Nagellack - Red Alert

Kände även för ett klassiskt rött nagellack igår, har inte haft det på dunderlänge. Får nästan se hur länge det kommer sitta på, har nästan tröttnat redan... Målar nog nytt imorgon ;D



Ledig imorgon!! Bara så ni vet :P

Kram!

Tutorial - Classic with a twist

Idag kände jag för en ganska enkel klassisk makeup, fast med en twist.

Ni får en snabb tutorial till också!


1.

Börja med att lägga en matt lite hudfärgad skugga från fransrad till ögonbryn.

2.

Ta sen en matt grå/brun skugga och sudda väl ut i globlinjen för en lätt markering.

3.

Sen tog jag ett guldigt eyedust och en smal snedskuren pensel. En droppe vatten på handryggen och doppa penseln i den, dra av så att penseln bara blir lite fuktig och applicera ögonskuggan som en rätt tjock eyeliner.

4.

Sen målar jag en tunn svart eyeliner läng nersidan av den guldiga. Jag fyller även i ögonbrynen.









Körde på riktigt glossiga röda läppar till, dock gjorde jag misstaget att måla med läppennan lite utanför amorbågen så jag gick runt och såg inte riktigt klok ut idag! Dessutom var vatten inte så bra i kombination med eyedustet, för tillfället så har jag glittriga ögonlock och en konstigt målad svart eyeliner. Ska tvätta bort sminket och göra något nytt innan vi ska iväg på lite valborgsfirande.

Nästa gång jag tänker fixa eyeliner så får jag se till att ha ett riktigt mixing medium, behöver det dessutom till mitt lösglitter :)

Kram!

Tutorial - I'm blue, I've been beat up and died...

Igår åkte mamma till mormor direkt efter jobbet så jag körde på en ensamkväll framför en film och orkade inte uppdatera bloggen. Var för seg för det. Men nu är jag tillbaka! Tillfälligt iaf :P Jag åker också till mormor med buss imorgon bitti, men jag är tillbaka på söndag kväll igen!

Så här såg jag ut idag och det blir en tutorial på det med! :) Riktigt blått och härligt! Det är ganska många steg, men det är en superlätt sminkning! Vem som helst klarar det :)


1.


Började med en turkos gelliner över hela rörliga locket. Denna var inge vidare så fort man tittade, så jag duttade ut den precis innan nästa steg utan att titta med det ögat igen :P


2.


Sen tar jag den ljusblå skuggan markerad med en 2a och suddade ut i kanterna på gellinern i globlinjen.


3.


Över resterande ögonlock som inte blivit fixerat av ögonskugga lägger jag mycket av Peace från Urban Decays Deluxe Palette.


4.


Med en fluffig pensel använder jag Make Up Stores Satin som highlighter under brynbenet.


5.


Mellan den blå skuggan och den vita tar jag samma fluffiga pensel som i föregående steg och suddar lätt ut denna skugga för en riktigt mjuk övergång. Det är Winterland från Make Up Store.


6.



Längs halva undre fransraden målar jag med Sparkling Beach och fixerar den med ögonskuggan Aquarius, båda från Make Up Store.


7.

Längs övre fransraden målar jag en ganska kraftig eyeliner. Jag gör den rätt väld för att ge illusionen av ett rundare öga! Jag kände inte för någon vinge idag.




Satte fast lösögonfransar och fyllde i ögonbrynen. Detta är nog sista gången jag använder dessa fransar, de är rätt slitna nu. För införskaffa lite nya fransar :)




Blush - Make Up Store

Happy - Make Up Store

Pop - Make Up Store

Till läpparna började jag med ett matt knallrosa läppstift, på det målar jag ett lite skimmrigt och väldigt ljust läppstift. Toppar looken med ett orangeaktigt läppglans.



Såhär blev resultatet! Jag kände mig riktigt fierce, haha!!

Nu måste jag packa lite inför helgen och försöka orka förbereda lite tidsinställda inlägg, får se hur det blir med det, jag måste upp tidigt imorgon och även lägga mig i liiite vettig tid i alla fall!!

Kram på er!

Look of the day - Tangerine

Såhär såg jag ut idag! Har äntligen hämtat ut mina linser! Jag går sällan i glasögon mer än ett par dagar i taget. Nu har jag haft dem i två veckor! Det bästa med linserna är att nu syns mitt smink ordentligt! Det försvinner så mycket bakom glasögonen :) Sen är det självklart skönt att ha rätt styrka :P

Här kommer bilder i alla fall!! Orange och brunt hade överhanden :)


Övriga bilder blev inte bar och jag hade knappt någon tid att ta nya ^^


Ska se om jag kan fixa till min sminksamling/förvaring, måste filma den videon snart så den är klar och redo när det är dags! Inte många inlägg kvar nu :D


Kram!!

Makeup series, spring - Princess pink (tutorial)

Här kommer en till vår look! Inte svårare än 1, 2, 3. Så håll i hatten och fram med sminket! :)


1.

Efter att ha lagt primer på ögonlocken så packar du på med en ljusrosa ögonskugga över helalocket upp till globlinjen. Gärna med en skumapplicator för att färgen ska bli så intensiv som möjligt. Sudda ut alla skarpa kanter.


2.

På med en mörklila eyeliner och lägg en liten vinge på den.


3.

Detta steg är "valbart". Jag har nästintill alltid highlighter under ögonbrynet, trivs bäst så. Här tog jag en skimmrig vit skugga som jag applicerar med en fluffig pensel för lätt täckning.







Mascara och ögonbryn, sen är det klart! Lätt va? :)




Hade helst velat haft ett läppstift som matchat ögonskuggan, men jag har ju inget! Är sjukt sugen på Saint Germain från MAC som har den färgen. Kommer ut en hel kollektion i maj med läppglans och nagellack i samma färg som Saint Germain och har även samma namn. Jag drar mig nästan för att handla MAC i Sverige. Känns jobbigt när jag vet att jag kan få det så mycket billigare någon annanstans... Har två ögonskuggro från MAC och bara ena är köpt i Sverige, sen har ni ju sett mina andra MAC-produkter jag köpte i London.


Nu blir det till att uppdatera sig över senaste skönhetsnytt och sen kanske en sväng till badrummet och sminklådan :)


Kram!

Makeupart - Purplemania

Vi kom hem senare än jag trodde igår och jag var för trött för att skriva något. Men pjäsen var fantastisk, så otroligt många bra skådespelare!

Dessutom glömde jag ta kort för en tutorial igår, men idag har jag gjort det!! Fast den får ni se imorgon ;)

Nu tänkte jag lägga upp mitt första inlägg i en ny kategori. Makeupart, lite mer extrema sminkningar som denna, som inte riktigt faller under look of the night där jag främst lägger upp festsminkningar :)

Hope you like it!









Så blev det! Jag blev nöjd, måste verkligen prova mer såndana här sminkningar, det är riktigt kul att se vad man faktistk är kapabel till! Skulle ni vilja se mer av dessa sminkningar?


Nu ska jag knappa lite till på datorn innan jag går i säng och IMORGON får ni min nästa spring-tutorial, jag lovar :)

Kram!

Tips & Trix - Makeup online

Jag vet inte när teatern slutar, men jag är nog hemma på kvällssidan, då kommer en spring-tutorial upp :) Trots det trökiga vädret!


Nu tänkte jag i vilket fall skriva lite kort om ställen man kan beställa smink på, framförallt märken som inte går att få tag på i butik eller som man vill ha lite billigare än här i Sverige.

Jag har själv aldrig beställt från någon av dessa sidor, men jag nämner dem för att jag hört bra om dem på annat håll eller för att jag själv gillar vad de har att erbjuda!




E.l.f. (Eyes Lips Face)
OM: Vi kan börja med ett av de mer kända märkena som har fått mycket uppmärksamhet på senaste tiden. Nämligen e.l.f. Det är ett riktigt budgetmärke som har en del godbitar. Produkterna kostar mellan ca. 16:- och 60:-, har inte kollat allt, men det mesta ligger ungefär där. Frakten ligger på inte mer än 41:-, så det är itne alls så farligt, framförallt med tanke på att produkterna är så billiga så kan man gärna betala lite frakt.
TÄNK PÅ: Googla det du ska köpa för swatches, nu menar jag alltså typ ögonskuggor, läppstift, läppglans, nagellack mm. Färgerna på hemsidan stämmer ganska dåligt för det mesta. Då vet ni vad ni får. Ska ni köpa borstar så håll er till deras studio line eller mineral line(med bamboo-borstar), de borstarna har bäst rykte av att göra vad de ska och inte tappa hår.
LÄNK


Cherry Culture
OM: Jag har inte hört så jättemycket om Cherry Culture från svenska bloggare eller så utan mer från andra sidan Atlanten, de fraktar däremot till Sverige, inga problem. De har ganska många billiga märken som ändå har rätt bra grejer. Det som för mig drar mest på denna sida är att de har NYX. Och de kostar en bråkdel av vad det gör på t. ex. eleven.se. Framförallt deras mest sålda Jumbo Eye Pencil kostar för tillfället $3,50. Det är 23:-. På eleven.se kostar den 99:-.
TÄNK PÅ: Ju mer du köper desto mer kostar frakten. Det är ingen fast kostnad. Billigaste frakt verkar vara $11 vilket är 73:-. Då provade jag att lägga en Jumbo Eye Pencil och en palett med 36 ögonskuggor i korgen. Det beror förmodligen på vikten. Så det är en liten downer, men beställer du mycket småsaker blir det nog inte så mycket och kan vara värt det.
LÄNK


BeautyJoint
OM: Ungefär samma märken som på Cherry Culture fast med billigare frakt. Med en mascara kollektion från NYX med 7 mascaror, en palett med 8 skuggor, ögonfranslim och ögonbrynsskugga så ligger frakten på $7,68 Det är 51:-. Det finns lite e.l.f. produkter, NYX, dock inte lika stort utbud som Cherry Culture, Wet 'n Wild som också är rätt mycket billigare än här hemma. Bland de mer "kända" märkena.
TÄNK PÅ: Även här kostar frakten mer ju mer du köper. Om det är något du vill ha men inte vet något om kan du alltid kolla youtube eller google efter recensioner för at se vad folk tycker :)
LÄNK


Lookfantastic & Beautybay
OM: Dessa två sidor skriver jag om i samma stycke. Båda sidorna har gratis frakt till hela världen. Ett stort plus! De har mer exklusiva märken, bland annat Urban Decay, OPI, Bare Minerals, Too Faced m.m. m.m. Och allt kostar som det gör i till exempel England eller USA, så man behöver inte betala dyra pengar. Det är toppen måste jag säga.
TÄNK PÅ: De har inte hela sortiment, vissa märken har de ganska stort utbud medans andra märken har de mer begränsat utbud av.
LÄNK (Lookfantastic) LÄNK (Beautybay)


Makeup Geek
OM: Det här är en tjej som har en jättebra kanal på YouTube under namnet MakeupGeekTV. Här säljer hon sitt eget märke som är i klass med MAC, Too Face, Make Up Store och andra stora märken. Hon säljer även Z-palettes. Tomma paletter för depottade ögonskuggor. Man kan köpa hennes ögonskuggor i bara pans som man sätter i en Z-palette eller köpa skuggorna färdiga i förpackning. Dessa pans kostar inte mer än $5,99 = 40:-. Det är inte mycket alls, framförallt med tanke på kvalitén. I en liten Z-palette får det plats 9 av hennes ögonskuggor. Utöver dessa så säljer hon även sina skönhetsfavoriter. Bland annat lite NYX och något som jag blev himla glad över, Sugarpill. Jag har varit supersugen på deras produkter ett bra tag, men de fraktar inte till Sverige, och så hittade jag lite av deras grejer hon henne. Lyckan är total! Ni måste kika in för det finns massor man vill ha. Även billiga, bra borstar och prover på MAC-pigment och puder.
TÄNK PÅ: Dessväre höjs frakten ju mer du köper, men den börjar på $5,99. Sen verkar det som om jag har 10 produkter så kostar frakten $10. Inte så himla farligt tycker jag!
LÄNK


Det blev ett ganska långt inlägg, men nu har ni fått lite tips i alla fall. Ledspon för att det inte är några bilder, men jag hade verkligen inga att lägga upp!


Kram!

Looks of the night - Tjejkväll (Bildbomb!!!)

Förra helgen kom Mimmi, Eva och Aida hit efter att jag slutat jobbet. Uppklädda och med klackskor sminkade jag dessa tre vackra tjejer och fräschade till mig själv. Sen fick vi skjuts ner till Tiger(en restaurant här i Väsby) som bytt lokaler och gjort om massor. Maten var lika supergod som alltid och det var en riktig mysig stämning där nere! Tur att vi bokat bord för det hade varit fullt varje kväll sen nyöppningen! Det ni!


Tänkte visa lite bilder på hur det blev. Ingen av dem brukar sminka sig så jättemycket så det är inga färgglada, over the top sminkningar, men himlarns fina blev de i alla fal!! :)


MIMMI FÖRE:

Tog lite oseriösa bilder på Mimmi först, men när det var dags för ett vettig förebild så dog batterierna på kameran, så den fick ladda undertiden jag sminkade henne. Men här är före i vilket fall.


MIMMI EFTER:

Söta Mimmi har så fina bruna ögon!!!! <3



EVA FÖRE:

Jag måste säga att jag är lite avundsjuk på Evas kindben!! Så vackert!


EVA EFTER:

Globlinjen är mycket mer markerad, men blixten slog ut lite mycket färg.



AIDA FÖRE:

Aida är bara så vacker i allmänhet, passar i allt!!


AIDA EFTER:

Framförallt i lila!!!!





Jag avslutar med ett par gruppbilder!







För övrigt sitter jag nog på Dramaten snart och tittar på Fanny & Alexander, detta är tidsinställt!! :)


Kram

New Face Charts

Nu var det ett tag sen jag gjorde face charts, men jag satt och pillade på några häromdagen. Däremot ger jag upp lite grand på att göra ögonfransarna, det är sjukt svårt, vet inte om jag inte har något bra att göra med eller om jag bara suger. I vilke fall så struntar jag i fransarna ett tag framöver! :)

Blixten slår ut lite färg, men det är bättre än när jag scannade in dem på jobbet!!









Så ser mina senaste verk ut, tror jag ska sätta mig och göra ett par stycken ikväll också!




Sen kände jag för att sluta vara "rebellisk". I alla fall för tillfället. Tog ut min töjning. Det var ingen massiv imponerande sak eller något, 4 mm bara, men vitsen med den lilla var att den skulle kunna växa igen om jag ville. Och tusan vad det gick undan! Tog ur den i fredags och nu får jag inte in mer än en cm i örat. Har kvar alla mina töjningar så vill jag töja igen är det bara att köra på ^^


Tänkte också skriva ett inlägg om lite bra sidor där man kan köpa hyfsat billigt och väldigt billigt smink lite senare under dagen, så håll ut!! :)

Kram!

På G!

Nu sitter jag på tåget in till stan! Satte på mig ett par lösfransar för att känna mig lite extra fin. Inte särskilt långa, men det där lilla bara. Däremot har jag ju mins glasögon väldigt sällan, lösögonfransar i kombination med glasögon har jag aldrig provat... Det var väl inte så bra. Varje gång jag blinkar så fastnar vänster fransar i kanten på glasögonen lite grand. Sjukligt irriterande! Nu har jag alltså glasögonen halvvägs ner till nästippen känns det som. Det ser inte konstigt ut, men det är obekvämt. Men så går det när man inte tänker!

Hoppas på en trevlig kväll och att ni får detsamma. Kan också meddela att brödet blev supergott!;D

Lägger upp en gammal bild i brist på annat... :)

Kram!


Tips & Trix - Individual false lashes

Nu har jag varit himla produktiv. Brödet står i ugnen och jag har tvättat två maskiner samt strykit lakan och duschat!! Känns bra :)

Tänkte flika in ett kort inlägg till de som vill ha lösfransar som ser väldigt naturliga ut och inte så fake. Individuella fransar.


Dessa har jag. Har dock inte så många kvar, men några stycken i alla fall! När jag köpte dessa trodde jag att det var en blandning mellan korta, mellan och långa, men jag hade nog tittar på en annan förpackning men tagit den här... För bästa resultat skulle man nog blanda meduim och korta eller alla tre.


Satte på mig dessa tidigare idag för att demonstrera, skulle behövt korta längst in, det blev liksom inget natirligt slut.

Ni ser att det ser väldigt naturligt ut, bortsett från inre ögonvrån. Självklart kan man om man vill klippa lite försiktigt med en nagelsax längst ut i topparna på de fransar man ska ha innerst innan man sätter på dem, men det tänkte jag inte på förrän efteråt :P



De är lite trixiga att få på, så övning krävs, precis som med alla lösögonfransar :)
Vill man ha en ännu naturligare look räcker det med att man sätter fast ett par, tre stycken längst ut bara för att se lite extra flirtig ut!


Något annat du kan göra är att klippa ett par hellånga fransar på hälften och bara sätta fast längst ut, det ger en liknande effekt :)


Det finns även långa remsor med lösfransar som man klipper till helt själv, dessa är nästan ultimata om man bara vill ha lite extra längst ut på fransarna!



Det här limmet använder jag! Tycker att det är absolut bäst, håller superbra och jag själv föredrar genomskinligt lim :) Finns att köpa på Kicks och Åhléns, finns säkert på andra ställen också.

Nu ska jag titta till brödet och sen sminka mig :) Ikväll ska mamma och jag på Kulturnatt inne i stan'. Ska bli mysigt! Lars Wallin skulle ställa ut sina klänningar på ett ställe, dock låg det lite off så vi får se om vi tar oss dit.

Kram!!

Recension - Naked 2

I London köpte jag ju äntligen en av Naked paletterna från Urban Decay. Vet faktiskt inte varför jag inte gjorde det i USA eller Paris, men nu så! Det är förmodligen bland de bästa köp jag gjort när det kommer till smink! Så här kommer en liten recension!



Förpackningen är stilren i metall och den håller sig definitivt stängd, det är toppen om man ska stoppa ner den i väskan. Man behöver inte alls oroa sig för att den ska öppnas och bli förstörd :)


Såhär ser den ut när man öppnar den. 12 ögonskuggor och en dubbelsidig pensel.
Skuggorna fr. vä.: Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite, Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted, Blackout.



Här är alla skuggorna swatchade. De är superpigmenterade, krämiga och härliga att jobba med. Foxy och Bootycall syns inte så tydligt här eftersom det är väldigt ljusa lite hudtonade skuggor. Båda två är superfina highlighters. Foxy är matt och Bootycall är lite skimmrande.

Alla skuggor är swatchade i samma ordning som de sitter i paletten. Totalt är det 3 matta skuggor, Foxy, Tease och Blackout, övriga skuggor är skimmriga. Halfbaked, Verve och YDK är skuperskimmriga och Chopper är även glittrig. Jag som gillar skimmriga skuggor tycker att det här är en perfekt palett med bruna och "neutrala" skuggor. Som jag visade i ett inlägg som jag la upp för ett tag sedan så är paletten väldigt användbar till allt möjligt. Det inlägget hittar ni HÄR.



Penseln som följde med gillade jag inte alls först, men efter att ha använt den några få gånger så gillar jag den mer och mer och nu använder jag den varje gång jag använder naked paletten. Använder bara penseln till den eftersom jag låter den ligga i förpackningen tänker jag inte på att jag har den annars :P

Den platta borsten använder jag till att lägga på skugga över hela den rörliga delen av ögonlocket(Eller halva beroende på vad jag ska göra såklart.). Den lite fluffigare sidan använder jag som crease brush, alltså i globlinjen och suddar ut skuggan samtidigt. Till highlighting skuggor använder jag dock en anna pensel som jag har :)







Läppglanset är Lip Junkie Naked. Som jag sagt förut en gång så är det här inget läppglans jag skulle valt ut själv i butik att köpa. Men när det väl kommer på läpparna är det himla fint, ett perfekt nude-glans. I alla fall för mig. Men det är ändå en sådan färg som jag tror skulle passa många. Jag får nog börja kika på sådana här färger i framtiden också ;)


Summering av paletten är att den är sjukt värd att köpa för de flesta. Den kostar £36, det är ganska precis 360:-. Man kan köpa den på lookfantastic för 365:- med fri frakt till hela världen! Den första Nakedpaletten kostar lika mycket och den är minst lika bra den. Så ni får väl kika och se vilken ni helst skulle vilja ha :)


Nu ska jag upp och leka hemmafru igen, göra degen till brödet och medans den jäser ska jag stryka lite och duscha så kommer jag och uppdaterar mer sen :)

Kram!

Hoppsan!

Hade ställt klockan på åtta imorse för jag tänkte gå upp och göra lite nytta. Tvätta lite, fixa lite material till bloggen och så, men nej! stängde av larmet och vaknade sen kvart i elva. Hej och hå, måste ju gå till jobbet senast kvart i tolv. Blev till att stiga upp, göra sig iordning, hälla i sig ett glas proviva och ta med ett äpple på vägen.

Ikväll kände jag bara för att ta det lugnt framför tvn. Sagt och gjort! Men i helgen är jag ledig. Så immorgon tänkte jag leka hemmfru, ska tvätta, göra hemgjort tomatsoppa och baka bröd. I pauserna fixar jag material till bloggen och bloggar! Låter bra tycker jag.

Då vet ni vad jag sysslade med i alla fall. Nu ska jag kika runt lite för att insupa massa inspiration så ni får en roligare blogg att läsa :)



Slänger upp en bild från när vi var påväg till Peace & Love sommaren 2010 :)


Kram kram!

Wedges and Florals

Nu väntar jag på att vädret ska bli stabilt och några grader varmare! Då kan jag börja ha mina vardagsklackar. Man känner sig mycket finare då även om det inte direkt är något speciellt.

Tog lite snabba bilder på de skor jag planerar att ha på mig i vår!! :)





Inga skyhöga klackar och de är bekväma allihopa!!





Sen hade jag ett par favoritklackar som verkar vara puts veck, inte så kul. Hittade dessa på din sko som är väldigt lika de jag hade. Bruna, enkla med lagom klack som passar till det mesta :) Har dessutom rabattkupong på din sko fram tills sista april så dessa ska jag förmodligen införskaffa.




Och eftersom jag inte kan bo i mina converse i sommar skulle även dessa sitta fint tycker jag!! Ett par billiga ballerinor från typ H&M kommer jag nog köpa också, främst för att ha något som jag inte är så rädd om på Peace & Love och sen för att bara kunna dra på sig lite snabbt och smidigt :)



Det var nog allt från ikväll, nu ska jag nog faktiskt lägga mig, i en vettigt tid för en gångs skull. Orka gå upp lite tidigare imorgon :)

Kram!

Min sminksamling...

Jag är snart uppe i 200 inlägg och jag tänkte att jag kanske skulle göra något lite extra som mitt 200e inlägg. Funderade lite på att göra en video med min sminksamling och undrade om det skulle var intressant för er?

Nu vill jag ha kommentarer och svar om ni vill se detta, annars blir det inget...!

För tillfället är jag uppe i strax över 170 inlägg, så med lite vilja så är det inte långt kvar i sådana fall.

Vad tycker ni?



Bjussar på en bild från Paris i vintras så länge så blir ni inte bildlösa! :)

Kram!

Nagellack - Divine Swine

Målade naglarna häromdagen. Körde på Soaked in Purple från H&M. Måste säga att deras lack är förvånansvärt bra med tanke på priset. Tror att de kostar 39:- eller något. På tumme, ringfinger och lillfinger målade jag även på ett lager av O.P.I. Divine Swine.
Lila på lila helt enkelt. Blev snyggt tycker jag. Men jag fasar lite för den dag jag ska ta bort det. Funderar på att investera i en dipremover och se hur det går. Har hört en del bra om dem samt att de ska vara väldigt smidiga när det kommer till glitterlack.

Behövde lite nya bomullspads, denna oumbärliga uppfinning, fyndade på ICA och köpte två rullar för 12 pix. Yiipee!! Då klarar jag mig ett tag hoppas jag! :)



Lite knöligt att fånga det glittriga på bild ordentligt. Finns en bild som jag tror visar glittret på min Instagram. krilleloh heter jag där!!


Och glöm inte att följa mig via Bloglovin'. Den stiliga ikonen ni behöver klicka på för att göra det ligger i vänstra hörnet!

Kommentera mera också! Det gör mig så mycket mer peppad att fortsätta blogga, annars tappar lite om ingen säger något. Spelar inte så stor roll vad. Lite feedback är alltid trevligt av alla dess slag. (Peppar, peppar. Ta i trä.)


Kram finisar!

Look of the night - Linnea som ängel

Den här sminkningen gjorde jag på Linnea i tisdags när hon hade sin skiva. På ögonlocken fick hon mest massa olika guldiga nyanser och en brun, skimmrande skugga för att markera globlinjen :) Fransarna syntes mest i vilket fall!







Sen har hon ju sådär fantastiskt fint långt hår som hon hade lockat! Riktigt tjockt dessutom. Är ju lite avis... Men jag blev nöjd :) Och det blev hon också! Det är det viktigaste för mig, att den jag sminkar blir nöjd.


Kram!

Tävling på Make Up Store 18 April

Här är makeupen jag gjorde på Puck idag! Fantastiskt snygg tjej! Hon passade himla bra i 1920-tals flapper looken också. Skulle det vara en sådan tema-fest skulle det bli dundersnyggt med rätt kläder och accesoarer till :) Blev faktiskt riktigt nöjd.

Om ni har tid och har vägarna förbi Sollentuna Centrum i veckan så kila gärna in på Make Up Store och rösta på mig. Nr. 3! Ni kan rösta fram till söndag!! :D

Jag litar på er.....



Ni får vrida på huvudet, kunde inte vända på bilden, stod att den var skriv skyddad fast den inte var det-.-



Bjuder på en svart/vit variant också :)


Kram och tack till finaste Puck som kunde sitta modell :)

Look of the day - Smoke me up

Såhär såg jag ut häromdagen! Körde en snabb sminkning framför ett avsnitt av Suburgatory så det blev lite småslarvigt, men med dessa fantastiska färger kan det inte bli så himla fel ändå! ;)










Munter tjej eller... Körde på mitt O-Gloss från Smashbox. Hittade det i en väska jag inte använt på ett tag, då blev jag glad!! Hade nästan glömt bort det (a)


Ska se om jag kan få in bilderna jag tog på Puck och Linnea i datorn så kan jag lägga upp de också! Mobilbilder dock.


Kram!

Look of the day - Blue Blood

Idag blev det ganska färgstarkt! Orange och blått. Blev lite inspirerad av en makeup som jag såg igår.

Jag sminkade även Linnea till ängel till hennes skiva som hon skulle ha ikväll. Bilder kommer senare, hade bara telefonen med mig att ta bilder med så de måste in i datorn först :)

Ni får bilder på dagens först!!










Körde på lite rodatonade läppar till det! Sovtröjan fortfarande på, men det syns knappt :)


Nu ska jag dricka lite te så ska jag fixa med fler inlägg sen!!

Kram :)

Tutorial - Soft summerwedding-makeup

Jag kände för att köra på mycket pasteller igår, så jag gjorde även en lätt bröllopsmakeup. Man kan självklart ha den när som helst, men jag kände att den kunde ppassa bra till sommarbröllop när jag personligen tycker om lite mindre smink och ljusare färger.


1.

Börja med att lägga en lite pärlemoskimmrande skugga över hela locket upp till ögonbrynet.


2.

Sen tar jag en ljusrosa skugga och lägger på mitten av locket. Väldigt ljusrosa som lätt tonas in i den vita skuggan.


3.

Ta sen en grå/brun lite skimmrande skugga och lägg i globlinjen och den yttre delen av ögonlocket som inte har rosa ögonskugga på sig.


4.

Till ögonskugga avslutar jag med en matt, kall brun skugga över den grå, men bara i globlinjen.


5.

För att rama in ögat och ge illusionen av fylligare fransar tar du en välvässad kajalpenna, svart eller brun, och gör en supertunn linje längs övre fransraden. Fyll även i emellan fransarna och på den övre varrenlinjen. Du ser skillnaden. Gör det på båda ögonen.


6.

Ögonbrynen fyller jag i med en nyans ljusare än jag brukar för att få en lite mjukare look.




Läpparna fyller jag först i med en läppenna och sen ett matchande läppglans. Lätt rosa glans är bra, för det är kyssvänligt och det ser inte konstigt ut när det börjar försvinna. Dessutom lätt att fylla på utan spegel ;)







Är det till ett bröllop, eller kanske en bal eller liknande så kan du gärna ha ett par naturliga lösögonfransar till. Antingen hela eller styckvis.




Jag är lite rödare och ojämnare i hyn än vanligt, men det är för att ag hade precis tagit bort sminket jag haft under dagen och använde bara mineralfoundation och lite concealer under ögonen. Jag brukar ha finare hy på sommaren och använder nästan bara puder eller mineralfoundation.


Det är en väldigt enkel och naturlig look, men jag tycker att den bloir väldigt fin till sommaren. Den är fräsch :)


Kram!

Look of the day - Quick Purple

Igår blev det såhär, inte helt hundra tycker jag, men bakom glasögonen försvann det lite grand i alla fall. Tur det :P Haha! Fast ni får bara bilder utan glasögon.








Med ofixat hår, ofantligt stora pupiller matchar du toppenbra till den här looken, tänk på det.....


Kram!

Look of the day - Berry Pastels

Jag gjorde den här looken nu på kvällssidan för att prova en väldigt diskret ögonmakeup i lite pastellfärger. Blire väldigt fint till längre fram i vår och i sommar.









Körde på ett supersnyggt lite bärigt läppstift till det. Ett ganska tunt lager på läpparna. En fräsch vår och sommarlook tycker jag :)


Kram!

Nagellack - Ombre nails!

Igår målade jag som sagt naglarna a la ombre!! Blev gult och orange!



Min hand är ofantligt torr och ser ut som en klo på den här bilden, men ni ser nagellacket i alla fall :)

Jag försöker ju variera mig när det gäller nagellack, men mitt superfina ljusrosa nagellack från O.P.I som jag hade förra veckan står på golvet nedanför min säng och bara ber mig om att få bli målad med. Jag kommer att ge med mig snart, det känner jag...


Kram på er!

Look of the day - Jag ska måla hela världen lilla mamma

Körde på en riktigt färgglad look idag. Färgerna är starkare och mer pigmenterade på riktigt. På ena ögat kladdade det av sig lite eyeliner, vattenfast dessutom, så den fick vara där.

Målade precis naglarna, ombre nails blev det. Alltså olika färger på alla naglar fast i samma färg. Körde på glut och orange. Hade velat haft bara gult, men hade inte så mpnga gula lack :)

Här är iaf den färgglada makeupen!










Fast jag har ju inga linser hemma för tillfället så det blev såhär med glasögon på! Ska på synundersökning imorgon och sen beställa nya linser. Hoppas på lite ökad styrka, tror att det behövs.

Bild på naglarna kommer senare ikväll eller imorgon :)

Kram!

Look of the day - Ginger Leaf

Jag har för mig att det var i fredags jag körde på en väldigt ljus makeup och kladdade mycket med mascaran... Jag hade några skuggor som jag verkligen gilar och som jag inte använt på ett tag. Här är resultatet!











Jag ville också bara meddela om ni tycker att allt ser lite lika ut nuförtiden, men jag jobbar nästan varje dag och till vardags applicerar jag nästan alltid ögonskuggorna likadant för det går snabbt och smidigt. Jag kan bli klar snabbt även när jag har bråttom och ändå få en lite rolig färgglad makeup :)

Ska försöka se till att ha lite mer blandat i bloggen. Skriva mer även i de andra kategorierna! :)


Kram!

How to look good Naked...

Jag måste väl medge at jag är en väldig tidsoptimist. Tror att jag ska hinna så mycket hela tiden. Men den här helgen så har planerna verkligen hakat i varandra. I söndags när jag dessutom tänkt att jag skulle ha en stund över så fick jag oväntat hoppa in och jobba. Bloggen har dessvärr fått lida. Men nu är påsken över och jag ghar mer tid!! :D

Jag tänkte berätta lite i ett annat inlägg om hur det var på det öppna huset på Mist Stockholm i torsdags :)

Nu tänkte jag visa er som eventuellt funderar på en Naked-palett hur användbar den är. Jag har använt mig av Naked 2, men original Naked är minst lika mångsidig :)

Alla sminkningar är gjorda efter en enkel sotningsprincip eller vad man ska säga. En skugga på locket, en eller två i globlinjen och en under brynbenet som highlighter.

Bild på paletten är längst ner i inlägget så ser ni vilka färger jag använt.


1.

Här är en väldigt naturlig för den som bara lite lätt vill intensifiera sina ögon till en naturlig look. Jag har använt Foxy på locket och som highlighter och Tease i globlinjen.

2.

Har ingen aning vad som hände med mascaran här, men strunt samma. Lite mer markerad look med skimmrande skuggor. Från fransrad till brynben har jag använt Bootycall, min absoluta highlighting skugga måste jag säga. I globlinjen använde jag Suspect.

3.

Sen körde jag på en mer guldig look. Lite party för normala människor kanske. Jag går ju mer än gärna runt såhär till vardags :) På locket är Half Baked, highlighter under brynbenet är, som föregående, Bootycall, i globlinjen har jag använt både Suspect och Snakebite.

4.

En kallare look där jag använt mig av underbara Verve på locket, highlight blev Foxy och Pistol markerar globlinjen fint!

5.

Och sist en riktig partylook. Gärna i kombination med ett par fräsiga lösfransar om jag får säga det själv! Bootycall ligger som highlight, Verve på locket och Pistol och Blackout i globlinjen. Blackout är ju en matt, svart skugga, men med en riktigt skimmrig bas med övriga skuggor blev det mer skimmer.


Utöver dessa fem looker finns det ju fantastiskt mycket mer att göra. Jag har ju inte använt YDK och Busted någonstans. De två skuggorna är en av mina favoritkombos. Supersnygga båda två.

Edit: Glömde ju bilden på paletten!!

Fr. vä.: Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite, Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted, Blackout.

Imorgon känner jag för något riktigt färgglatt, så ni får se imorgon vad jag har tänkt!

Kram på er :)

30-day Makeup challenge - Day 2

Blev inte mycket uppdatering idag inte! Och igår hade jag liksom glömt att jag skulle på middag direkt efter jobbet och vi var inte hemma förrän efter elva. Då var det snarare läge att sova! Imorse kom fina Mimmi på frukost, sen var det ner till jobbet! När jag kom hem var maten nästan klar sen tittade jag på Let's Dance igen. (Hallå? Ska jag sitta där varje fredag utan socialt liv...?) Nu har jag och mamma bokat resa till Milano i maj! Sjukt nice. Har inte varit i Italien förut. Blir inte så mycket shopping, men glass, pasta och pizza kommer det bli. Framförallt glass. I mängder! Älskar glass när det är varmt. Så svalkande! :)

Liten update där! Hoppas på att kunna uppdatera rätt bra i helgen. Jag har en hel del planerat nu i påskdagarna, men jag ska i vilket fall fixa massa material och lägga upp tidsinställt :)

Day 1: The usual
Day 2: The preppy girl
Day 3: The feline
Day 4: Purple haze
Day 5: Bright lights
Day 6: The gamine
Day 7: Turquoise treasures
Day 8: Femme fatale
Day 9: The watermelon
Day 10: The goddess
Day 11: Studio 54
Day 12: Mauv-e-lous
Day 13: Coral crush
Day 14: The peacock
Day 15: The Audrey
Day 16: Stumped
Day 17: Coppertoned
Day 18: Bold brows
Day 19: Pretty in pastels
Day 20: Black tie
Day 21: Rainbow bright
Day 22: The babydoll
Day 23: The eggplant
Day 24: Cobalt cat
Day 25: Ice princess
Day 26: Gilded gray
Day 27: Tangerine dream
Day 28: Blushing bride
Day 29: Bejeweled spectacle
Day 30: Seeing red


När jag hör The Preppy Girl tänker jag Gossip Girl och skoluniformer, lite fancy sådär. Enkelt men elegant. Jag är väl inte särkilt preppy själv kan jag påstå. Jag tog min främsta inspiration från Blair i Gossip Girl när hon har aningens mer smink. I vanliga fall har hon väldigt lite.

Så here we go!







Det ska vara ganska neutrala färger med lite markering för att få mer definition i ansiktet och ögonen. Ett halvtransparent rött läppglans om man tycker om lite mer färg. Pärlor och fina halsband är inget jag brukar ha, men de åkte på för bildens skull. Och Blairs hårband är verkligen inte av plast, men jag har inte andra :)



Nästa gång blir det The Feline. Får väl se vad jag hittar på!!


Sent inlägg, men kram på er! :)

Look of the day - Brick

Jag körde på en lite tegelstsnsröd/brun färg igår i kombination med en väldigt mörkt grön skugga. Jag tänkte att om jag kommer med i Make Up Store tävlingen igen så tänker jag utgå från att man får använda ungefär samma färger som sist. Så jag testar lite olika makeuper och hoppas på att hitta en snygg som gör att jag kan sticka ut lite grand. Den här blev inte så bra. Var lite för slavrig med eyelinern. Men helt okej ändå :)



Det ser mycket bättre ut med öppna än med stängda ögon i alla fall.




Så såg jag ut igår!! :)

Idag har jag fräschat till mina ögonbryn lite! Kommer bilder ikväll som jag sa tidigare.

Kram!

Nagellack - Silver Nailart

Jag gjorde lite fransk manikyr i ett riktigt täckande silvrigt lack. Sen blev det lite nailart på tummarna med en turkos blomma(strass) och silvriga prickar. Det blev verkligen inte världsbäst, men bättre än jag trodde :) I övrigt är jag inte så bra på nailart. Men jag ska öva! För det är kul :)

Det här är för övrigt tidsinställt. Jag är på Mist Stockholm nu på deras öppna hus. Ska fråga lite om deras utbildningar och priser och så. Jag berättar nog mer när jag kommer hem efter jobbet. Åker direkt härifrån till jobbet. Blir nog inte så jättemycket uppdatering idag, kommer att vara en ganska fullspäckad dag!




Det ser nästan ut som om jag målat ett matt lack på det rosa, men det har jag inte. Det är fortfarande riktigt glansigt!



Och såhär blev tummen! Lite ojämnt, men som sagt, naglarna är inte min starka sida ;)



Vi hörs mer ikväll.

Kram!

Nagellack - Pink-ing of you

Igår målade jag naglarna med ett jättehärligt babyrosa nagellack. Så snyggt. Tittar på mina naglar hela tiden x) Har ungefär samma färg som jordgubbsmilkshake! Nu tänkte jag slå på lite videos och försöka mig på att pimpa naglarna med lite annat också. Men det rosa blir basen i alla fall. Bilder på resultatet kommer nog imorgon :)

En kompis kom ner till jobbet idag lite halvt i panik och sa ungefär: "Kristin! Min sminkexpert, hjälp mig! Hur sätter man på lösögonfransar?! Jag ska på skiva ikväll..."
Jag förklarade så gott jag kunde, det slutade med att jag åkte hem till henne efter jobbet och gjorde en blixtsnabb sminkning och satte på lösögonfransarna. Sen fick jag skjuts hem :) Alltihop från det att jag kom in genom hennes dörr tills det att vi var redo att åka så tog det inte mer än en halvtimme.

Tyckte att det var nödvändig info för er ;)


Visst är det väl himla fint? Jag älskar det! Pink-ing of you - O.P.I.


Kram!

30-day Makeup challenge - Day 1

Jag hittade en sminkutmaning på denna blogg för ett tag sedan. Har tänkt göra den, men det har inte blivit av helt enkelt. Det är en 30-dagars, man ska lägga upp en makeup varje dag, men det blir kanske inte riktigt varje dag utan mer när jag har tid. Dels för att jag lär göra en del extrema sminkningar som jag inte kan ha till jobbet och dels för att jag, tro det eller ej, har ett liv utanför bloggen och har andra saker inplanerade lite nu och då ;)

Här är då hela listan och jag kommer att pricka av efter varje makeup som jag gör. Makeupen som är "aktuell" så att säga kommer vara fetmarkerad.

Day 1: The usual
Day 2: The preppy girl
Day 3: The feline
Day 4: Purple haze
Day 5: Bright lights
Day 6: The gamine
Day 7: Turquoise treasures
Day 8: Femme fatale
Day 9: The watermelon
Day 10: The goddess
Day 11: Studio 54
Day 12: Mauv-e-lous
Day 13: Coral crush
Day 14: The peacock
Day 15: The Audrey
Day 16: Stumped
Day 17: Coppertoned
Day 18: Bold brows
Day 19: Pretty in pastels
Day 20: Black tie
Day 21: Rainbow bright
Day 22: The babydoll
Day 23: The eggplant
Day 24: Cobalt cat
Day 25: Ice princess
Day 26: Gilded gray
Day 27: Tangerine dream
Day 28: Blushing bride
Day 29: Bejeweled spectacle
Day 30: Seeing red


Jag har egentligen ingen makeup som är The usual för mig. Däremot har jag ett safecard som jag kör på när jag har bråttom eller helt enkelt inte riktigt orkar sminka mig så mycket.







En väldigt lätt markerad globlinje och en lite skimmrande, hudfärgad skugga på ögonlock och som highlighter. En varmare ton på ögonbrynen och lite mascara.



Sen kör jag på ett par färgstarka läppar till det. Rouget jag har är mer en brunskimmrande nyans än de rosa jag brukar ha. Så där har vi dag 1!! Lär väl göra ett par, tre stycken i veckan beroende på hur schema och hur mycket tid jag har över.


Kram!

Look of the day - Pink Fusion

Till att börja med vill jag bara säga att Make Up Store tävlingen jag var med i i början av mars fortsätter i andra delar av Stockholms området nu i april.
Jag såg att det kommer att vara både i Sollentuna och på Stinsen. Jag bestämde mig för att maila och fråga om jag får vara med igen fastän jag redan var med på Åhléns City. Fick tillbaka ett mail ett par timmar senare där det sa att jag gärna fick vara med igen :D Så jag ska nog skicka in en sminkning på mig själv, sen gäller det bara att välja ut en ny modell som jag kan sminka under tävlingen. Förutsatt att jag kommer med igen vill säga. Men det hoppas jag på i alla fall! ;)
Får köra något mer vågat än sist och verkligen göra bättre ifrån mig under tävlingen :) Önska mig lycka till!! Jag hållerer uppdaterade.

Nu till dagens makeup. Blått, svart och en släng av riktigt rosa under ögonen. Är på toppenhumör idag!




Ganska ojämt ljus från fönstret så det ser väldigt ojämt ut, men båda ögonen ser ut som det till höger på bilden :)







Rosa kofta som matchade! Borde köpa mer kläder med färg, det mesta jag har är svart.... Kul liksom. Utom på sommaren, då är allt blommigt. Typ så.

Och jag som klagat på mamma i alla år att hon bar har svart. Snacka om att jag är dotter till min mor. Puss på dig fina mamma, jag blir bara mer och mer lik dig med åren ;)


Kram!

Nagellack - Young & Subway Green

Men redan igårkväll såg jag två lack som jag verkligen ville prova ihop!

Jag har ett ljusblått nagellack från Make Up Store som jag aldrig tänkt på att använda. Det täckte faktiskt väldigt bra med bara ett lager, det är bra för då går det fort! Nagellacket heter Young.



Orkade inte göra rent runt naglarna igårkväll(a). På ringfingret har jag IsaDoras Graffiti Nails i Subway Green. På övriga naglar målade jag även ett lager av Essies Matte about you. Det är deras mattifying nagellack.


Kram!

Nagellack - Marzipan

Köpte ju nagellacket Marzipan från IsaDora när det kom ut, tror att det var i början av februari eller något sånt. Det är ju så himlarns fint! Fattar inte att jag inte använt det mer, men jag försöker ju använda så många lack som möjligt innan jag använder samma igen!

Men igår blev jag så sugen på att ha det på naglarna. Satt i köket med mamma och målade.


Det täcker lite ojämt med ett lager, men det här är två lager och det täcker toppenbra! Det är verkligen en jättefin marsipangrön färg. Lite mintig också nästan! Fast den är lite för varm i tonen för att kallas mintig. Den är varmare på riktigt än på bilden.


Kram!

Makeup series, patriot - USA

Jag fortsatte lite med patriot serien eller vad man ska säga. Det står USA, men det är ju blå, vit och röd så man kan självklart relatera till alla länder som har de färgerna på flaggan :)

Det här är tidsinställt. Nu lär jag vara på komvux och kolla in olika kurser att lägga till de jag redan har, och se om jag kan läsa upp mitt Engelska C betyg till ett MVG, skulle sitta fint :)










Den röda skuggan är ganska roströd och inte röd röd, vill man ha en rödare skugga är det självklart bara att ta en anna skugga. Eyelinern är lite marinblå, tycker att den är så himla fin!

Läpparna fick sig en släng av et ganska mörkt silvrigt läppglans.


Kram!

Makeup series, spring - Junglesafari(tutorial)

Körde en till vårlook idag! Lite olivfärgat och gyllene färger som drar mot brunt och guld. En snygg kombination dessutom. Idag blev det en sån tutorial. Kändes lite djungelsafari över färgkombinationen, så så blev det!


1.

Börja med att lägga en gul/grön skugga på halva ögonlocket.

2.

Sen tar du en brun/orange skugga med lite guldskimmer i och lägger på mitten av locket ut till yttre halvan av locket.

3.

Fortsätt med den olivfärgade skuggan som blir fokus för denna makeup. Lägg den precis ovanför globlinjen fr att ge illusionen av ett större ögonlock. Lägg den lite som ett C, eller snarare formen av en bommerang.

4.

Sen tar du en ren pensel och suddar ut den olivfärgade skuggan mot brynbenet och tar sen en fluffig pensel och lägger highlighter i form av en hudfärgad skugga med lite skimmer i på brynbenet.

5.



Sen tar jag en mörkt olivfärgad gelliner(det går bra med en kajalpenna också) och lägger längst ut längs övre och undre fransraden. Sen tar jag en smudgebrush och tar den olivfärgade ögonskuggan och suddar in den i eyelinern och tonar ut den mit mitten av ögon så det blir en fin övergång.
Om du vill kan du dra upp skuggan och tona ut den i globlinjen för att få mer intensitet.





Mascara och målade ögonbryn. Lite vit kajal på vattenlinjen också.






Använde ett brunare rouge idag och läpparna fylldes i med en skimmrande ljust rosa läppenna och ett ljusrosa läppglans på det :)

Hope you like it!

Kram!

The Studio

Det blev lite fullt upp i helgen. I lördags åkte lite oplanerat in till stan för lite lördagsmys och utgång. Stannade över natten för jag orkade inte åka natt bus hem, det känns alltid extra långt när man ska hem mitt i natten... Åkte hem på morgonen för att duscha och hämta det jag skulle ha med mig till The Studio. Hade fått en gratisinbjudan dit att bli sminkad, stylad och fotad. Så halva dagen spenderades där. Andra halvan av dagen spenderades i köket med en kompis för att baka minicupcakes.

Om jag fyllde i en lista på The Studio med 18 namn så fick jag plocka antingen en läppenna och ett läppstift, läppenna och ett läppglans eller en ögonskugga, så den listan blev snabbt ifylld! :)

Bilderna är dyra och jag ville inte betala så mycket, kändes onödigt. Men det blev fina bilder. Dock använde hon som sminkade mig inte primer vilket jag blev förvånad över. Det gjorde att när jag kom hem hade sminket bleknat en del och ögonskuggan hade lagt sig i fula veck, det var inte värt att fota tyckte jag.

Men jag tänkte i alla fall visa bilder på det jag fick med mig hem! Betalade också 75:- för att de skulle sätta på ett par lösögonfransar. Tyckte att det var värt. Fina superlånga fransar, fick ju med mig dem hem.



Valde en röd läppena, alltid bra att ha liksom, det går åt!


Såhär ser det ut med bara pennan, gjorde allt lite slarvigt så det är inte knivskarpt.


Och såhär blir det med ett rött läppstift uppepå. Tycker att den var rätt bra, aningens hård, men det går att lösa.




Läppglanset är alldeles neonrosa och fint! Fast jag skulle inte kalla det ett glas utan snarare ett lipstain, gör mig självklart ingenting. Den är superfin!! Sitter som berget kan jag tala om, Dock blir man lite torr om läpparna.




Såhär blir den på läpparna. Den är absolut lättast att bygga upp med flera lite tunnare lager, lättare att få jämnt då :)


Kommer fler inlägg, sen blir det ett par tidsinställda imorgon. Ska till komvux och fråga lite saker och sen direkt till jobbet. Börjare tidigare än vanligt i april månad. Mer att göra inför studenten och så :)

Kram!

RSS 2.0