Le Dator

Jag hade tänkt lägga upp en tutorial på en pinup look ikväll. Men min dator är ganska död och jag får inte igång den för tillfället. Får nog igång den imorgon eller något!

Tänker inte deppa för det. Ikväll ska jag nämligen ut och dansa lite med kompisar. Ska bli kul!!

Så ni får ta och klara er ikväll ändå. Ha en fantastiskt bra lördagskväll/natt!

Kram!:D


HAUL från Paris - Urban Decay Book of Shadows vol. IV

Det här blir mitt sista haul från Paris. Bättre sent än aldrig eller hur?!

Det blir om Urban Decay's Book of Shadows vol. IV.
Det är en palett som har släppts fem gånger om jag förstått det rätt. Vol. I, II, III, IV och 2009 släpptes även Boom of Shadows - Alice in Wonderland. Hade jag sett den då hade jag försökt få tag på den, men nu går inte det.

I vilket fall så köpte jag vol. IV i Paris som också är den senaste. Jag köpte den på Sephora. Den finns för er att köpa på lookfantastic.com för £46, alltså 479:- som valutan står i idag. Dessutom är det fri frakt till hela världen! Inklusive Sverige, toppen! :D


Jag glömde att ta bild på min öppen och ligger just nu i sängen och är alldeles för lat för att gå och hämta den och ta kort och allt. För komplicerat just nu... Därför lånade jag denna bild från google. Det är alltså 16 ögonskuggor varav 10 st är exklusiva för denna palett. Du får med en travel size Eyeshadow Primer Potion, travel size Supercurl Curling Mascara, full size 24/7 waterproof eyeliner i Perversion. Dessutom får du en liten högtalare och en sladd så du kan kopple in din telefon och lyssna på musik. Eler scanna in de QR-koder du får och titta på en tutorial där denna palett används.





Som alltid är förpackningen superfin och man blir lite glad av att hålla i den. Den är däremot ganska stor och otymplig att ta med sig om man ska någonstans. Men jag har massa annat så jag behåller den här hemma.


Alla skuggor ä välpigmenterade och jag har ingen primer under. De är swatchade i radordning från paletten.

Fr. vänster: Blue Bus(Är mörkare på riktigt), Gunmetal, Cobra, Baked.


Fr. vänster: Bender, Gravity, Lost, Hijack.
Ni ser ju framförallt på dessa lite mörkare färger att de är otroligt pigmenterade utan primer!


Fr. vänster: Midnight Cowgirl, Sin, Midnight Rodeo, Crystal.


Fr. vänster: Bust, Missionary, Skimp, Zephyr.
Både Skimp och Missonary är väldigt fina färger, men eftersom Skimp är såpass hudtonad syns den ganska dåligt på bild, men är en fantastiskt highlighter.

Jag har ingenting att klaga på med skuggorna, det är precis lika, krämiga, pigmenterade och lättjobbade som alla andra av deras skuggor jag har.

Eyelinern gillar jag. Fast den är vattenfast så går den bort ganska lätt med tvål och vatten eller makeupremover. Dock kan den bli lite vattning i färgen ibland och inte helt svart. Men då är det bara att skruva åt och skaka lite så blir det bra! :)

Och den är lätt att applicera både en tjockare och en tunnare vinge med. Här hade jag dock inte skakat den och då blev den lite vattning.


Mascaran använder jag varje dag och ska nog köpa fullsize i USA. Den ger volym, längd och det blir inte klumpigt. Inte heller smular den sig och hamnar under ögonen under dagen. Det är viktigt med en mascara tycker jag! Den kan jag varmt rekkomendera.


Jag har inte använt högtalaren mer än ett pat gånger och den är rätt bra. Men jag provade den idag och jag tror att den la av... Jag hittar ingenstans där man ska stoppa in nya batterier i alla fall. Men men, jag köpte den ju för sminkets skull!! :)

Generellt sett så gillar jag Urban Decay väldigt mycket och rekommenderar denna palett med många möjligheter för olika looker.

Kram!


Look of the day - Glitterfredag

TITTA TITTA TITTA!!!! Jag kom ihåg glitter fredag :D Woho! Använde ett ganska nytt glitter, jag har i alla fall inte använt det förut. Ett superfint kornblått glitter. Jag gjorde en sotning med isblått och svart med silverglitter i som bas och sen glittret på alltihop.

Jag blev ganska nöjd, dock blev det lite ojämnt applicerat, framförallt på ena ögonlocket, men det syntes inte när jag tittade. Och jag gör ju det mycket oftare än jag blundar ;P

Här kommer lite bilder!

Ni ser att det inte blev så snyggt på höger sida.








Jag har ingen mixing liquid eller liknande för att få lösglitter att fastna. I vanliga fall brukar jag använda franslin eller en glitter eyeliner som jag trycker på glitter på innan den torkar. Funkar toppen.
Men det här blå glittret var som ett dubbelsidigt lipgloss. Först doppar man i vätskan och sen i glittret och sen målar man bara på detta på locket. Toppen tyckte jag!! Men det höll inte särkligt bra under dagen. Jag hade en foundationsvamp i väskan för att kuna ta bort det som trillade ner under dagen. Det var ett litet minus. Annars gillade jag den! :)

Kram!

Lalala London!!

Åååh! Jag är så himla pepp. Åker till London på söndag. Hittade en blogg om London idag. Den var lämpligt nog på blogg.se's framsida :) Läste lite och hittade lite smågrejer, ska grotta in mig lite i den tjejens arkiv.

På hennes blogg stod bland annat om lite matställen. Ett av dem var Ed's som låg på Oxford Street, en av de stora shoppinggatorna vi ska besöka. Den restaurangen har tydligen mycket Grease-feeling över sig! Jag gillar verkligen Grease och vill gärna se hur det ser ut där :)

Har fått i uppdrag att handla åt lite kompisar och så! Har dessutom en lång lista på vad jag själv ska spana in. Sen måste jag prioritera lite väl där. Inte en chans att jag skulle ha råd med allt jag vill ha! Så vida jag inte vinner massor med pengar på en trisslott imorgon... Vann 25:- häromdagen så jag ska lösa in den mot en ny och hoppas på det bästa :p

Planet går 18:10 från Arlanda på söndag kväll. Så på lördag tänkte jag passa på att gå ut och dansa lite, det var ett tag sen!

Nu kommer nog mamma hem närsom helst så vi ska ta en kopp te.



Bild tagen från google.

Kram!

Tutorial - Line it!

Körde ganska enkelt idag, lite ögonskugga och grön eyeliner. Jag måste ju säga att jag blivit väldigt mycket bättre på det här med eyeliner om man jämför med för ett par år sedan, till och med i höstas. Tyckte jag fick till en riktigt snygg vinge idag :)

1.

Efter att ha lagt primer på ögonlocken applicerar jag Fizz från MUS upp till globlinjen och suddar där ut den uppåt.

2.

Sen tar jag en fluffig borste och lägger MUS Muffin från globlinjen till ögonbrynet.

3.

Eyelinern som jag använder är en superfin skogsgrön ur min Smashbox eyeliner palette och den gröna heter Emerald. Jag använder dock inte den penseln som följer med utan en annan tunn eyelinerpensel.

4.

Sen målar jag undre vattenlinjen med kajalpennan Green Card från MUS, den syns dock väldigt dåligt på vatten linjen, det är nog bättre att ta en vit kajal som är gjord för vattenlinjen istället. På den kajal du nu använder så ta en olivgrön färg och lägg försiktigt på vattenlinjen. Det syns inte mycket på mig på den här bilden, men det syns mycket mer på riktigt och blev riktigt snyggt faktiskt :)

5.

Målar mascara och ögonbryn. Till läpparna har jag ett lip stain från Smashbox i färgen Guava.


En närbild på makeupen.



Och såhär blev det med läppgojs och hela tjofräset! Och nej, jag hade inte morgonrocken till jobbet ;P

Kram!

Recension - Biotherm makeup remover

För ett tag sen tog min makeupremover slut, så jag gick till Kicks för att köpa en ny och frågade lite om hjälp. Tänkte att de säkert hade någon bra att rekommendera. Jag fick lite olika förslag och bestämde mig för den från Biotherm. Kändes som en bra remover.

Den är i flytande form eller vad man ska säga. Den jag hade tidigare var en kräm.

Det är en ganska stor flaska och jag tänkte att den skulle väl räcka ett tag. Jag köpte den här den 11 februari. (Ja, jag kollade upp det...) Nu är det den 23 och jag har gjort av med mer än hälften och då har jag inte använt mer än nödvändigt. Jag vet inte hur länga era removers brukar räcka, men den tidigare jag hade räckte bra mycket längre än den här kommer göra.

Det är en rätt snygg flaska, genomskinlig högst upp och tonar till vit längst ner på flaskan.





Och hur bra funkar den då. Jag hade ganska höga förväntningar för det var många varma ord när jag pratade med tjejen på Kicks. Den kanske funkar jättebra för henne, men mindre bra för mig.

Den tar bort ögonskugga, ögonbryn och basen på ansiktet väldigt lätt och bra. Men om man har kajalpenna, vattenfast mascara eller Make Up Store High Tech Lighter som bas för ögonskuggan så blir det inte bra. Inte bra alls. Det står att den ska fungera för all makeup. Alltså även vattenfast. Jag hade vattenfast mascara igår och fick jobba länge för att få bort den och fick ändå avsluta med varmvatten och tvål för att få bort det sista.

När man ska ta bort kajal så blir det otroligt kladdig och smetas mest ut. Det försvinner iksom inte. Jag hade en sminkning på alla hjärtans dag med kajalpena som bas för ögonskuggan och det var bara att ta bort basen och allt det där sen när jag märkt att jag bara kletade runt all ögonskugga så tog jag återigen tvål och vatten. Samma sak om du använder High Tech Lighter som bas.

Om du bara har vanlig mascara en primer som torkar och inte är kletig så går det bra att få bort sminket. Dock tar det längre tid än jag skulle önska att få bort mascara.

Och var försiktig så du inte får i ögonen! Det svider fruktansvärt mycket, framförallt efteråt. Jag har legat i sängen och försökt sova, men mina ögon håller på att ta kål på mig för att jag råkat få i ögonen. Morgonen efter har det såklart gått över, men ändå. Inte värt det. Så jag håller ögonen stängda så mycket jag kan och efter att jag tagit bort lite med minj bomullstuss så drar jag med en torr bomullstuss så jag är torr runt ögat inna jag öppnar det.

Det är självklart olika från person till person, den kanske fungerar hur bra som helst för just dig och då är det toppenbra! Men jag ska köpoa någon annan nästa gång. Den här tycker jag inte var värd att lägga pengarna på. Hade väntat mig mycket mer med tanke på att jag betalade mer än tänkt.

Den kostar 235:- på Kicks.

Hoppas ni fick nytta av denna resencion!

Snart ska jag lägga upp tutorial på dagens makeup.

Kram! :)

Tips & Trix - Lösglitter

Här kommer världens snabbaste och enklaste tips!

Om du anvönder lösglitter, framföraalt runt ögonen så är det välsigt lätt att det trillar ner glitter på kindera och under ögonen. Lägg basen efter att du sminkat ögonen så kan du ta bort glittret med makeupremover utan att behöva försöra din bas. Enkelt va? :)


Det här ar alla mina glitter utom två, glömde bort dem när jag fotade. Det är i alla fall ett rött och ett blått glitter som inte är med.

Det är jätteviktigt att man har glitter som är gjort för smink som man kan köpa i butiker som säljer smink. Köp inte hobbyglitter på panduro, de har vassare kanter och är inte bra att få i ögonen. Dessutom är de oftast gjorda i metall medans sminkglitter är gjort av plast och har rundare/mjukare kanter.

Ett litet snabbt tpis & trix. Nu ska jag iväg till jobbet. Ikväll får ni en tutorial och en recension på en makeupremover från Biotherm.

Kram!

Nagellack - Depend nr. 03

Igår kväll målade jag naglarna med ett lack jag inte använt på länge. Fick det när jag fyllde 16... Så det är några år gammalt och har börjat segna lite grann. Men inte så mycket, och än så länge går det att använda! Bra tycker jag. Lite osäker på hur jag ska beskriva färgen, men det är som en metallisk röd/rosa skulle jag nog säga. Den täcker rätt bra med ett lager, men jag ville ha en lite mörkare färg och målade två lager och fick lite mer täckning också, men man klarar sig med bara ett lager, och det är bra :)


Lillfingret är lite kladdigt, men det har tagits bort nu! Som ni ser är flaskan ganska sliten.

Glöm inte att följa mig på Bloglovin'!! Klicka bara på ikonen till vänster :D

Kram!

Look of the day - Metallic

Jag har två ögonskuggor som är riktigt snygga, men jag glömmer på något sätt alltid bort dem. Dessutom är de rätt läckra tillsammans. En lila och en mörkblå cybershadow från Make Up Store. Namnen på dessa två skönheter är Metallic Plum och Metallic Wave. Så idag plockade jag dem och en till ljusblå och freestylade lite, blev inget speciellt, men snyggt blev det tycker jag :)








Har märkt att jag skelar allt oftare på de bilder jag tar på mig själv... Weird face på det!

Nu ska jag kolla lite serier och måla naglarna.

Kram!

Look of the night - Innocent Angel

Här kommer en idé till något man skulle kunna göra till en som ska vara utklädd til ängel på en skiva. Hon som i sådana fall ska bli sminkad har dessutom lång, tjockt, blont hår, så det blir nog bra ihop :) Jag tänker mig en lite mer "oskyldig" variant av en ängel, hon får säga vad hon tycker eller om hon vill ha det mer som en fallen ängel eller något. Vi får se!

Och återigen, jag skulle vilja ha vita lösfransar, så är det någon som vet var det finns så säg väldigt gärna till!!




Jag har en ljust guldig skimmrande skugga på locket och en otroligt lätt markerad globlinje med en mörkare guldig färg. Använde guldig eyeliver och toppade med guldig skugga. Skulle gärna ha Urban Decay's eyeliner i Eldorado som är en riktigt snygg vattenfast guldig eyeliner.




Jag ville verkligen ha ljusa öppna ögon därför blev det väldigt ljus och lätt ögonmakeup och vit kajal på övre och undre vattenlinjen.


Lite strasstenar på ena tinningen.


Glossigt rosa läppar till det!!




Jag rpovade även med svart mascara, vet inte om jag gillar det lika mycket. Man ser den vita igenom eftersom man inte ska vänta nästan alls när man målar på den svarta mascaran efter den vita(det är en dubbelmascara.). Skulle jag ha svart mascara skulle jag använde en annan ändå.



Så blev det den här gången! Hoppas att ni gillar det. Och hoppas främst att hon som eventuellt skulle ha det gillar det. (Min hand ser enorm ut :D)

Kram!

Look of the day - Risky Business

Kände mig typ helt oinspirerad till hur jag skulle sminka mig idag så jag sökte lite snabbt på google, gick inge vidare det heller. Till slut hade jag inte så mycket tid på mig så jag rotade fram en gammal palett från H&M som jag använde väldigt mycket förut och körde på en enkel snabb sminkning med den. Det är en palett med bara tre färger, hade alltid den om jag skulle sminka mig på tåget :p










Hade tänkt göran en tutorial idag, men pga tidsbristen och den ganska ointressanta sminkningen så blev det inte så.

Nej! Nu ska sminket bort och jag ska dra fram lite inspiration och göra något intressant, försöka mig på någoting som kan passa en ängel. Var ett tag sen jag gjorde något annorlunda! Hang in there my darlings!

Kram!

Look of the day - Natural Monday

Det finns något som heter holofredag, vissa av er har säkert hört det uttrycket, som innebär att på fredagar är det hololack på naglarna. Det finns även glitterfredag, vilket innebär glitter på ögonen av valfri sort och mängd.

Varje vecka tänker jag att på fredag, då minsann... Visserligen har jag bara ett hololack, men glitter på ögonen då? Nej, det kommer man heller inte ihåg, i alla fall inte förrän man gått utanför dörren färdigsminkad på väg till jobbet... Jahapp, nu då? Jag vill ju också vara med.

Nej! Då får man mynta sitt eget uttryck istället, sen lär det ju definitivt bara vara jag som gör det, men ändå.
Natural Monday blev det! En lite naturligare look i hela ansiktet, både ögon, läppar och kinder. Lite diskret, valfria färger, måste ju inte nödvändigtvis vara brunt och bleka färger, men ja, enkelt helt enkelt.... Jag känner fräsch då.

Om jag märker att jag kommer ihåg det här varje eller väldigt många måndagar så får det en egen kategori! Men under tiden får det ligga under Look of the day :)

Här kommer min första Natural Monday look!







Det är en cremefärgad ögonskugga på locket och en ljust brunskugga som jag lagt för att markera globlinjen lite grann bara. En brun kajal är lätt utsuddad längs halva undre och övre fransraden. Till det tog jag mitt Jelly Kiss läppstift från IsaDora i Rainbow.

Nu ska jag nog göra mig redo för sängen. Ska upp och träna med mamma imorgon! :)

Kram!

Nagellack - Pearly Frost och Depend nr. 161

God kväll!! Dagens har spederats med vänner och kvällen på teater. En kompis som hade uppsättning i skolan. Väldigt bra och jag måste säga att hela klassen var fantastiskt duktig!

Igår kväll däremot blev naglarna målade. Började med att plocka fram ett röd/rosa lack, men kände att jag ville göra någor extra. Letade fram Pearly Frost från IsaDora och målade ett tunt lage röver det röd/rosa lacket, som är nr. 161 från Depend. Så nu skiftar naglarna i ljust skimmrande röd/rosa och i annat ljus mer skimmrande pärlvitt. Tycker att det blev fint!


Min hand ser väldigt märklig ut, jag vet...


Och så med lite annat ljus på naglarna!

Lägger upp en look of the day alldeles strax också, ska bara få in bilderna i datorn :)

Kram!

I love... mango & papaya

Var hos min syster i Karlskoga i helgen och hälsade på. Det var hur bra som helst. Vi var i Örebro i lördags för hon skulle handla lite saker hem. Jag passade då på att köpa en duschkräm eftersom min är slut. Kunde då inte låta bli att lukta på alla mumsiga dofter i I love...-serien. Alla luktar fantastiskt gott och det var väldigt svårt att bestämma sig. Jag gillade verkligen raspberry & blackberry, men min svaghet för mango gjorde att det blev I love... mango & papaya. Det är dessutom både bubblebath och shower crème. Härligt eftersom vi faktiskt har ett badkar!

Har precis duschat och luktar nu lite som en påse tutti frutti. Ett av mitt favoritgodis :P Men jag gillar att jag luktar ändå inte för mycket godis utan ändå fräscht. Känns som om jag kommer fortsätta att köpa deras produkter ganska mycket.


Det är också en rejäl flaska så den räcker länge. Det är bra med tanke på att den ändå kostar 69:-. Inte så dyrt egentligen eftersom flaskan nu är så himla stor.


Jag ville inte heller ta min vanliga body lotion som luktar vanilj och chokladpraliner till den här. Därför tog jag mitt body butter från The Body Shop som luktar Satsumas. En av mina favoriter av deras body butter för den luktar så fräscht.

Nu ska jag sminka mig och sen iväg på lunch med två kompisar.

Kram!

M magazine

Sitter på bussen till systeryster! Köpte senaste M magazine på pressbyrån så jag har lite att läsa. Ska sminka mig när vi kommit lite längre. Den här gången har jag spegel med mig också!!

Har även lite godisnappar och en flaska med Loka:p färdkost är viktigt! Men nu ska jag nog sova lite. Är ganska trött:)

Hör av mig senare, förmodligen efter att jag sminkat mig:)

Kram!


Look of the day - Inspired by Hiilen

Igår kikade jag igenom Hiilens bilder på Facebook och hittade en bild som jag verkligen fastnade för och blev sugen på att göra själv! Hon gör det mycket snyggare och det är väldigt snyggt med lösfransarna till som hon har. Men jag gjorde ett försök och fick åtminstone en hel del komplimanger av diverse folk idag :)

Dock var det soligt och kallt ute idag, det är inte bra för mitt smink för mina ögon börjar rinna och det blir inte alltid så bra beroende på hur mycket de bestämmer sig för att rinna... På det 10 minuter det tar att gå till jobbet hinner framförallt sminket under ögonen bli fult. Men så är det och man kan oftast rädda det ganska bra när man har tillgång till spegel :)

Hiilens sminkning

Bilden tillhör Hiilen.
För det första har hon naturligt väldigt långa fransar och hennes var mörkare än min, men jag hade inte bilden uppe när jag sminkade mig utan gjorde från minnet kvällen innan :P






Mascarakladd , I know.


Jag blev ändå nöjd med min insats. Övning ger färdighet och hon har övat mycket mer än vad jag har...

Jag har en lista på olika saker jag ska samla material till och lägga upp tidsinställda inlägg i helgen, hoppas bara att det funkar bra. Sist lades inlägget upp på en gång....

Kram!

Nagellack - No Mambo Jambo

Målade ju som sagt mina naglar igår. Blev äntligen bra när jag gjorde det ordentligt och inte stressade!
En mörkgrön färg som nästan har lite blåa toner in sig. Ser ljusare ut på bild än den faktiskt är!


Nej, jag har inte städat ordentligt runt naglarna, gjorde inte det förrän idag!

Jag får se om jag målar om ikväll eller imogon, jag är ganska trött och funderar på att lägga mig snart...

Ingen look of the day idag heller för jag sminkade mig i bilen idag och har ingen bild. Jag tänker inte ta någon bild nu heller för jag är alldeles för lat ;) Men det är lite sotat i en blå/svartskugga och ett ljusrosa läppglans till.

Vilken fattig bloggdag det blev... Men jag ska se till att få lite material att lägga upp imorgon så ska jag också försöka få till det där med tidsinställda inlägg i helgen för då ska jag till min syster. Gör nog någon mobiluppdatering, men man vill ju ha lite roligare än så!

Kan försöka få upp ett inlägg med några enkla sminktips för nybörjaren, en liten sminkskola eller något :) Skulle det vara något?

Kram!

HAUL från Paris - Too Faced ögonskugga

Halli hallå!! Nu är jag här igen!

I Paris köpte jag även en ögonskugga från Too Faced. Den kallas för Exotic Color Intense Eyeshadow.
Den som jag har heter Petals to the Metal, den finns att köpa på eleven.se för 195:- och på beautybay.com för 163:- Jag kommer dock inte riktig ihåg vad jag betalade för den.

Här kommer lite swatches på den!









Det blev många bilder, men eftersom det är en duokrom skugga så ville jag visa alla olika färger som kommer fram. Den är brun med lite grön/blått skimmer. Fantastiskt fin och passar väldigt bra själv på locket då den ger mycket effekt.

Den är också väldigt pigmenterad och lätt att jobba med. Håller länge och på bilderna har jag ingen primer under heller. Det som är lite synd är att jag upptäcker bara när jag väl tar fram den hur himla fin den är och den åker inte alls fram så ofta som den borde. Och andra sidan har jag så otroligt många ögonskuggor och då känns det ju onödigt att bara använda en, haha.

Någon gång snart så ska jag visa er mitt smink, eller i alla fall mina paletter, för jag vågar nog inte visa upp allt smink på det sättet samtidigt, då ser jag ju hur mycket jag faktiskt har! ;)

Lägger upp en bild på mina naglar om en timme eller så, ska fika lite macka och så med mamma först. Jag kanske målar om naglarna ikväll, vill göra lite nailart, men jag är ju inge bra på det! Öva kanske?

Kram!

Look of the day - Queen of ice

Idag slängde jag bara på mig en snabb sotning i lite blågrå toner, det i kombination till ett ljust läppstift kändes lite isigt på något sätt, jag gillar det!

Blev lite annorlunda bilder idag, ingen riktig närbild. Tycker ni att det är bättre såhär eller när jag har lite närbilder också?







Nej! Nu tusan ska det blir tredje gången gillt med mina naglar och jag ska göra det ordentligt nu!

Imorgon hinner jag nog inte med någon uppdatering förrän kvällen och jag har för tillfället inget material att tidinställa. Men håll utkik, man vet aldrig, jag har ju min telefon!

Kram!

Katastrof!

Jag kan ju tala om att måla om naglarna i stress samtidigt som jag tittar på tv och försöker få i mig frukost är INTE den bästa idé jag fått. Om det inte var bra igår så vette sjutton vad det är idag. Ville knappt gå till jobbet med det, men jag hade inte så mycket att välja på.

Nej, ikväll gör jag om och gör det på riktigt!!

Ville bara säga det innan jag måste iväg och jobba igen efter min lilla matrast!

Kram på er fina läsare!


HAUL från Paris - HOTmakeup palette

Tänkte skriva min första haul, eller som en av mina favorittjejer från youtube Kandee Johnson säger, Shop N' Tell.
Jag sa ju att jag skull skriva en recension på det jag köpte i Paris. Det har inte blivit av än, men nu har jag i alla fall använt prosukterna ett tag och hunnit vad jag tycker om dem!

Jag var ju som sagt i Paris i början av december och besökte mitt lilla paradis, Sephora. Det blev lite saker inhandlade och jag tänkte visa swatches och berätta lite vad jag tycker om produkterna.

Jag tänkte börja med en palett som var från HOTmakeup. Betalade bara 140:- och det är 24 ögonskuggor. Skuggorna är helt okej pigmenterade och det blir bra med primer. De är lite olika pigmentering från skugga till skugga, men alla är krämiga och lätta att jobba med.

Här kommer lite swatches på skuggorna!

Såhär ser den ut när den är stängd.


Och såhär när den är öppen. I locket finns det också en spegel.

Swatches är från första raden och neråt i ordning, så det ät lätt att se vilken som är vilken. Jag har ingen primer under, utan bara ögonskugga.







Och där var alla ögonskuggor! Jag gillar paletten och den var verkligen prisvärd. I snitt kostar skuggorna knappt 6:- styck, så det är väldigt bra!

Jag har en palett till och en enskild ögonskugga, men det kommer upp senare. Nu ska jag måla om naglarna, det blev katastrof igår, så nu ska jag göra om.

Vi hörs senare ikväll!

Kram!

Tutorial - Valentine's Day goes dark drama

Körde som sagt på en mörk look idag. Kände att det måste inte vara bara sockersött och rosa, även om lite rosa fick hälsa på idag ändå, men jag blev nöjd och kände mig snygg! Använde också mina nr. 110 lösfransar från Ardell. Det är verkligen superbra vardagsfransar för mig!!

Men men, let's get down to business.
Bli inte avskräckte av att det ser kladdigt och konstogt ut från början btw!! Det blir bättre ;)

1.

Börja med att måla med en svart kajal över hela ögonlocket, spara dock lite tomrum längst in i ögonvrån. Det gör verkligen ingenting att det blir ojämnt och så för det ska suddas ut och målas på med ögonskugga!

2.

Som min svarta ögonskugga använder jag härligt glittriga Oil Slick från Urban Decay. Innan jag applicerar den så suddar jag med en liten hård pensel ut kajalen lite gram och med sama pensel applicerar jag sen ögonskuggan och fortsätter att sudda ut kajalen samtidigt.

3.

Längst in i ögonvrån lägger jag min Thaiskugga som jag numer kallar dem. För er som inte vet, ett gäng ögonskuggor från Thailand som inte är MAC utan bara fejk. Men de är bra pigmenterade och lätta att jobba med, även om de smular lite. Å andra sidan betalade jag bara 13:- styck, så det var det verkligen värt!

4.

Ovanför den svarta skuggan lägger jag Babydoll från MUS. Sudda in skuggorna i varandra ordentligt.

5.

Som highlighter använder jag Satin från MUS. Jag använder en fluffig crease brush och suddar in den i den rosa skuggan och drar även penseln lät ner mot inre ögonvrån för att ljusa upp ytterligare.


Lösögonfransar och mascara på och måla brynen. (Fattar verkligen inte varför fransarna ser så konstiga ut när jag blundar, de sitter på jämnt och bra...)




Jag använder läppstiftet nr. 155 Zinfandel från IsaDora och målar ett tunt lager på underläppen, smackar och smetar runt det på över läppen och fyller i amorbågen med överflödet från läpppenseln. Samma sak gör jag med glanset Oui från MUS. Bara för att få lite, lite glansighet till läpparna.




Inte särskilt kyssvänlig, men vem behöver det när du ser ut såhär!? Neej, tacka snygga läppstift istället vettja ;D

Nu ska jag måla naglarna och kika på senaste avsnittet av Äkta människor. Andreas Wilson, mumma!

Kram!

Valentine's day goes dark drama

Jag kände för en riktigt mörk sminkning idag, så det blev ett smudge eye med lite rosa i och mörkt lite plommonfärgat läppstift till. En tutorial kommer ikväll!!

 


Tutorial - Plum

Grattis på alla hjärtans dag kära läsare! Tänkte börja med en gammal tutorial så får ni dagens sen. Det blir lite plommonfärgat, jag gillar den.

1.

Börja med att lägga en ljusrosa/beige färg vid inre ögon vrån och under ögonbrynet.

2.

Sen tar jag en rosa skugga och lägger på mitten av ögonlocket.

3.

Till sist tar jag en plommonfärgad skugga och lägger som ett liggande V längst ut på ögonlocket och även längst ut på undre fransraden.





Med lite mascara och ifyllda ögonbryn blir resultatet såhär!









Läppglanset jag använde är det aprikosfärgade på nedersta raden och näst längst till höger.
Paletten är från Sephora och jag köpte den i somras, dock var den limited edition.


Ska duscha nu, sen blir det till att fixa min Valentine's Day Makeup.

Kram!

Tutorial - Pretty in Pink

Här kommer min tutorial på dagens smink! En ljusrosa makeup som man kan ha på alla hjärtans dag imorgon om man vill, eller precis när som helst annars också faktiskt!

Jag kommer göra en grej annorlunda idag. Jag använde min stora 120-palett så jag kommer lägga bild på den och visa vilka skuggor jag använt längst ner i inlägget.

1.

Jag börjar med att lägga en vit skugga längst in på ögonlocket. Vill ha det ljust så jag lägger på mycket skugga.

2.

Sen tar jag en babyrosa skugga och lägger på mitten av ögonlocket och suddar ut åt båda håll.

3.

(JÄTTESNE BILD JAG VET) Nu tar jag en knallrosa matt skugga och lägger längst ut på ögonlocket.

4.

För att markera skuggorna och min globlinje lägger jag en lite mörkare rosa skugga strax ovanför globlinjen. Där de andra skuggorna slutar och drar penseln fram och tillbaka för att få det jämnt.

5.

Sen tar jag en ännu mörkare rosa som även har lite rött i sig och gör samma sak för att få mer intensitet.

6.

Jag gar samma vita som i steg ett och lägger som en highlighter under ögonbrynet.

7.

Sen lägger jag en tunn eyeliner utan vinge.

8.

På övre vattenlinjen så lägger jag svart kajal. Måla ordentligt och se till att det inte syns några glipor, man får trycka upp pennan lite mellan fransarna för att det ska bli helt svart. På nedre vattenlinjen målar jag med en vit kajal.





Sen målas ögonbryn och mascara.



Såhär blev resultatet! Jag använde ett tunt laget med ljusrosa läppglans. Det gör dina läppar kyssvänliga utan att den du kysser blir knallrosa eller alldeles röd eller liknande. Vill man gärna ha starka färger på läpparna kan man bara använda ett lip stain istället. De torkar och kladdar inte av sig alls.


Här är de ögonskuggor jag använde.


Läppglanset jag använde var Queen från MUS.

Kram!

Mat och rosa smink

Jag står för tillfället i köket och lagar mat. Idag blir det jordärtskockssoppa. Har varken ätit eller lagat det förut så jag hoppas på att det blir bra.

Efter maten ska jag lägga upp en tutorial på dagens smink. En ganska ljus sminkning i rosa och vitt! lite inför alla hjärtans dag såhär. Känner att jag vill vara sådär superklyschig och använda mycket rosa och så. Imorgon när det väl alla hjärtans dag så ska jag köra på en mörkare variant av dagens tror jag. Så då får ni nog bara en look of the day om jag inte kommer på något världsrevolutionerande som jag vill göra en tutorial på istället :)

Kram på er! Nu måste jag plocka undan lite på bänken.

Frågor och svar - Varför bara Make Up Store?

Jag ska iväg alldeles strax, men jag fick en fråga som jag tänkte svara på lite snabbt först.


Hej!

Från de stora märkena som finns i Sverige använder du enbart (vad jag sett på din blogg) produkter från Make up store. Av egen erfarenhet tycker jag Face Stockholms produkter är betydligt bättre än Make up stores, vad jag förstått även lite dyrare och då undrar jag varför du inte använder Face Stockholms produkter, finns det någon speciell anledning?


För ungefär 4 år sedan så var jag på en sån där personlig rådgivning och kurs på Make Up Store och fick även plocka produkter för kursvärdet. Där och då fastnade jag för märket och har varit väldigt nöjd med deras produkter.

Jag har varit i Face Stockholm butiker och swatchat ögonskuggor och inte varit riktigt nöjd med pigmenteringen. Jag tycker att det har blivit blekt jämfört med i förpackning. Av den anledningen har jag inte brytt mig om att prova på fler ögonskuggor och kanske blivit lite fördomsfull. Sen har de massor med fina läppstift och nagellack som jag verkligen gillar, men inte äger.

En annan anledning är att jag både bor och jobbar en bit utanför Stockholm, närmare bestämt, i Upplands Väsby. Det gör att jag väldigt sällan tar mig in till stan och gör jag det är det nästan aldrig för att shoppa. I Väsby kan jag få tag på Make Up Store. Man blir lite bekväm av sig. Däremot skulle jag faktiskt vilja prova Face och fler av Mist Stockholms produkter. Dessa två butiker ligger inne i stan. Så jag får ta och åka in till stan och kika på deras produkter lite grann och se vad jag gillar.

Jag har hört mycket bra om båda dessa märken och vet att jag kanske fastnat lite i Make Up Stores produkter just för att jag varit så nöjd med dem.

För flera år sedan hade jag ett jättefint rouge från Face och även en mascara i travel size som jag fick med någon tidning någon gång. Mascaran tyckte jag inte gav såpass mycket volym som jag hoppats på, men rouget älskade jag. Jag ska nog ta och åka in till stan och kika lite längre fram. Efter London vlir det i alla fall. Jag måste hålla i mina pengar lite nu!

Långt svar, men hoppas du som undrade blev nöjd med svaret :)

Ni får väldigt gärna skriva namn när ni kommenterar, jag är ju nyfiken på vilka som faktiskt läser! Även om jag inte känner er.

Kram!

Frågor och svar - Primers och concealers

Jag har fått en del frågor senaste veckan ungefär och tänkte att det är nog lättast att bara göra ett inlägg om det så kan ni också få lite svar om ni har samma eller liknande frågor. Och om det är något ni undrar så är det bara att kommentera, jag svarar på alla frågor! Jag tycker bara att det är kul att ni tar intresse.



Jag fått en fråga om jag kan prata lite om lip primer och ge tips på vilken som är bäst. Ärligt talat så använder jag själv inte lip primer. Har liksom inte blivit av att jag köpt någon. MEN, jag ska kika runt lite på olika primers. Framför allt så har Urban Decay en Lip Primer Potion och om den är lika bra som deras ögonskuggsprimer är så vill jag verkligen ha den. Jag tänker kika lite på den och på formulan. Sen ska jag kika på reviews av olika primers. Det finns ju såklart hur många som helst och jag ska jämföra priser och utifrån recensioner bestämma vilken jag vill ha.

Här har vi Lip Primer Potion och det finns flera olika primers i samma serie eller vad man ska säga. Finns för fransarna också, ska nog titta närmare även på den.


Sen har vi Too Faced Lip Insurance. På deras hemsida hittar jag ingen återförsäljare i England överhuvudtaget, men det känns som om det borde finnas någonstans, så jag ska hålla utkik väl där.



Make Up Store har sin Lipstick Sealer som jag hört en del bra om. Kommer inte hiåg vad den kostar för tillfället, men jag ska kolla upp det innan jag åker.

Alltså, när jag är tillbaka från London så lär jag ha en lip primer och kan då skriva en liten recension om den. Vet ett läppstift jag tänker prova den med. Har två jättefina från Victoria's Secret men båda två "blöder" väldigt mycket utanför läpparna efter bara et litet tag.



En annan fråga jag fått är några bra highlighters och concealers som man kan använda under ögonen. Själv använder jag nästan uteslutande Kat von D Tattoo Concealer. Tyvärr så är ju det ett samarbete med Sephora och går bara att få tag på i Sephoras butiker eller om man beställer och det kan man inte göra till Sverige. Det kan visserligen hända att det finns på ebay eller något. Men det jag kan säga är att den är otroligt dryg. Jag köpte min i början av sommaren förra året och har använt den varje dag i stort sett och har fortfarande mycket kvar. Det krävs väldigt lite för att man ska få en bra täckning. Den är väldigt kräming så den blandas lätt ut i huden utan att se kakig ut alls.

Jag är väldigt nöjd med denna och hoppas på att kunna få tag på en ny när den här väl tar slut.


För något mer lättillängligt så använde jag förut mest Make Up Stores Cover All Mix. Jag har verkligen gillat den och tycker att den är väldigt bra. Jag använder alltid fingrarna till den här, värmen från dem gör att den lite halvhårda formulan mjukas upp och blir mer följsam. Den gula färgen täcker röda partier bäst, den röda lite blå/grå  partier och den sista är för att jämna ut färgen om det blir för mycket av det gula eller röda. Den röda ska man använda främst under ögonen eftersom man blir mer blå än röd där. Jag tycker att den är lite för hård för att vara under ögat. Det ser naturligare ut med en krämigare concealer då. Men man kan blanda ut den med lite ögonkräm. Antingen gröper man ur innehållet från den röda och blandar ut i en ny tom burk med ögonkräm tills man fått önskad konsistens eller så kan man blanda på en ren handrygg varje gång man ska använda den. Det är som man vill.

Denna concealer finns även i pennform. Alla tre färger i samma paket. Alltå tre olika pennor. Jag har swatchat lite med dessa i butik och tycker att de känns mycket krämigare än i burk, så det kan också vara ett alternativ. Prova och känn vad som passar dig bäst :)

Highlighter använder jag inte särskilt mycket under ögonen, men gör jag det så använder jag Highlighting Pen från Mary Kay. Jag tycker att den funkar väldigt bra när jag behöver det. Jag känner inte altid att jag behöver täcka så mycket under ögonen, men de dagar då det behövs så är den en räddare i nöden.



En annan fråga är om jag använder complexion primer. Jag använder Skin Serum från *trumvirvel* Make Up Store! Vilken överraskning ;P Men jag tycker att den är bra och jag blir återfuktad ordentligt samtidigt. Det finns olika typer av complexion primers. Jag har självklart kikat på den från Urban Decay vid olika tillfällen. Men jag har aldrig provat någon så jag kan tyvärr inte uttala mig om vilken jag rekommenderar. Det får ni kolla på recensioner och prova er fram själva. Tyvärr. Om någon läsare har ett tips, så varsågod att kommentera så ska jag se till att lägga upp det i ett inlägg!

Och den här är otroligt dryg också så det tar nog ett bra tag innan den är slut.


Och det sista i det här inlägget. Jag fick en fråga om vilken eyeliner jag använde i min Look of the day - Simple as that igår. Jag använde Urban Decay's 24/7 Waterproof Liquid Eyeliner i Perversion som är den svarta. Jag fick den med min Book of Shadows och tycker den är toppen! Annars tycker jag om gelliner och jag har även en eyeliner i tuschvariant från Maybelline.

Här är den från Urban Decay.


Det här är min tuschliner. Jag tycker att den är bra. Den ger inte en lika skarp linje som den från Urban Decay så jag har lite variation beroende på vilken look jag vill ha :)


Nu ska jag få i mig lite lunch och sen sminka mig. En tutorial kanske?

Kram!

Look of the day - Petals to the Metal

I lördags jobbade jag och kvällen blev det bowling med lite kompisar som jag inte träffat på länge! Vissa inte på typ 7-8 år och vissa kanske ett år i alla fall. Det var väldigt kul!

I lördags provade jag ju även mina nya "vardagsfransar" från Ardelle. Tyckte att det blev väldigt bra faktiskt. De var alldeles lagom för mig att ha till vardags. Jag skulle själv inte gissat att jag hade lösfransar om jag inte vetat det. Om man tänkter på fyllighet och längd i alla fall. De var naturliga. Det kommer nog användas fler gånger. Kanske hittar några billiga liknande i London! :)




Här ser fransarna konstiga ut, jag vet. Dock vet jag inte varför!


Ögonskuggan älskar jag. Vet inte alls varför inte inte använder den oftare. Men brukar det inte bli så. Man inser hur mycket man tycker om en produkt när man väl använder den, men inte använder man den oftare för det...

I vilket fall så är det en rödbrun skugga som skiftar väldigt mycket i mintgrön. Tycker att den är supersnygg! På inre halvan av ögat la jag dessutom en mintgrön skugga under för att framhäva det. Så på yttre halvan syns inte skimret på bilden, men det syns massor i verkligheten :)

Körde på ett knallrött läppstift till, jag gillar resultatet!

Nu funderar jag på vad jag ska göra. Det står mellan att läsa i min MAKE UP IS ART bok, lata mig framför en film eller prova på en sminking som kan passa till en ängel på en studentskiva. För er som kommer ihåg så har jag ju fått i uppdrag att sminka en tjej till hennes studentskiva. Måste bara kolla när den är!!!!

Kram!

Nagellack - Damson Dream

Hemma hos Jennifer blev det nagellacks målande. Jag hade med mig mitt enda holo-lack(som för övrigt är fantastiskt snyggt!) som Jennifer fick låna. Jag målade mina naglar med ett lack jag köpte i London när jag var där för lite mer än ett år sedan. Det är Damson Dream från No.7. Sen tyckte Jennifer att jag skulle måla över Excuse Moi från OPI på ett finger. Tyckte ringfingrarna kändes bäst och så blev det. Var en väldans bra idé från jennifers sida, det blev riktigt snyggt tycker jag!

Dock är jag lite avundsjuk på att hon lyckades få tag på detta lack. Har varit slut överallt jag har tittat.

Jag kan för övrigt meddela att det tig evigheter att få bort 5 lager av Gone Gonzo! som jag hade innan. När Jennifer tagit bort sitt lack och målat på nytt så började jag ta bort lacket på min färde nagel.... Ingen dröm. Tror att jag i fortsättningen bara målar det ovanpå vanliga lack och bara ett lager så går det bort bra mycket lättare.


Tycker att detta lack är superläckert. Det är en snygg blanding av mörkrött och mörklila. Plommon kan man väl kalla det för. Och det är riktigt snyggt när det reflekteras i ljus.

Kram!

Look of the day - Simple as that

Dagens smink går i enkelhetens tecken. Dagen har spenderats hemma hos Jennifer med mys i soffan och målande av naglar. Dessutom började jag morgonen med en brakfruskost då en gammal kompis som flyttat var på besök med sin flickvän. Så det var trevligt! Och mammas nybakade snabbfrallor är fantastiskt goda till frukost! Mumma.

I vilket fall så hade jag för det första lite bråttom när jag skulle göra mig klar eftersom jag skulle hinna med tåget och jag orkade inte sminka mig mycket. Det blev en ljus skimmrande skugga och en tunn eyeliner med vinge, lite mascara och mitt O-Gloss från Smashbox.

Och det verkar inte som om jag kan låta bli att lägga huvudet på sne när jag tar mina bilder och jag är alltid för lat för att räta upp dem, så jag ber om ursäkt att allt ser snett ut! :D






Lite vit kajal på vattenlinjen så ser jag pigg och fräsch ut!

Jg gillar ju mycket smink och trivs väldigt bra i det, men jag kände mig ändå fin idag och det var alldeles lagom för en slappar söndag tycker jag!

Kram!

Inspiration - Lips

Jag tycker att det är sjukt snyggt med läppar i olika färger och dundermycket genomskinligt läppglans på det! Absolut inte till vardags för man kan inte röra läpparna normalt med så mcyket glans, men till en photoshoot eller något! Hittade lite fräna bilder på google.

Jag skulle vilja kunna göra något sådant här snyggt! Men jag får väl öva antar jag :p Någon som kan eller vet hur man kan göra, något tips? :)


En riktigt snygg look med metallic färger i bronziga toner och det blåa i mitten är en riktigt snygg combo!




Lite tropiskt och regnbågsaktigt, tycker det är väldigt snyggt. Både som kombination i ögonskugga och på läppar.




Och min absoluta favorit!! Komination riktigt skimrande guld och rosa är så fantastiskt snygg att jag inte vet var jag ska ta vägen! Jag vill också göra såhär! Fy tusan asså, öva öva öva!!


Lite färgglad inspiration på fredagskvällen :) Jag ska försöka mig på något sånt här och hoppas på att det kan bli acceptabelt att lägga upp på bloggen!

Kram kram!

Tutorial - Lost Sin

Här är min make up från igår. Byggde på den för att få min "Twiggylook". Det är väldigt neutralt och inte så mycket krusiduller, men jag tycker att det blev snyggt. Och jag fejkade fram en ny globlinje som var högre upp för att få illusionen av ett större öga/öppnare öga. Använde några av mina favoritskuggor från Urban Decay.

1.

Jag börjar med min kära kära Sin ur Urban Decay's Book of Shadows. Använder endast skuggor från denna palett idag! Jag applicerar denn över hela locket och ungefär så högt som jag vill att min nya globlinje ska vara.

2.

Börja sen med en aningens mörkare skugga, men inte för mörk att markera var du vill ha din globlinje. Jag la inte min mycket högre än vanligt, bara aningens. Precis ovanför egentligen. Applicera skuggan ända från yttre delen av ögat till inre ögonvrån. Jag drar även ner skuggan till min yttr ögonvrå för att jag sedan med en mörkare skugga applicera den under ögat. Jag använder Bust från samma palett.

3.

Nu fyller jag i min nya globlinje med en mörkare färg och jag använder Lost. Man kan fylla i den hur mrökt eller ljust man vill, det är bara att ta mer ögonskugga och bygga på eller ta en mörkare. Jag ville inte ha min så mörk och såg til att blanda ut lite skugga i hela globlinjene för snyggt resultat.

4.

Jag lägger en lätt highlighter under ögonbrynet i form av Skimp.



Sen gör jag resten som behöver göra(ögonbryn, mascara och läpparna.) Jag vill inte ha mycket mascara till denna look och har bara lite grann för att få mörkare och längre fransar.



Till läpparna kör jag också på naturligt. Läppstift Crown och läppglans Lot båda från Make Up Store.



Resultatet är en snygg, naturlig och lite skimmrande look som funkar på alla, alla dagar.


Vill bara tillägga att jag är väldigt sugen på måla naglarna i någon festlig färg, även om jag älskar mitt Gone Gonzo! Får se om jag orkar ta mig tid att ta bort det imorgon. Kanske framför en film efter jobbet :)

Kram!

Ögonbrynskniv och lösfransar!

Var på möbelmässan i Älvsjö med mamma på förmiddagen. Hittade så otroligt mycket som jag ville ha! Men då skulle jag behövt ett stort hus och fetaste plånboken ever!

Direkt från möbelmässan så åkte jag mot jobbet, var lite tidig så jag gick en vända på centrum först. Hittade ögonbrynskniv, låter väldans dramatiskt, det är det inte. Har velat ha såna ett tag eftersom jag är så lat när det kommer till att noppa ögonbrynen. Hoppas på att de funkar bra. Kan försöka skriva recension på dem när jag provat ett par gånger!

Jag hittade även ett par kortare lösfransar som man skulle kunna ha till vardags, nr. 110 från Ardelle. Tyckte att de var fina. Ska nog prova dom imorgon.

Look of the day är lite plommonlila. Blev helt okej. Sminkade mig i bilen på väg till mässan, inte den ultimata platsen att sminka sig på. Blev ljusa läppar idag. Brukar inte ha så ljust, men jag tycker att färgen är så fin! Blir nog med ett glans på nästa gång:)

Tänkte lägga upp tutorial för gårdagens sminkning ikväll, när jag kommit hem från jobbet vill säga!

Ledsen att det blivit så lite uppdatering idag. Men det kommer mer! No worries;)

Kram!


Inspired by Twiggy

Okej, så jag är inte jättelik Twiggy om man får uttrycka sig milt. Men tycker att hennes signaturlook är jäkligt frän, så jag gjorde ett försök. Inte helt lätt, men det kommer fler försök i framiden!

Här är nummer ett!!


Hade lite för långa lösfransar, men jag hade inga bättre hemma för tillfället.






Hmm.... Nja, inte så lik nej. Men det var kul! Jag lägga min globlinje högre upp nästa gång!



Underfransarna var inte lätta att få dit snyggt! På med ett tjockt lager mascara på underfransrna också!


Sådär ja. Blev väldigt nöjd ändå med tanke på att det är mitt första försök till en efterliknelse på det här säkket!!

Kram! :)

Tips & Trix - Primer

Här kommer egentligen ingen tips eller trix utan snarare en uppmaning/måste!! När du använder ögonskugga, använd även primer. Det gör så otroligt stor skillnad! En bra primer kan hjälpa till och med det lite halvdåliga ögonskuggor att hålla bra och få mer intensitet i färgen.

Är man en sån som använder ögonskugga, oavsett om det är knalliga färger eller neutrala som knappt syns, så använd primer. Jag tycker att det är värt att lägga en extra peng på primer fö att det gör så stor skillnad. Nu tycker jag att det är värt att lägga en extra peng på ögonskugga också, men om man inte känner att man har råd och vill exprimentera så rekommenderar jag dig att lägga pengar på en riktigt bra primer och sen köpa ögonskuggor för lite mindre. För primer måste du ha i vilket fall.

Och jag kan tala om att även om man har bra ögonskuggor som är bra pigmenterade och hela faderullan så håller det inte hela dagen, eller blir lika pigmenterade utan primer.

Jag tänkte visa lite exempel.

Det är rätt stor skillnad som ni ser. Högst upp har jag Make Up Stores High Tech Lighter i färgen Stardust som primer. I mitten är Urban Decay's Potion Primer Original som bas och längst ner är utan någonting alls.

För det första så är det redan väldigt uppenbart att utan primer blir långt ifrån lika bra som med primer. Och det håller så mycket längre med primer!


Om vi börjar med High Tech Lighern. Det här är en multiprodukt och kan användas till lite vad som helst. Jag har den som primer ibland, highlighter på kindbenen ibland och som bas på läpparna om jag ska använda ögonskugga ibland.

Jag tycker personligen inte att den är helt toppen som primer. Färgerna blir väldigt intensiva, absolut, men skuggorna blir också mörkare än de är i förpackningen eller vad man ska säga. Ni ser att den gröna högst upp är mörkare än den gröna i mitten. Den gröna i mitten stämmer mycket bättre överens med hur skuggan faktiskt ser ut. Sen tycker jag att den är lite klistrig nästan vilket gör det svårt att sudda ut ordentligt, framförallt om man vill ha riktigt mjuka övergångar.
Den är en jättebra primer om man vill ha det lite skarpare och jag använder den gärna när jag vill ha riktigt intensiva färger med lite skimmer i och inte ska sudda så mycket. Och skuggan håller fantastiskt bra, dock lite svårt att få bort pga klibbigheten, framförallt från fingret när man applicerar den, så jag brukar försöka använda en borste.


Det här är den som jag använder varenda dag! Jag tycker att den är hur bra som helst och jag kan sova med mitt smink på och det ser näst intill likadant ut dagen efter. Brukar generellt sett inte sova med mitt smink, men det finns vissa undantag :P Ögonskuggorna ser ut som de gör i förpackning och primern får även 20 kronors skuggor från H&M att sitta hela dagen. Personligen tycker jag att den här är bäst och den torkar så det är lätt att suda hur mycket eller lite man vill :) Dock kan man ju inte få tag i den i butik i Sverige, men via nätet. Tur att jag köpte två tuber i USA i somras nu när den här börjar ta slut. Vill ändå ha Sin varianten när jag är i London!


Det blev ytterligare ett långt inlägg, men för er som inte använder primer eller inte ser anledning till det så gör ni det förhoppningsvis nu i alla fall!

Alla ögonskuggor som är swatchade på min hand på bilden kommer för övrigt från Make Up Store.

Imorgon ska jag på möbelmässan i Älvsjö med mamma innan jobbet så det blir nog lite dålig uppdatering, men jag ska försöka fixa tidsinställda inlägg. Sist gick det inge vidare, så wish me luck :)

Kram!

Nagellack - Gone Gonzo!

Naglarna blev igår målade med superfina Gone Gonzo! från OPI's Muppets Collection. Jag får se när det tas bort, blir någon dag när jag har lite tid på, framåt helgen kanske :)

Jag målade nog 4-5 lager tror jag. Gjorde det samtidigt som Aida och jag planerade inför London och kollade på Sveriges Mästerkock och Jamie Lagar Brittiskt. Det blev mycket matprogram igår!

I alla fall, tillsammans med min bästis Seche Vite så torkade lacket supersnabbt så klart! Och nu glittar jag mer än någonsin!

Och det gula lacket luktade inte citron särkilt länge. Morgonen efter luktade det mycket mindre och efter att jag duschat så luktade det ingenting. Men igår när jag tog bort det så luktade naglarna citron.


Så här ser det underbara lacket ut på naglarna. Det skulle nog inte skada att måla på ett lager till eller två. Kanske gör det ikväll. Vi får se :)

Kram!

Look of the day - Winterland on Mercury

Jag hinner inte redigera klart min videotutorial idag, som ni kanske märker. Har suttit tillsammans med Aida och planerat inför London hela kvällen, så det blev inte så mycket tid över.

Ni får i alla fall se hur jag sett ut idag och vad ni kommer att få se i min tutorial. Det verkar kunna bli något vettigt av den! Men jag måste säga att jag gör mig snyggare på bild än film... Hahah, men men ;)

Det blev blått och silvrigt idag!

Jag är mycket väl medveten om a tt jag skelar på denna bild, men ibland blir det så. Deal with it^^



Med lite korallfärgade läppar till det så blir det hela outstanding!

Nu ska jag vika ihop det sista av mina kläder och sen hoppa i säng.

God natt kära läsare! Vi ses imorgon hoppas jag ;)
Kram!

Look of the day - Mimmi

Det här är min fina vän Mimmi! Hon pluggar musik i Östersund för tillfälet och är långt borta! Men nu har hon och några kompisar från skolan en Stockholms turné och idag fick jag äran att sminka henne till en konsert de ska ha i Liljeholmen!

Såhär blev resultatet! Hon blev supernöjd och jag tycker att hon ser fantastiskt snygg ut!


FÖRE:



EFTER:

Såhär blev resultatet! Hon har inget på läpparna eftersom hon spelar trumpet och det blir inge bra då :P


Jag använde mig av Urban Decays Deluxe Palette och färgena Graffiti och Zero. Hon hade en kort, jättesnygg grön jacka som matchade snyggt med den gröna ögonskuggan :)

Nu ska jag ta och sminka mig själv och försöka mig på en videotutorial.

Kram!!

Videotutorial och nagellacksremover

Halli hallå!

Kände bara för at slänga upp ett kort inlägg så här på morgonkvisten.

Jag tänkte försöka mig på en videotutorial idag när jag sminkar mig, jag hoppas att det kan bli bra för jag har velat göra videotutorials flera gånger, men det har antingen inte blivit bra, eller bara inte blivit av.
Så förhoppningsvis får ni en videotutorial senare idag eller ikväll.

Sen har jag märkt att min stora flaska med nagellacksremover som jag köpte typ förra veckan verkar ha gått upp i rök! HALLÅ?! Hur gick det till liksom? Har knappt hunnit använda den och har bara lite i botten på en annan flaska. Ska leta igenom hela huset ordentligt en gång till idag och hoppas på att jag hittar den. Känns onödigt att pröjsa 50:- för en stor flaska som ska räcka om man inte kan hålla reda på den.

En annan sak jag ville tillägga om mitt sista inlägg igår. Det om nagellacken från OPI's Muppets Collection är att, jag tvekar lite gran till att använda dem för det är sjuuuuukt svåra att få bort! De sitter verkligen som berget. Jag har haft det över enfärgade nagellack och när man ska ta bort det så försvinner allt utom glittret relativt lätt, sen dissikerar glitter bomullapadsen som man använder för att ta bort nagellacket. Det försvinner, självklart. Men det krävs tid. Så om jag målar med de nagellacken så får det sitta på ett tag innan jag byter...
Så, hittar jag min försvunna nagellacksremover så åker det nog på ändå, för de är ju gudomligt snygga!

Om en kvart ungefär så kommer en kär kompis till mig och äter frukost, hon har flyttat några timmar bort för att plugga, så det ska bli kul att träffa henne! Sen ska jag sminka henne för hon ska ha en konsert runt lunchtid :) Förhoppningsvis får jag ta en bild, och då kommer den upp här på bloggen innan två gissar jag på.

Och ett inlägg känns ju lite tråkigt utan bild. Jag har en tutorial som jag skulle kunna lägga upp om ni är intresserade. Har tvekat för jag funderade på om den var tråkig. Så nu hoppas jag på att få nogon respons överhuvudtaget, brukar gå sådär på den fronten :p

Skulle detta vara intressant att se tutorial på eller vill ni bara se vad jag har använt?

Kram!

Nagellack - Muppets Collection

Jag är lite dubbel till vad jag tycker om det här gula nagellacket faktiskt... Jag vet inte om jag gillar det eller inte. Så imorgon åker det av!

Vill väldans gärna måla på något av dessa fantastiska lack från OPI's Muppet's Collection!

Inga lack som var särskilt lätta att fånga på bild! Men ni ser i alla fall :)


Detta är Divine Swine och är ett lila glitter med större silver glitter på en genomskinlig bas, så det krävs några lager för att det ska bli heltäckande.


Nästa lack är Fresh Frog of Bel Air som har samma formula, fast i grönt istället. En riktigt fin grön!


Och sist ut är Gone Gonzo. Den blåa varianten. Dock är den blå ljusare i verkligheten, man ack så läcker!


Det finns även en fjärde av samma formula som heter Gettin Miss Piggy With It som är röd, dock har jag inte fått tag på den, men så är det.

Det lack från den här kollektionen som jag är riktigt besviken över att inte ha fått tag på är Rainbow Connection som förmodligen är det mest fantastiska lack jag någonsin sett!!!! Sök på google and you'll find it. Det är glittrigt lack i regnbågens alla färger, som hörs på namnet. Och har både stort och smått glitter på en genomskinlig bas. Har sett att det finns på tradera, men det kostar mer än i butik och jag har inte riktigt råd med det. Men om någon känner för at skicka ett till mig så var så god! Haha :D

Kram på er! Blev inget primer-inlägg ikväll :P

Tutorial - Valentine's day

Nu kommer kvällens tutorial. Tänkte det som en look till alla hjärtans dag. Blev inte riktigt som i tänkt, men jag tänkte göra ytterligare ett par looker till alla hjärtans dag. Så det kommer fler, och förhoppningsvis, fler lyckade, haha! Men jag är ganska nöjd ändå.

Jag försökte mig på en så kallad "cut crease".

1.

Jag börjar med att ta mörkbruna Cookie från MUS och lägga den i globlinjen och jobba den uppåt mot ögonbrynet.

2.

Sen tar jag Chocolate Fondue från id Bare Minerals och applicerar även den i globlinjen, fats med en smalare pensel och på ett mindre område. Färgen har dock en mycket fylligare fin brun färg än vad den ser ut här på bilden.

3.

Sen tar jag en fluffig borste och lägger min highlighter vid brynbenet. Här använder jag Miami från Mist Stockholm.

4.

Mellan Cookie och Miami så suddar jag in Savanna från MUS för att få en "naturligare" övergång.

5.

På den tomma ytan av ögonlocket lägger jag min rosa skugga från fake-MAC jag köpte i Thailand. Lämna inte ögonvrån tom.

6.

I inre ögonvrån så lägger jag nu Cotton Candy från MUS.

7.

Sen målar jag övre och undre vattenlinjen med vit kajal och lägger på vit ögonskugga. Längs undre fransraden suddar jag även in lite Cookie.



Till den här, ändå relativt naturliga look, så vill jag ha ett riktigt knalligt läppstift.


Så jag använder Blush från MUS och ett mörk rött läppglans från H&M. Vet inte vad det heter för texen på baksidan har försvunnit. Men någonting Glow ser det ut som :P



Och såhär blev då resultatet. Som sagt, slutresultatet blev jag ändå ganska nöjd med :)

Tänkte lägga upp ett tips & trix om ögonskuggsprimer senare ikväll eller imorgon. Vi får se lite vad jag känner för!

Men kram så länge :)

Smygtitt på kvällens kommande tutorial

Sitter på jobbet och äter lite mat. Tänkte vara snäll och ge er en smygtitt på vad som komma skall.

Min look of the day som ni får en tutorial på ikväll när jag kommit hem från jobbet:)

Ljusrosa och brunt med knalliga läppar. Testade en ny typ av applicering, gick sådär, men slutlooken blev jag nöjd med ändå!

Inte världens bästa bild, men strunt samma:p

Kram!


Hur jag lägger min bas

Tänkte att jag skulle gå igenom grundligt hur jag lägger min bas. Den är ju alltid gjord när jag börjar mina tutorials.
Har en tutorial på dagens sminkning, men den får ni vänta med tills ikväll :) Ni kan ju inte få allt på en gång!!

Det här blir ett inlägg med många bilder! Hoppas att ni kan få någon nytta av det :)


Före (har bara smörjt in ansiktet med ansiktskräm):



1.





Jag börjar alltid med concealer och applicerar den med borste. Concealern jag använder är Kat Von D Tattoo Concealer i nyans Medium. Jag tycker att den är superbra. Den är väldigt lätt att jobba med och är inte för tjock. Jag lägger den under ögonen och på de områden där jag är lite röd eller har någon blemma eller liknande. Dutta med borsten, eller fingrarna om du använder dom, då får du bättre täckning och jämnare resultat. Du kan dra lite runt kanterna för att inte få några linjer.


2.





Nästa steg så tar jag min foundation. Använder Lumene Double Stay i nyansen Honey Beige. Jag applicerar min foundation med en stippler borste. Jag älskar den här borsten! Man börjar med att dutta på foundationen tills den nästan är helt utblandad, sen jobbar man in den med små cirkelrörelser. Jag trycker alltid ut foundation på min handrygg och tar därifrån, då behöver det aldrig bli för mycket. Stippleborsten är hälften gethår och hälften syntethår. Syntethåret gör att mycket mindre foundation fastnar i själva borsten.


3.





Sen mattar jag ner ansiktet genom att pudra det. Jag använder en vanlig puderborste och ett löspuder från Make Up Store i Natural. Tänk bara på att inte ta för mycket puder, då kan ansiktet se kakigt ut.


4.





Sen tar jag highlighter. Jag använder här Brush on radiance från The Body Shop. Jag viker skumgummiapplicarotn dubbel och trycker på highlighter högst upp på kindbenen. Sen tar jag somen rougeborste fast plattare och blandar ut det. Med resterna på borsten drar jag ett snabbt drag på näsryggen och hakan. Highlighter är inget som syns mycket, men man får ett fint skimmer i ansiktet utan att man ser helt glittrig ut.


5.





Sen tar jag rouge, idag blev det Must Have från MUS. Den lägger jag under highlightern. Börja med att lägga rouget närmast hårfästet ochjobba fram det, men inte längre fram än ungefär pupillen när du tittar rakt fram. Man vill ha ett naturligt resultat från rouge. Få lite färg på kinderna, för när man lagt hela grunden kan man se lite blek ut, och lite för jämn ut i hudtonen.


6.





Sist så konturerar jag ansiktet lite grand. Jag använder en snedskuren borste och applicerar Nut från MUS under rouget. Om du suger in kinderna så hittar du rätt. Jag vet inte hur jag ska säga, men den ska appliceras i "the hollows of the cheek". Man kan även dra lätt på varje sida av näsryggen för att smalna av den lite grand. Jag tänker inte gå djupare in på vart man konturerar, men jag kan nämna att jag egentligen inte borde ha en så röd/brun färg utan snarare en grå/brun, men jag har ingen för tillfället. Ska se om jag hittar en i London.


Oj! Det blev lite långt. Hoppas att ni orkade läsa allt. Nu har ni i alla fall fått en grundlig genomgång på hur jag lägger min bas och ni kanske lärt er något nytt på vägen :)

De tre sista stegen gör jag inte alltid innan min ögonmake. Det beror på om jag vet vilket rouge och så jag vill ha, eller bara vilken ordning jag känner för att göra allt i :)

Kram!

Nagellack - Scented Lemon

Målade naglarna nyss! De blev gula. First time faktiskt! I alla fall vad jag kommer ihåg... Det är i alla fall första gången med detta lack!

Nagellacket är parfymerat. Köpte det för $2.80 på Forever 21 i USA i somras. Det här gula och ett grönt. Hade aldrig varit med på parfymerade nagellack innan jag såg dessa, men har sett att Make Up Store också har några parfymerade nagellack. Hmm... Undrar vad de lacken luktar. Det här gula luktar iaf citron. Och färgen heter, inte helt otippat Lemon. Så nu luktar mina naglar citron, ganska fräscht faktiskt. Lite spännande sådär.


Har inte städat runt naglarna på bilden, ber om ursäkt för det! Men jag målade på tre lager och det täckte bra faktiskt! Man klarar sig med två, men tre för att få det riktigt täckande. Första lagret blir en mycket mörkare gul, men ju fler lager desto ljusare gul blir färgen. Borsten är vit vilket gör att den ser mer neongul ut på borsten än vad den gör på nageln. Borsten var inte helt toppen, men det gick rätt bra ändå.

Har ingen aning om man fortfarande kan köpa detta lack, eller det gröna jag har för den delen, men jag tyckte att det var värt de få tior jag gav för det.

Imorgon blir det job vilket innebär att jag kommer sminka mig och ni får antingen en tutorial eller en look of the day, vi får se :)

Kram kram!

Tips & Trix - Fallout från ögonskugga

Det blir inga Look of the day eller Tutorials för jag har varken sminkat mig igår eller idag. Ligger bara i min soffa och gör absolut ingenting!! Dricker te gör jag och längtar till London.
Av den anledningen får ni lite andra inlägg idag, dock har batteriet på kameran tagit slut, så det blir inte så jättemycket bilder innan kameran har laddat!

Men det här blir bra ändå :D Man ska ju ha lite variation ;)


Tänkte tipsa om vad man kan göra om det trillar ner ögonskugga när du sminkar dig.

När jag använder väldigt starka eller mörka färger så brukar jag innan jag börjar applicera ögonskugga lägga väldigt mycket puder under ögonen. Jag brukar använda ett löspuder för att det är lättare att lägga på mycket av. Det lägger sig löst under ögonen och är lätt att borsta bort tillsammans med den ögonskugga som trillar ner.
Jag kommer att lägga upp en bild på detta senare, men jag har ingen för tillfället.

Något annat man kan göra är att ta en foundationsvamp, gärna en trekantig, jag tycker själv att det är lättare. Ta svampen och lägg den så nära den spillda ögonskuggan du kan utan att nudda den. Om du trycker svampen direkt på ögonskuggan så "jobbar" du istället inden för att den ska fastna och det blir inte bra. Med en snabb rörelse snurra till på svampen och dra samtidigt utåt. Då försvinner ögonskuggan utan ett spår. Gör dock inte detta om du använder mörka elelr starka färger, utan snarare ljusare färger och lite bruna toner.



En sista grej som man kan göra är att ta en puderborste och ta mycket puder och borsta bort ögonskuggan som trillat ner. Ett snabbt och lätt tips.


Jag ska försöka att ta bra bilder till det här eller eventuellt göra en video.

Kram!

Wishlist for London!!

Har ju planerat på att spana in en den sminkmärken som inte finns att få tag på eller bara går att beställa från nätet här i Sverige.

Först och främst så vill jag verkligen ha en Naked Palette från Urban Decay. Fattar inte varför jag inte köpte en i USA i somras! Eller i Paris i vintras för den delen.... Men nu så!! Dock funderar jag på om jag ska köpa Naked Palette eller Naked Palette 2. Vet att tvåan har sålt slut flera gånger om och lär bli svår att få tag på, men om den finns så ska jag kolla vilken jag helst vill ha. Usch, det blir svårt!!

Här har vi den första Naked Palette. "Orginalet" eller vad man ska säga.


Och här har vi Naked Palette 2. När jag bara tittar på dem och på swatches på nätet så har jag supersvårt att välja, men det visar sig när jag kommer fram till London!!

Funderar också på att införskaffa en till Eyeshadow Potion Primer fast i nyansen Sin istället för Original som jag har hemma nu. Sin ser ungefär ut som ögonskuggan med samma namn. Alltså en champangefärgad väldigt skimrande primer. Tror att det skulle vara snyggt till en riktigt skimrande partymake eller varför inte under en helt matt make för att få en liten twist på det hela.

Har ingen swatch på den, men den är inte helt olik nyansen på tuben där den är som ljusast! :)

Sen tänker jag självklart kika på deras mörka läppstift som jag pratade om förut, framför allt Oil Slick. Och eventuellt ett lip stain också!



Sen tänker jag kika på ett billigare märke, bättre för plånboken ;) Ironiskt nog så finns detta märke enligt google på ett av världens mest exlusiva varuhus(som för övrigt har en fantastisk matavdelning!) nämligen Harrod's. Så dit ska jag och kika på NYX Highlighting and Contour Powder. Ska kika på deras andra produkter också, men har inget annat specifikt som jag vill ha, men jag kommer garanterat att hitta mer!!





Sen tänker jag kolla på Smashbox också och skillnaden i priser från Sverige och även Mac. Mac har många snygga läppstift och läppglans som jag är sugen på!

Min lilla wishlist. Jag fruktar mest för allt annat jag kommer vilja ha när jag väl är där! Det komer jag garanterat inte ha råd med, men några saker ska jag allt få med mig hem!

Kram :)

Tips & Trix - Mascarakladd

Här kommer första inlägget i nya kategorin Tips & Trix. Jag hoppas att kategorin uppskattas. Jag kände att jag själv tycker om att läsa tips och trix och få lära mig nya saker hela tiden. Så nu får ni höra mina tips!

Först ut är vad man gör åt mascarakladd. Inget svårt eller speciellt egentligen, men jag tänkte att ibland behövs sånt också.

Så, jag brukar självklart försöka undvika kladd med mascaran, men ibland blir det lite kladdigt ändå och vissa mascaror kladdar lättare än andra beroende på formula och borste.

Om det blir kladd så vänta alltid tills mascaran har torkat, ta sen en torr tops och lägg den mot mascara fläcken och snurra till på topsen så brukar det försvinna på en gång.
Om du har otur att få mascara på ögonskuggan så brukar jag dra lite försiktigt över kladdet tills mascaran är borta. Oftast hjälper det, i värsta fall får man fylla på med lite ögonskugga.


Första tipset! Enkelt, men bra att ha! Har två till på gång och ska försöka lägga upp dessa lite då och då och när jag kommer på något nytt.

Kram!

Tutorial - So.... Lime

Ingen uppdatering igår! Hade inte mycket tillgång till dator igår. Åt middag hos pappa för att fira att hans tjej fyller år på torsdag. Sminkade henne innan. Hade ingen kamera så jag kunde ta bild, men det var en enkel brun lotning med eyeliner och ett rött läppstift som hon alltid brukar ha.

Tänkte lägga upp en tutorial nu i alla fall. Ganska gammal, från innan jul någon gång. Har bara glömt att lägga upp den. Riktigt snygg limegrön färg tycker jag! Fick massa komplimanger av kunder som kom in på jobbet den dagen om att jag hade snygg ögonskugga.

Kameran har slagit ut ganska mycket färg tror jag, för det ser väldigt ojämnt applicerat ut på vissa bilder, det såg inte alls ut så på riktigt :P

1.

Jag började med att använda en av de där ögonskuggs"pennorna" från Max Factor med två sidor, krämskuggor. Jag använde i alla fall den gröna sidan av Citrus Thunder pennan. Söker man på google hittar man bilder, jag glömde ta bild på den. Applicera den över hela locket ändå upp till ögonbrynet. för en jämn fördelning sudda ut det med ringfingret.


2.

Sen tar jag Cover Star Lemon från MUS och lägger den från franslinje till globlinjen.


3.

Sen tar jag en skugga som heter Lucky och kommer från Micabella. Det är en lösskugga så jag knackar ut ganska mycket i locket och tar en fluffig pensel som jag blöter och sen trycker ur vattnet ur så att den bara är fuktig. Sen börjar jag blanda skuggan i locket tills den blir lite krämig och drar med penseln fram och tillbaka över ögonlocket. Jag väljer att lägga skuggan upp till strax över globlinjen.


4.

Lägger en highlighter under ögonbrynet i form av en matt beige skugga från en palett jag köpte på Sephora i somras. Den är från deras eget märke.(Sephora)


5.

Ett tjock lager mascara till den här looken är snyggt!



Ett vanligt genomskinligt läppglans till är enkelt och snyggt. Och så blir resultatet såhär!! Jag gillar det :)

Ber om ursäkt för en del snea bilder :p orkade inte räta upp dem.

Nu ska jag se om jag kan försöka få upp min nya kategori (tips och trix) och komma på vad mitt första inlägg ska bli :)

Kram

Look of the day - Simple brown

Hade tänkt ha en kväll framför en film hemma ikväll, men det blev ändrade planer så jag ska in till stan till en kompis istället.

Ni får en look of the day idag!! Jag var alldeles för trött för att göra något avancerat imorse så det blev lite brunt och mitt O-Gloss från Smahsbox som jag tack och lov hittade igår, trodde att det var borta!! :O


Som sagt, ganska simpelt blev det idag, men det finns ju såna dagar också :)

Kraam!! Nu ska jag alldeles strax ta mig in til stan.

Look of the day - Fishnet

Det blir ett snabbt inlägg med min look of the day. Jag är trött och ska öppna på jobbet imorgon, så mer blir det tyvärr inte idag!! Är ledig lördag-måndag däremot så jag tänkte hitta på en ny kategori med tips och trix som förhoppningsvis blir uppskattad!! :)

Men såhär såg det ut idag, med lite strass. Och det är INTE lila!!! Det är rosa/cerise ;)


Det är en fantastiskt fin ögonskugga ffrån Urban Decay som heter Fishnet och som inte är lila, haha :P

Nu ska jag sova! Kram och god natt :)

Nagellack - Rainbow

Och såhär målade jag naglarna nyss, ser lite kladdigt ut, men det är inte så farligt. Städade runt nagelbanden så gott jag kunde :P


Sådär blev den bilden!! Tänkte att man såg alla färger bäst då!! Alla lack är från IsaDora. Gillar verkligen deras lack med Wide Brush. Den är så himla smidig att måla med!! I like! Får se om jag behåller det här några dagar kanske :P Så får vi se vad jag känner för nästa gång!

Kram på er! Nu ska jag faktiskt försöka få lite sömn.... Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag stänger ner datorn på riktigt ;P

Look of the day - Sparkling beach

Hej hej!! Det blir två sena inlägg! Låg och kikade på Easy A och målade naglarna så det blev lite senare än vanligt, men men. Bättre sent än aldrig ;)

Hade tänkt göra en tutorial imorse, men lämnade kamera i mitt rum istället för att ta med den till badrummet och kunna fota... Så det blir en look of the day istället.


Det blev blått och grönt idag igen. Hmm, känns som om jag blivit lite enformig!! Det får man inga fler läsare av :o NEJ!! Nu förbjuder jag mig själv att använda blått eller grönt på resten av veckan. På måndag får jag ha blått eller grönt igen! Och lila har det också blivit mycket av... Men lila får jag använda på lördag, för det är ju en fantastisk färg!! ;) Hahaha!

Slänger upp ett inlägg med mina flerfärgade naglar också sen ska jag försöka somna i vettig tid idag!!

Kram :D

Nagellack - Bogotá Blackberry & Ocean Drive

Halloj! Jag funderade på om ni skulle tycka att det var intressant att jag la upp bilder på mina naglar/nagellack? Jag är ingen som är bra på att göra massa mönster och grejs, men det händer. Tänkte i alla fall lägga upp bilder på nagellacket för det senaste dagarna.



Det första är Bogotá Blackberry från OPI. Det var inte alls Wocka Wocka som jag sa häromdagen. Vet inte varför jag fick för mig det. Men de är åtminstone inte helt olika i färgen :) Gillar verkligen den här mörkt röda färgen med lite skimmer i.



Men igår rök det röda lacket och jag målade på nr 712 Ocean Drive från IsaDora istället. Lacket har en aningens mer grön ton än på bilden, annars stämmer det bra överens :)

Jag har alltid varit ganska dålig på att ta bort nagellack och måla nytt så det bara skavs bort, men på senaste tiden har jag blivit väldigt bra på det! Jag tycker dessutom att det är vikigt att ha fräscha händer och naglar så det känns ju bra att jag tar mig tid att måla naglarna. Har så himlans många nagellack!! Byter jag varje eller varannan dag så kan jag nog gå igenom alla rätt snabbt!!

Får se om det blir en tutorial eller bara look of the day idag. Än så länge ligger jag kvar under täcket i min pyjamas :P

Kram!

RSS 2.0