Tutorial - Quick, dark makeup

Hade lite bråttom när jag sminkade mig idag, så jag körde på en snabb sotning med lite färg. Tyckte att det blev snyggt!! Använde en av mina favoritskuggor också, så.

1.

Börja med att lägga en mörk eller en svatr skugga längst ut på ögonlocket och sudda in den ända till inre ögonvrån så att skuggan är över hela locket.
Egentligen behöver man inte göra mycket mer än såhär, men det går såpass fort och lite färg lyfter det hela!
Jag använde här Oil Slick från Urban Decay. Samma nyans som det svarta läppstiftet som jag pratade om igår. Tror att det skulle bli snyggt på läpparna.


2.

Sen tar jag en av mina absoluta favoritskuggor. Last call från samma Urban Decay palett. Man kan självklart ta vilken färg som helst som man känner för. Men i mitt fall blev det denna för dagen. Lägg skuggan i inre ögonvrån där det svarta är som ljusast och sudda lätt utåt där den svarta blir mer intensiv.


3.

Avsluta med en highlighter under ögonbrynet. Jag gör det i form av champangefärgade Sin också från denna Urban Decay palett. Oumbärlig!!


4.

Ögonbryn och mascara as usual!


Med lite läppglans på så är det klart!! Glam Shine 305 från Loréal.






Sådär ja! Känner att jag blivit lite lat och bara lagt upp looks of the day, så nu känns det bra att ha fått upp en tutorial!


För övrigt så bokade jag och en kompis resa till London idag!!!! Vi åker den 26 Februari. Är så sjukt pepp!! Oxford street och Harrod's here I come! Haha, nej då, men det ska bli riktigt kul. Och kompisen jag åker med har aldrig varit i London förut. Jag lär rapportera mer sen och om hotellet i London sen har datorer eller wifi så kanske ni får en live uppdatering ;D

Kram!

Look of the day - As simple as grey

Såhär blev det idag! Ganska enkelt med gråa nästan helmatta skuggor, mycket eyeliner och lipstain från Smashbox till det.

Har verkligen hållit hela dagen! Jag har både ätit och druckit. Fyllde på lite efter lunch då det försvunnit lite i mitten av läpparna, men det var nästan inte nödvändigt. Love it!!!






Noppade ögonbrynen imorse också! Verkar ha missat några småstrån, får ta det imorgon, inte lika tidkrävande som idag i alla fall. Målade naglarna också, supersnygg mörkröd färg från OPI. Har den inte här men jag har för mig att den heter Wocka Wocka. Ni kan ju söka om ni vill se :P

Ska se om jag kanske fotar till en tutorial imorgon. Känns som om det var ett tag sedan nu :)

Kram!

Loving the dark lips!

Har fastnat för mörka/svarta läppar på senaste tiden, tycker att det är riktigt snyggt! Svarta läppstift eller mörkt röda eller lila läppstift. Försökte hitta lite på nätet och se. Fanns inte så mycket bilder från hemsidorna och orkade inte leta för mycket på google.

Men NYX hade en del snygga läppstift och läppennor som jag blev sugen på. Inga bilder jag kan visa, men man kan gå in på deras hemsida och kika :) Den hittar ni här! Hittade en svart penna och ett svart läppstift när jag kollade igenom lite snabbt, såg några röda och lilatonade också! Inte helt tokigt :) Det svarta heter Penelope tror jag :P

Ett av mina favoritmärken, som ni nog vet/märkt är Make Up Store och de har två läppstift som jag är sugen på.
Det första är Dawn, det svarta läppstiftet.

Har swatchat det lite på handen i butik och der verkar ganska bra pigmenterat. Kikade på google snabbt också och såg det på, såg också bra ut!! Riktigt svart.


Det här är jag också sugen på. Det är Black Orchid och har en röd underton. Lite åt det lila hållet också nästan. Var alldeles beroende av att ha olika läppstift och läppglans förut. Har ju fortfarande en del, men ögonskuggorna är fler ;)

Lime Crime är ett annat märke som har snygga färger på sina läppstift generellt sett och har ett kolsvart som heter Styletto. Det är Limited Edition så vill jag ha just det får jag passa på. Men som jag förstått det så har detta stift funnits i deras "bassortiment" förut, men inte längre. Det är detta märke som även har de fantastiskt snygga Carousel Gloss som jag också gärna blir ägare av. Men plånboken säger ifrån när det komer till dyr frakt och så!

Riktigt svart som sagt!! Så snyggt!

Nästa på tur är MAC med sitt Black Knight. Också ett plain svart läppstift. Inga krusiduller!

Hittade någon bild på google.

Mitt kära Urban Decay som inte är helt lätt att få tag på från Sverige så har vi tre dundersnygga läppstift som jag mer än gärna lägger vantarna på! Lägger in en länk här! Färgerna som väcker mitt begär är: Gash, ett mörkt blodrött läppstift, Confession som är mer lila och plommontonad, också grymt snyggt! Och sist men inte minst. Det svarta läppstiftet: Oil Slick. Det är ett svart stift med finmalt silverglitter i! Svart med en twist. Jag har samma färg fast som ögonskugga i en av mina UD paletter. Den heter alltså också Oil Slick och är en väldigt snygg svart skugga och ser läppstiftet likadant ut så är det verkligen tummen upp!
Edit: På beautybay.com kan man beställa Urban Decay, dock fanns bara nyansen Confession där(av ovanstående nyanser), men det är inte fy skam det heller. Här är en länk.

Sen var jag inne på ELF och tittade efter svarta eller mörka läppstift utan större framgång, däremot hittade jag ett superfint lip stain som är väldigt rosa. Men jag gillar det verkligen! Färgen är Birthday Suit



Sådär ja! Det får väl avsluta mitt inlägg och min "lilla" wishlist på läppstift som jag vill ha!

Kram på er! Lägger upp en look of the day strax också innan jag ska försöka att få lite sömn.

Look of the day - Tropical Sunset

Hade det väldigt färgglatt i fredags! Kände för att använda gult och rosa och så blev det!
Körde på vit kajal + vit skugga på både övre och undre vattenlinjen så jag ser lite stirrig ut på bilderna såg jag :P







Imorgon funderar jag på att köra på svart och någon knallig färg eller en väldigt diskret makeup. Har inte bestämt mig än, vi får se! Kör jag på en enkel make så kan jag prova på att göra en ängel-look lättare på kvällen och bara bygga på :)

Nu ska jag skaffa mig lite inspiration!!! :D

Kram

Look of the night - Green Pearl

På kvällen skulle jag som sagt iväg och pimpade till min look lite grand med strass!! Gillade det verkligen, men jag hade inget flyt den dagen för allting bara trillade av och flyttade på sig och skit. Tillslut tog jag av strassen innan jag gick hemifrån :P Hann i alla fall få bilder!!




Man ser att den mörkgröna på vänster sida håller på att flytta på sig och grejs.




Lite drogad? Men puss puss! Tack för att ni läser :D

Kram

Look of the day - Blue and Green

20-årsfesten var på lördag förra veckan och en annan kompis hade fest på fredagen. Kände för grönt och blått på fredagen på jobbet. Och så blev det! En snyggt ljusgrön färg som jag verkligen gillar!






Ett ljusrött jelly läppstift från Lancome. Eyeliner till kände jag också för!

Kram!

Look of the night - Celebrating 20!

Och såhär såg jag ut samma kväll!! Har fastnat i ett lila träsk tror jag?? Har blivit väldigt mycket lila på senaste tiden. Men jag hade massor med lila kompinerat med lila strasstenar och till och med en lila tröja!








Tror faktiskt att jag ska leta fram min pincett imorgon om jag hittar den. Jag orkar ju aldrig noppa ögonbrynen och gör det bara när jag känner för det. Dessutom syns det inte alls lika mycket när jag väl fyller i dem!! :P Mascaran blev lite spindelben, men skitsamma!!

Kram

Look of the night - Hanna och Nora

Förra helgen hade min granne och vän 20-års fest :) Jag sminkade hennes lillasyster och en kompis till henne till festen och här är resultaten!!




Det här är Hanna. Har aldrig träffat henne förut, så jag fick försöka känna av lite vad hon skulle trivas i och frågade om hon ville ha något mer diskret eller om hon ville ha lite färg. Hon ville ha lite färg, men inte för mycket. Jag körde lite på ett safe-card, men dessa två gröna färger är inte så illgröna och jag tog lite svart också och la på lite eyeliner, inte det lättaste att göra på någon annan. Lättare med gel-liner i sådana fall. Till det så fick hon rött läppstift. Bas och mascara gjorde de båda själva. Vi hade inte jättemycket tid på oss, så att basen var gjord när de kom över hjälpte.






Nora skulle ha en beige och svart klänning och sa att jag fick göra lite som jag ville........ När jag föreslog lite färg till en enkel klänning så sa hon att hon bara ville ha en sotning... Fria händer var det va? ;) Nej då, men jag tyckte det var tråkigt och petade in lite rosa istället för vitt och grått tillsammans med det svarta och hon blev nöjd ändå!! Så det var ju bra!! Hon hade ett tunt lager ljusrosa läppglans också, men jag fick ta nya bilder efter att hon gått hem och plattat håret och då hade glanset försvunnit, men det är inte så svårt att tänka till :)

Så sådär kan det se ut när jag sminkar andra!! Jag blev själv rätt nöjd, sminkade en annan kompis igår också som fyllde 19, men gjorde det hos henne i stress så det blev inga bilder, men hon var nöjd hon också :D

Kommer snart några fler looks, både dagslooker och mina egna kvällslooker!
Kram

Make Up Store Lipstick - Gate

Inte undra på att jag inte orkade gå ner och hämta min dator i förra inlägget! Dagen efter hade jag nästan 40 graders feber. Det började väl redan då. Så jag har inte mått prima den här veckan direkt!

Men nu mår jag mycket bättre! Jobbar idag och det är framsteg.

Ikväll ska vi ut på middag och fira Aida som fyller 19:D jag lovade att sminka henne innan så jag åker direkt från jobbet. Har dock ingen kamera med mig. Tar väl telefonen annars tror jag kanske att de har en systemkamera som jag kan låna till ett par bilder:p jag ska hem efter middagen och vila så jag kan bli helt frisk! Var dessutom ute en del förra helgen:)

Jag har för övrigt totalt kärat ner mig i ett läppstift från Make Up Store!!! Det heter Gate och har en sheer finish. Vilket innebär att det inte ger lika mycket färg som man ser i hylsan. Om ni har provat IsaDoras nya Jelly Kiss så vet ni vad jag menar. Kallas även sorbet ibland. Framförallt på nagellack. I alla fall så är detta en röd nyans med mycket orange i och även lite rosa. Jag tycker det är så sjukt snyggt och kan inte sluta använda det!!! På bilderna ser man inte riktigt den rätta färgen, men nästan. Lite mer orange än det som är på läpparna och lite mer rött än det som är i hylsan. På bilderna vill säga. Får ni chansen att prova det så gör det!! Riktigt snyggt vill jag säga! Har en känsla av att detta kommer bli en storfavorit. Och jag gillar att läpparna blir lite återfuktade samtidigt. Jag som gärna använder läppbalsam av olika slag hela tiden!!!!

 


Lazy!!

Ligger för tillfället i soffan i köket och håller mamma sällskap när hon lagar mat. Har en stor mysig kofta på mig och bloggar från telefonen.

Ikväll ska jag sminka en kompis och hennes kompis för att hennes storasyster/min granne fyller 20 och ska ha fest så jag har ansvaret för att göra gästerna snygga! Eller ja, två av dom:p blir nog enkla sotningar. Det verkar vara önskemålet:) tror säkert att jag får ta bilder så ni får se hur det blev!

Igår var jag hos en kompis på fest och satte på strasstenar under ögat som matchade snyggt med ögonskuggan, men det var något fel på mina ögon igår och inget ville fastna!! Men jag fick bild på det innan jag var tvungen att ge upp:p lägger upp bild på det senare när jag orkar gå ner till min dator!!

Jag ska över en vända på 20-årsfesten också och lär fylla på min lila makeup:)
För tillfället ser den ut som nedan. Ingen vidare bild, men lila skugga och svart eyeliner:) tror att jag tig bilder imorse^^

Kram!!

 


Look of the day - A splash of color

Kör det ganska enkelt idag. Sparkling beach eyeliner från Make Up Store och Microshadow Aquarius uppe på. Mina läppar hade imorse ett ljusrosa läppglans som nu har försvunnit:p

Ska träffa mina kära vänner Unna och Puck efter jobbet. Så jag vet inte om jag hinner/orkar med någon uppdatering ikväll. Ska dock inte bli så sen.

Ni får väl gotta er i mina tidigare inlägg annars!! Kanske få lite inspiration och prova på något själv?;)

Kram!

 


Att göra!

Jag har två tutorials som ligger på lager för mig att lägga upp. Efter det blir det endast sprojlans nytt material!
Just so you know! ;)



Edit: Tråkigt utan bid! Här kommer en på mig och Unna från nyår :)


Look of the night - Golden mask

Började pilla med strasstenar och det blev väldigt många och väldigt mycket av allt. Lite crazy, ingen ängel här inte :P Men Jag lägger upp lite bilder ändå :)

Vill egentligen ha megalånga vita lösögonfransar, men det har jag inga så jag får köra på vti mascara istället^^

Hoppas på att slå besöksrekord idag!! Har 45 minuter på mig och är bara 2 unika besökare ifrån :P Någon ny som vågar besöka?! ;)






Visste inte riktigt hur jag skulle göra ögonbrynen, försökte mig på vita, blev sådär...

Förövrigt har jag satt i två nya glödlampor i mitt badrum! Så nu fungerar alla tre som de ska, tusan vad ljust det blev helt plötsligt! Fantastiskt skönt ;D

Kram och god natt!

Tutorial - Green Forrest

Här kommer en tutorial från när jag försökte mig på foiling/wet application. Har hört lite olika namn, men hittade en förklaring om skillnaden samtidigt :) Den videon hittar ni här! Ni kan hoppa fram till typ 2:00 där han börjar med appliceringen.

1.


Jag börjar med att applicera Bender från Urban Decay's Book of Shadows över hela locket upp till globlinjen. Sudda ut skuggan ordentligt.

2.


På den tomma ytan, mellan globlinjen och ögonbrynet, lägger jag nu Skimp som en highlighter.

3.



Sen tar jag en fluffig crease brush från smashbox och blöter den försiktigt. Sen trycker jag ur vattnet så att pensel bara är fuktig. Jag tömmer ut lite av en mineralskugga i färgen Blackstar Gold från makeupcosmetics.se i locket på burken och börjar "vispa/snurra" omkring penseln försiktigt i färgen så att det blir en lite krämig konsistens som fastar på penseln. Tryck inte hårt, utan bara väldigt löst. Dutta/stippla med penseln över hela locket och försök att få det så jämt som möjligt, det är lite svårt. Detta är första gången för mig. På nedre bilden har jag gjort lite på min hand så att ni ser bättre.

4.



På nedre vattenlinjen målar jag sen med Green Card från MUS och trycker försiktigt på Graffiti från Urban Decay's Deluxe Palette.

5.



Fyller i brynen och målar mascara. Till läpparna använde jag Loréal's Glam Shine i 305.


Här är resultatet :) Jag gillar det! Även om det guldiga inte blev så jämnt fördelat över ögonlocket :P

Jag fick precis i uppdrag att sminka en kompis till ängel på hennes skiva i vår, så nu ska jag bege mig till mitt smink och börja spåna lite :D

Kram!

Smaragde - Mer bilder

Här kommer lite fler bilder från dagens look. Tagna med en vettig kamera, inte mobilen :P




Jag provar även att gå med i bloglovin' så kan ni följa mig där :)

Look of the day - Smaragde

Såhär ser jag ut idag! Samma sminkning som en av mina första turorials, Jamaican Smaragde, fast med lite strass och ljusrosa läppglans. Det har dock försvunnit nu för jag åt precis lunch. Lägger upp fler bilder ikväll:)

Kram!

 


Midnight Silver and Blue

Här kommer en bildbomb!


Var tvungen att ta en bild med mycket kontraster, I like it  ;P














Kram!

Tutorial - Satan i gatan

Så! Nu har jag druckit en kopp te, ätit en lussebulle och kollat nyheterna med kära mor. Nu kommer kvällens andra tutorial ;)

Jag blev lite inspirerad av Veronica Maggios skivomslag till Satan i gatan någon gång, typ inna jul?! I alla fall så blev det en sminkning av det hela :) Här kommer den!




1.

Jag börjar med att lägga en rosa skugga, här Boy Toy från Too Faced Liquif-eye palett. Jag lägger skuggan på mitten av locket. Lämna tomt på båda sidor av ögonlocket.


2.

I inre och yttre ögonvrån lägger jag en grön skugga fråm min 120-palett. Jag lägger även skuggan ovanför så att den rosa blir "inramad". Tona ut alla kanter ordentligt.

3.

Sen lägger jag OOh & Aah från samma Too Faced palett som en highlighter och målar en ganska rejäl eyeliner med mycket vinge.



Mycket mascara på det och ifyllda ögonbryn.




Ett transparent läppglans till bara och sen är du ready to go :) Med lite extra rosiga kinder of course! ;)

Kram!! Nu ska jag sprina och pilla med strasstenar. Blått silver och svart tror jag...? Hmm, antingen blir det nattunderhållning eller så får ni se imorgon! Beror på vad jag orkar med :)

Kram

!!!

Ska bara värma mig med en kopp te innan nästa tutorial;)


Tutorial - Hijack

Här kommer en blå/grå tutorial där jag använt Urban Decays Book of Shadows helt igenom, utom rouge, ögonbryn och läppglans.


1.

Jag har börjat med att lägga Crystal på inre halvan av ögonlocket och sedan suddat ut den så att den tonar ut över hela locket.


2.

Sen tar jag Hijack och lägger på yttre halvan av ögonlocket och lägger den även "ovanför" Crystal på inre halvan av locket.


3.

Jag avslutar med Zephyr på ögonbrynsbenet som en highlighter.


4.

Fyll i ögonbryn, måla mascara och en supertunn eyeliner längst utpå ögat för mer definition och inramning.



Som rouge använder jag Petal från The Body Shop och till läpparna O-Gloss från Smashbox.



Och så här blev resultatet :)

Kommer en till tutorial strax, inspirerad av omslaget på Veronica Maggio's Satan i Gatan.

Kram

Smudge

Jag har insett att det där med att säga att jag ska upp lite tidigare för att experimentera med smink innan jobbet måste jag sluta med x) jag sådant nämligen omkring fram till ungefär ett när jag börjar klä på mig och göra mig i ordning gör jobbet... Så säger jag något sådant igen. Ignorera mig;)

Idag kör jag iaf på en lite dirty smoke look. Inte fullt ut. Men nästan:p lite mer bruna toner:)

Ikväll däremot tänkte jag försöka få upp en tutorial. Har några kvar:) sen vill jag verkligen leka med strass! Vi får se hur det går. Får leta fram lite inspiration, jag bet ungefär vad jag vill göra.

Kram på er!

 


Idas look of the day - Strass

Träffade min kompis Ida i eftermiddag och sminkade henne lite. Eller ja, mycket kan man väl säga utifrån henne, hon brukar vanligtvis bara ha mascara till vardags. Men jag tycker att det är kul att sminka de som inte sminkar sig så mycket i vanliga fall. Det är tacksamt för det blir så stor skillnad med så lite :) Ida fick även rosa strasstenar på läpparna. Det var väldigt pilligt men blev bättre än jag trodde med tanke på att jag aldrig använt strass på läpparna förut!


Lite guldbruna sotade ögon.


Blev rätt coolt med strass! Eller va tycker ni?

Jag ska se om jag orkar gå upp lite tidigare imorgon för att själv leka med strass OCH hinna ta bort det innan jobbet. Börjar ju faktiskt inte förrän två :) Blir lite för mycket för jobb tror jag ;P Hade jag jobbat i en sminkbutik så hade det gått ändå, men inte nu :P

Kram!

MAKEUP IS ART

Halloj!!

Jag tänkte visa de strasstenar jag köpte på Panduro i Uppsala igår och en bok jag fick i en sen julkapp förra helgen av min kära systeryster och hennes kille!! :)


Dessa strasstenar köpte jag på Panduro. Jag gillade verkligen blandpåsarna så behöver man inte köpa massa kartor för att få olika färger. Sen kompleterade jag med en mer neutral karta med svarta, bruna och transparenta stenar och sedan de andra två kartorna för att verkligen få med alla färger! :P




Den här fantastiska boken fick jag! Hade önskat mig den utan att ha sett insidan, men den kändes spontant som något jag vill ha. Det ärr både bra ganska basictips och en del för hur man gör det där extra som man inte riktigt kan ha till vardags, men som är så grymt snyggt! Boken kan du köpa här.


Här är ett uppslag i boken. Alla bilder i hela boken är även konstnärligt snygga tycker jag. Jag har, för er som inte vet, pluggat fotografisk bild A, B och C på gymnasiet och önskade att jag tagit dessa!! Och som ni säkert förstår så är boken sprängfylld med massor av inspiration. Jag längtar efter att få leka med alla mina strasstenar och lösfransar! Jag har läst nästan hela boken, inte den del som hade med hudvård att göra dock :P iaf inte än. Kanske lägger upp en närmare beskrivning på boken lite längre fram när jag verkligen grottat ner mig och vänt på alla sidor till fördärvet ;)

Men jag kände att jag ville visa lite vad jag har i huvudet om dagarna nuförtiden :)
Imorgon ska jag träffa en kompis och få sminka henne och innan hon kommer kanske jag prövar lite strass på mig själv!! :)

Kram!

Look of the day - Purple all the way!

Här är min look of the day! Använde samma palett som igår! Fast andra färger :)


Med glasögon! Utan glasögon!





Och här är vilka färger jag använt!!


Jag funderar på att göra recensioner av de paletter jag har/använder mest. Skulle det vara något intressant? :)

Kram

Face Charts - Bilder

Här kommer ett kort, tidsinställt inlägg, förhoppningsvis funkar det!

Tänkte bara visa de face charts som jag gjort hittills. Jag prövade lite olika för att se vilken jag gillat bäst. Men jag måste nog säga att det är den från MAC, det kanske finns fler som använder just den, men jag förknippar den med MAC iaf :) Det är nr. 1 och 2. Scannade in alla face charts på jobbet, dock slog scannern ut massa färg och gör de inte rättvisa riktigt, får prova ta kort på dem istället, men ni fattar principen. Förvänta er dock inget storslaget för det är ganska svårt att makea på papper och ögonfransarna är a pain in the ass... hehe :P

Jag har målat rouge och broner på alla, men det syns knappt på någon.


1. 2. 3.



4. 5.



Sådär ja!! Jag ska göra fler face charts när jag får tid. Det är kul även om jag måste få tag på en skrivare som kan skriva ut akvarellpapper utan att det fastar!! ;)

Tutorial - Purple Rain

Så här har jag sett ut idag! Lila och grönt från en palett jag köpte på Sephora i Paris!



1.

Jag har använt skumgummiapplicatorer till hela sminkningen idag för att jag ville ha riktigt intensiva färger, använde dock inte de små som följde med utan har andra med långa skaft. Började alltså med att lägga en vit lite skimrande skugga i inre ögonvrån och nästan ut på halva locket.

2.

Sen trycker jag på en superhärlig grön skugga över den vita och även mitt på locket där det inte är något vitt, på så sätt går den från ljusare grön till aningens mörkare på ett snyggt sätt tycker jag :) utan att det blir dåligt med färg. Dock har jag märkt att kameran slår ut en del färg och gör att det blir blekare färger (framförallt denna gröna!!) och att det ser väldigt ojämnt ut, det är INTE såhär ojämnt. Write it down ;) Nej då, men bara så ni vet :)

3.

Nu tar jag en brun skugga och lägger på yttre halvan av ögonlocket och suddar in i den gröna, jag la även till lite vit skugga allra allra längst in i ögonvrån, bara lite grann.

4.

Nu kommer vi till det roligaste av allt!! Jag är ju ett stort fan av lila och den här lila färgen är fantastiskt fin och lätt att jobba med. till den här använder jag en tunn snedskuren borste. Typ eyeliner eller ögonbrynsborste. Jag grundade på vattenlinjen med en vit kajal sen trycker jag försiktigt på den lila skuggan och suddar sen ut även längs hela nedre fransraden. Var försiktig vid vattenlinjen så du inte får massa ögonskugga i ögat.

5.

Sen lägger jag en tunn liner med en liten vinge, endast längs den bruna skuggan, bara för att få lite fyllighet i de yttre fransarna sen.

6.

Mascara och bryn som vanligt. Däremot målar jag bara överfransarna idag för jag vill att det lila ska få tala lite för sig själv så att säga :)



På läpparna har jag vanligt läppbalsam först. På det lägger jag ett tunt lager High Tech Lighter i Stardust från MUS. Sen lägger jag på mycket av den lite cerisea skuggan och avslutar med ett tunt lager Moi från MUS.



Såhär blev det slugiltiga resultatet!! Lite oskärpa på ögen, men ni fattar^^


Fast jag har ju sprungit runt i glajjer den senaste veckan för jag glömmer bort att köpa linser!! Så lite av effekten försvinner, men såhär ser det ut med glasögon ivägen ;P

Imorgon är jag ledig! Skulle jobbat men bytte pass med en anna tjej på jobbet. Så imorgon ska jag till Uppsala med mamma och då ska jag in på Panduro och köpa strasstenar och så :D Sen vill jag verkligen exprimentera med dessa!!!!

Kram kram :)

Tutorial - Blue Sabbath

En tutorial innan jag ska duscha och börja göra mig i ordning för jobbet.
Jag blev inte överdrivet nöjd med den här, men men, strunt samma^^



1.

jag börjar med att lägga Sabbath från Urban Decay och deras Black Palette på hela locket till strax under globlinjen.

2.

Efter det använder jag Too Faced's Liquif-Eye Collection och en färg som är Exclusive. Den finns alltså bara i denna palett, det är en ljust blå färg och jag lägger den ganska tjock längs globlinjen och upp mot brynet.

3.

Sen tar du bara en ren pensel och suddar ut skuggorna ordentligt i varandra!

4.

Från Samma palett från Too Faced tar jag nu skuggan Oscar och använder som highlighter på ögonbrynsbenet.

5.

Sen tar jag Liquif-Eye Eye Shadow Transformer som följer med denna palett och gör en annan Exclusive skugga, som är mer lila i tonen, till en eyeliner och målar längs både övre och nedre fransraden.

6.

Mascara+bryn....



Rouge på och ett av mina favoritglans sen jag va typ 13-14, Loréal's Glam Shine nr. 50. Älskar verkligen den, superhärlig formula och man kan lätt få snygga läppar med den! Har köpt den här några gånger genom åren :)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ska försöka hinna lägga upp en Green Forrest tutorial ikväll. Efter middagen i form av hemgjord pizza!! Mumma ;)

Kram kram!

Tutorial - Classy Smokey eye

Nu kör vi på en en sotad look som passar till det mesta, till vardags kan man bara tona ner det svarta och är det något speciellt kan man bara öka på det svarta. Ska nog lägga upp en tutorial på en mer "dirty smoke-look" någon gång också. Har inget material till en sådan look än.
Det här är en sådan look som jag gjort förut egentligen fast med andra färger^^



1.

Först lägger jag Satin från MUS i inre ögonvrån och under ögonbrynet.

2.

På yttre halvan av ögonlocket lägger jag Stray från MUS.

3.

Jag använder MUS Pollution att sota med. Upp i globlinjen och lite längs fransraden, med mest färg i yttre ögonvrån. Tänk verkligen på att sudda ut ordentligt! Framförallt med den svarta.

4.

Mascara och ögonbryn, läppstift Fence från MUS och lite rouge.



Taadaa!! Klart :) En sotad look. Wear it, love it :P

Kram och god natt, ska försöka få upp mer imorgon ;)

Tutorial - Aquarius

Här kommer en tutorial. Det var ett tag sedan. Men det är en enkel look med bara en ögonskugga. Funkar toppen med vilken som helst som man känner för. Den är bra när man har bråttom på morgonen, eller kvällen om man ska ut :)

1.

Jag börjar med att lägga Aquarius från MUS på hela ögonlocket och suddar ut den upp mot globlinjen. Jag har High Tech Lihgter från MUS som bas vilket gör att det blir en mörkare blå färg än det skulle bli med bara vanlig primer.

2.

Sen målar jag bara en tunn linje eyeliner längs övre fransraden.

3.

Jag provade det här för första gången när jag gjorde den här sminkningen. High Tech Lighter Apollo från MUS och penslar på ett ganska tunt lager på läpparna. På det trycker jag på rätt mycket av den rosa skugga från H&M och avslutar med glans nr. 208 från Lancôme.

4.

SMACK!! På med mascara, bryn och vit kajalpenna+vit ögonskugga på vattenlinjen.


.... och rouge också såklart. Hoppas ni gillar resultatet :)

Kram!

Face Charts

Har länge velat prova på att göra face charts. Alltså ett blankt papper med ett ansikte att sminks på för att få ner sina ideer osv. Sök på google så fattar ni grejen ;)

I alla fall så finns det inte att köpa utan jag har skrivit ut. Absolut bäst är att använda akvarellpapper, så jag köpte lite för att printa på det, men det fastnade bara i skrivaren för att det är för tjockt antar jag, så det fick bli vanligt papper ändå. Måste försöka få det att fungera med akvarellpapper, vill ju göra dessa face charts på riktigt.

Jag gjorde några stycken igår innan jobbet och även efter jobbet. Det är inte superlätt att sminka på papper kan jag tala om! Och ögonfransarna är långt ifrån 100%, men hey, jag försöker och det är ju bara mina första försök. Har börjar med att göra några enkla sminkningar men har inspiration till att göra annat också. Tänkte att jag kan ta en bild och lägga upp senare, orkar inte just nu.

Jag har för övrigt totalfastnat för pretty little liars, inte så bra för bloggen :P Men jag har massa material och ska verkligen ta mig i kragen nu!

Puss på er! :)

På bussen!

Sitter på bussen till min syster. Ska vara framme om ungefär 1,5 timme. Åkte 8:45 från centralen imorse.
Försökte sminka mig på bussen, men insåg att jag inte hade någon spegel....... Lite svårt, men jag använde telefonen så gott jag kunde. Tror att det blev godkänt. Jag menar lite känsla har man ju iaf:p

Kanske har möjlighet att lägga upp ett blogginlägg hos syster, men jag har inte träffat henne sen studenten vad jag kommer ihåg så det blir till att spendera tid med henne och hennes familj:)

Kram gott folk!

 


Look of the day - Dan' före dopparedan'

Sista dagen vi jobbade fyra på jobbet samtidigt var dagen innan julafton, då hade vi tomteluvor allihopa och jag såg ut såhär!


Sotat med grönt, svart och guld. Ett ljusare rött läppstift. Showstopper från Victorias Secret, med ett lite rödaktigt glans över. Det som var synd  var att läppstiftet "blödde" väldigt mycket under dagen. Alltså flöt ut utanför läpparna. Var inte så himla snyggt efter att ha jobbat i tio timmar. Men förhoppningsvis går det bättre med lipprimer under :)

Allt för ikväll. Kommer nog mer imorgon i form av tutorials :)

Kram och god natt!

Look of the day - Christmas Eve

Hade bra två bilder på hur jag såg ut på julafton och ena bilden ser jag inte riktigt klok ut på, försökte rädda den genom att beskära. Kommer inte riktigt ihåg vilka produkter jag använde, men guldigt i alla fall! :)




Blev självklart ett rött läppstift. Här av den liiite mörkare varianten. Tidy från Make Up Store med ett genomskinligt glans över.

Look of the day - Tingeling

Hej och hå!
Har verkligen varit kass på uppdatering! Har verkligen velat, men om ni sett mitt schema som varit för december så har det inte varit mycket tid över. Men nu jobbar jag som vanligt igen och jag kan börja uppdatera som jag vill! Har massa material att lägga upp, både bra och mindre bra, men inget katastrofalt ;) Förhoppningsvis får ni lite inspiration i alla fall.

Det kommer ta ett tag att komma "i fas" med dagen eller vad man ska säga, men uppdateringar blir det i alla fall!

Börjar med en grön look. Jag lade upp en bild från telefonen förut, men här kommer lite bättre bilder :)

Inspirationen kommer från underbara Kandee Johnson. Videoklippet hittar ni här. Det här var också den första videon jag såg med henne. Hon är så fantastiskt bra och duktig och man blir så glad av henne!!




Stirrblick, men man ser bättre hur det ser ut med öppna ögon.


Och med stängda ögon! Tadaa...

Det här var när jag först var på 70-års fest och sen tog mig vidare till en kompis 18-års fest.

Kommer två till look of the day nu, så kan jag nog hinna med att lägga upp ett par tutorials imorgon!
Kram

RSS 2.0