis under ögonbrynet. Jag är försiktig med att inte ta för mycket då det är en ganska gul/grön färg och jag vill bara ha ett lätt skimmer. Den är grönare än den ser ut på bild.

4.
Sen tar jag en eyeliner från en eyeliner palett från Smashbox. Jag valde en mörkt olivgrön. Lade på den ganska tjockt och suddade sen ut lite grand med en tops som jag också hade liiiite färg på. Det går lika bra med en krämig kajal om man vill det, så länge den är suddbar.

5.
Måla ögonbrynen och dra några svep med mascaran.

6.
Sen tar jag ett krämrouge från Mary Kay i färgen Pommegrante. För att den ska se snygg ut på och inte bli för mycket färg så tar jag en rougeborste från Body Shop. Jag använder den bara till krämrouge, för jag tycker inte riktigt om den till vanliga rouge.

7.
För fulländad look så kör jag på ett knallrosa läppstift och läppglans. Läppstiftet heter Blush och glanset Moi, båda två från MUS.


Här är resultatet!!

Gör nog en imorgon också.
Kram på er!

Gloss & Sephora

Hej hej!

Har varit en vända på Steninge slott idag och kollat runt lite på julmarknad. Super mysigt, hittade lite klappar också.

Tänkte visa lite produkter som jag hittade och gärna lägger vantarna på när jag får chansen.
Först ät det några lipgloss från Lime Crime. Hittade en länk på en blogg igår och kände att jag verkligen ville få hem och prova dessa.



Ser ni vad otroligt fantastiska de är!? Om de ser ut på läpparna som de gör i hylsorna så måste jag säga att färgerna är otroliga! Kolla bara på den mörkröda, Candy Apple. Golden Ticket skulle också vara rätt häftig! Dessa häftiga gloss släpps 28 Nov. Alltså på måndag och kostat $17. Frakten kostar $11, alltså ungefär 75:-. Så det kan ju vara värt att beställa fler saker på en gång eller beställa tillsammans med någon annan. HÄR är länk direkt till dessa glossiga glans.


En annan sak jag skulle vilja pusha för är Sephora! En stor skönhets butik som jag var inne i första gången i New York i somras. Och herregud jag hade kunnat flytta in dit! Massvis med smink, hudvårdsprodukter och parfymer. Många märken som verkligen har bra kvalite på sina saker. Framförallt var det här jag blev kär i Urban Decay när jag äntligen fick chansen att prova deras produkter. Köpte då den ökända Potion Primer och några ögonskuggspaletter som jag lovar att visa någon dag. De är superlätta att jobba med och ger ett grymt resultat. Och nu märkte jag dessutom att Sephora finns i Paris! Och dit åker jag nästa fredag! Hur awesome är inte det, kommer definitive att gå dit och kika runt!

Nu ska jag ta mig ner för trappan och sminka mig så att ni kan få en tutorial senare. Det blir en lite mossgrön sminkning som jag själv aldrig provat förr :)

Kram

Tutorial - Everyday Pink & Grey

Halloj!
Här kommer äntligen en tutorial. Har saknat att sminka mig och med tanke på att jag inte sminkat mig speciellt mycket sen jag kom hem så jag känner mig extra snygg när sminket väl kommer på :P
1.
Efter att ha lagt på en primer på locket så lägger jag Pearl nr.45 från Face Sthlm på hela ögonlocker hela vägen upp till ögonbrynet.
2.
Sen tar jag en platt borste och trycker på en grå skugga med lite skimmer i från MUS i färgen Stray. Jag börjar från mitten av ögonlocket ungefär och lägger den nästan hela vägen ut till yttre kanten av locket.
3.
Ta sen en fluffig borste och börja bygga upp färg från yttre kanten av ögonlocket och mot mitten. Ha en lätt hand och använd små cirkel rörelser längst ut och svep mot mitten. Färgen är Ashes och kommer från MUS.
4.
Till sist tar jag en skimmrande rosa/lila nyans som jag köpte i Thailand. (Det står MAC men det är bara låtsas. Är däremot ganska bra pigment ändå och färgen är lätt att jobba med. Köpte några stycken och betalade ca. 10kr)
Färgen lägger jag precis i inre ögonvrån och jobbar den lätt mot mitten. Lägg gärna skuggan även vid ögonvrån närmast näsbenet. Det ger ett piggare intryck och ser fräscht ut.
5.
Ta en svart kajalpenna och måla längs hela vattenlinjen, både uppe och nere. Och fyll i ögonbrynen.
6.
På med mascara!
Avsluta looken med lite rouge och ett läppglans. Här har jag använt mig av en favorit. Queen från MUS.
Jag ber om ursäkt för den halvtaskiga kvalitén på bilderna, men batterierna i systemkameran dog efter första bilden så jag fick ta kompaktkameran. Men batteriet laddas nu, så nästa gång är bilderna bättre :) Hoppas att ni gillade looken och att den blir användbar!
Kram

Måndag!

Har varit lite dålig på uppdateringen med tutorials, men som vissa vet är jag lite skadad och sminkar mig inte så mycket när jag bara ligger hemma, men jag tänkte lägga upp en lite sotad grå/rosa makeup som funkar bra till vardags. Kommer nog upp ikväll i sådana fall:)

Hör av mig senare! Kram


Hemma igen!

Nu är jag hemma från Thailand!
Har haft det jättebra och träffat supermycket härliga människor :) Har läst massvis, så himla skönt! Läser min sjunde eller åttonde bok på de här två veckorna nu. You don't have to say you love me av Sarra Manning. Tycker att den är jättebra! :) Rekommenderas, vet inte vad den heter på svenska dock.

Det blir ingen makeuptutorial idag, har inte orkat sminka mig, eventuellt imorgon, vi får se. Annars kommer det en på tisdag :)
En kort update bara, ska gotta mig i min bok nu ;P
Kram på er!

RSS 2.0