Update fran Thailand!

Hello people!

Har kommer en liten update fran Thailand.

Forsta dagen blev det en hel del resande innan vi tog oss till Koh Lanta och vart hotel pa Klong Nin beach. Hotellet ar som ett mindre paradis med superfint lage. En egen liten strand, dundertrevlig personal, god mat pa restaurangen och man kan aven ata vid beach baren som har samma meny som restaurangen. Vi bor ien fin bungalow med en dubel och en enkelsang. Alla bungalows ligger lite som i en regnskog sa naturen runt ikring ar fantastisk. Kombinatonen med stranden och det gor det nastan oslagbart. Kanslan har gar varken att beskriva eller visa pa bild, men jag gor mitt basta. Det enda som ar lite synd ar att de ar en bit till den lilla byn med butiker och restauranger, men det gor ingenting egentligen.

Idag hyrde vi en moppe och akte dit for att hitta en skraddare. Jag ska sy upp tva jackor och mamma en massa annat :P Inser att jag har alldeles for mycket klader med mig, men sa brukar det bli sa jag ar inte forvanad :)

Pa tisdag ska vi byta hotell till et om ligger ungefar en mil bort vid en anna strand. Vi var dar haromdagen och det verkar lika bra plus att det ar nara till den lilla byn.

Det ar superharligt att kunna ligga och lasa hela dagarna, har verkligen saknat det!

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men jag skickar vykort till de adresser jag har! Blir inte sa manga vykort, men nagra stycken.

Nu ska jag tillbaka till bungalown och lasa lite innan jag lagger mig!

Ha det sa bra allihopa sa far vi se om jag hinner uppdatera nagot mer innan jag kommer hem!

Nar jag kommer hem blir det fler makeup tutorials! :P

Kram kram!<3

Tutorial - Metallic party

Här kommer min sista tutorial på två veckor! Så här har ni lite att roa er med och experimentera med medans jag är borta och lapar sol i Thailandet!! Om jag får får tag på wifi lätt kan det hända att jag uppdaterar från telefonen så håll utkik! Annars är jag tillbaka 11 november och är då 19 år fyllda!
So here we go!
1.
Primer och high tech lighter är på. På inre tredjedelen av ögonlocket har jag eyedust Mercury från MUS. Har lagt på den försiktigt för att få mycket glitter och för att den inte ska trilla ner under ögat förmycket eftersom det är ett dust. Lägg även längs inre delen av undre fransraden ungefär en tredjedel..... Enligt bild kanske är lättare att förstå :P
2.
På mitten av locket och nästan hela vägen ut till yttre ögonvrån lägger jag en till eyedust i färgen Sight från MUS. även längs den mittre delen av nedre fransraden. Det ser ganska ojämnt och skevt ut, men det gör inte så mycket, det blr lätt så med high tech lightern under, vi fixar det sen.
3.
Längst ut lägger jag sedan Shock-A-Holic från MAC. både på ögonlocket och längst ut längs undre fransraden. Skuggorna är inte utsuddade i varandra eller fått softade kanter än.
4.
Jag tar därför en kort, tjock och hård pensel och suddar, suddar, suddar. Ta dig tid till detta för det går ganska trögt med high tech lightern under. På med extra färg på penseln om det behövs för att sudda snyggt.
Förhoppningsvis får ni ett resultat något i den här stilen!
5.
På ett riktigt färgstarkt rouge, här använder jag Mission från MUS. Glosset använde jag häromdagen också. Försök att trycka ut ganska mycket av det gråa glanset för att få en snygg metallic look. Glanset heter Twingloss Lead och är från MUS.



Plus mascara, kajal och ögonbryn så har vi en snygg metallic partylook! Jag kunde tagit lite mer av det gråa i läppglanset. Och för att få den ultimata partylooken (enligt mig) så är det på med lite strassstenar och lösögonfransar så är man good to go :D
Massor med kramar på er allihopa och tack för att ni läser! Hör av mig ev. under resan annars när jag kommer hem! Ha det så bra <3

Tutorial - Bubblegum a la 80's

Här kommer en ganska lätt och väldigt färgstark makeup som jag hade idag. När jag blev klar associerade jag till tuggummin av någon anledning därav namnet :)
1.
Jag har primer på och även High Tech Lighter Stardust från MUS. Den gör att färgen sitter som berget hela dagen och blir ordentligt färgstarkt. På high lightern tryckte jag på en ljusrosa färg så mycket jag kunde för att få det riktigt intesivt vilket var syftet med dagens look. Ungefär över halva locket ska skuggan ligga.
Paletten har 120 färger och är beställd från tradera via ett företag, finns att aköpa lite överallt. Inget speciellt märke. Sök efter 120 palette. Tror att det är samma som jag har som finns på eleven.se för 279:-
2.
Sen tog jag en blå/grön/havsturkos/aquamarine eller vad man nu vill kalla den :P Tryckte på den riktigt intensivt på yttre halvan av ögonlocket. suddar samtidigt lite försiktigt i kanterna överallt för att inte få några skarpa linjer :) lägg även lite längst ut längs nedre fransraden.
3.
Och mitt avslut innan mascara och så är som vanligt svart kajal längs övre vattenlinjen och vit längs den undre och sen fylla i ögonbrynen. Den svarta kajalen har jag för att få överfransarna att se tätare ut och den vita för att få en piggare och friskare look. Ögonbrynen för att jag tycker det blir snyggare och ögonbrynen får en jämnare färg.
4.
Läppglans blev någor aprikosfärgat för att ge lite glans bara från Maybelline i nyansen 808?

5.
Resultat!
Kolla in pangbruden i värsta 80-tals tugummilooken!!!!! :D

Tutorial - Purple Gold

Hej på er :) Jag måste ju säga att jag inte väntat mig att så många skulle läsa min blogg! Inte för att det är speciellt många kanske, men för  mig är det det ^^
Tänkte försöka hinna lägga upp 3 tutorials ikväll. Bilderna är klara och ska bara beskäras så det borde inte ta så lång tid :)
Börjar med en Purple Gold som jag hade i måndags.
1.
Jag har först applicerat en väldigt guldig skugga från MUS i färgen Famous. Den ligger ungerfär på den inre tredjedelen av locket. Har varit ganska lätt på handen för att jag inte ville ha den mest intensiva guldiga tonen :)
2.
På mitten av ögonlocket har jag lagt en ljus, skimrande, supersnygg lila färg. Hyacinth från MUS. Den har jag däremot lagt på så färgen träder fram mer. Detta är en av mina favoriter när det kommer till lila skuggor.
3.
Längst ut lägger jag en mörkare lila med en blåare ton som har lite guldskimmer i sig också. Färgen heter Cooler och är från MUS.
4.
Svart kajal längs övre vattenlinjen och vit längs den nedre, sen fylla i ögonbrynen.
5.
Läppstiftet är Summer från MUS och glanset Lot från MUS. Jag är inte så förtjust i läppstift och glans i bruna och "nakna" toner, men det här glanset fick jag i en presentpåse och det blir fint uppe på ett mer rosatonat läppstift.
Här är resultatet, en relativt diskret look för att vara jag, men ändå färg :)
Nästa blir en Bubblegum look och en Metallic party!
Kommentera gärna och ge feedback ^^

Tutorial - Eldig höstmake

En till samma kväll hinner jag! :D
En av mina favoriter som jag använt många gånger i lite olika varianter. Så såhär dundersnygg var jag på jobbet idag! Haha ;P
1.
Primer är på så klart! Cover star lemon - MUS har jag lagt bara precis under ögonbrynet. Syns inte så mycket på bilden dock.
2.
I inre ögonvrån och på en tredjedel av locket ungefär har jag lagt en mörkare gul skugga som är matt. Carpe Diem från MUS. En väldigt snygg gul färg.
3.
På den andra tredjedelen (typ...) har jag tryckt på Ruby från MUS för at få en så intensiv färg som möjligt. Den är ganska aprikos i nyansen.
4.
Längst ut la jag Sunrise från MUS som är lite mer brunorange och mörkare i färgen än Ruby.
5.
Uppe på Sunrise la jag ett mörkrött rouge egentligen, men jag använder den bara som ögonskugga. Den heter Metal Cherry och är också från MUS. Överraskande eller hur? ;) Jag lägger den även ungefär en tredjedel in på undre fransraden.
6.
Sen lägger jag en ganska tunn linje med eyeliner längs övre fransraden och en svart kajal längs vattenlinjen både uppe och nere. Fylla i ögonbrynen, självklart.
På med mascara och för att bryta av mot den varma makeupen tar jag ett twingloss som är genomskinligt och silvrigt/grått från MUS som heter Lead. trycker på tuben så jag frå ungefär 50/50 genomskinligt och grått.
Hoppas ni gillar looken, det gör jag! :)
Mer imorgon! God natt ^^

Tutorial - Klassiskt brunt

Halloj och god kväll!
Nu kommer en ny tutorial. Det är en klassisk brun look som funkar till allt.
Såg ut såhär i söndags när det var tacos hos Puck! Måste bara passa på att lovorda hennes lägenhet. Fy tusan vad snygg de är! Vill flytta in :D
1.
Jag har lagt på min primer och tagit en fluffig crease brush för att lägga på skuggan över precis hela ögonlocket ända upp till ögonbrynet. Det här är Muffin från MUS. En väldigt användbar färg till de flesta makeuper. Blir inte så hård kontrast som vitt ibland kan bli.
2.
Sen har jag lagt en ljust brun/beige skugga på yttre halvan av ögonlocket. Jag har inte lagt skuggan högre upp än en bit ovanför globlinjen och suddat ut den mot mitten. En ganska diskret skugga som kanske inte syns så mycket själv men blir snygg ihop med andra färger. Nyansen heter Savanna från MUS.
3.
Sista skuggan som är Cookie från MUS lägger jag med en smalare crease brush allra ytterst på ögonlocket. Låter den sluta på ungefär halva ögonlocket närmast fransraden och suddar sen snett utåt. Lägger även lite längst ut på undre fransraden. Hoppas att det där blev förståligt :P
4.
Fyller i mina bryn och målar mascara!
5.
Jag personligen tar gärna ett ganska färgstarkt läppstift när jag har en diskretare make up. Här är det läppstiftet Tidy från MUS och favoritglanset Oui från MUS.
Såhär blev resultatet!
Hoppas att ni gillade den! Lite mer användbar för de flesta gissar jag på :)
En eldig höstlook kommer slldeles strax och imorgon ska jag försöka lägga upp två till som nästan är klara och kanske en tredje om jag hinner :)
Jag åker ju bort till Thailand i två veckor på torsdag så ni måste ju få något att roa er med :D
Kram på er!

Ååååh, åka pendeltåg!

Sitter på tåget till puck för söndagstacos som tydligen ska bli en ny tradition. Låter bra tycker jag:)
Har köpt jacka och skor idag. Världens snyggaste skor! Tycker jag iaf^^ slänger upp en bild senare om jag lyckas ta en snygg en:)
Har två tutorials att lägga upp också. Den jag pratade om igår och en vanlig brun makeup:) hoppas det kan ge er någon hjälp!:)


Jamaican smaragde - Make up tutorial

Hej igen!
Var ju superkul att göra makeup tutorial!!! Fick dessutom bra respons :P
Så här kommer en till. Såg ut så här igår. Lite mer användbar än den rosa make upen kanske, inte vet jag, jag ser ju ut lite hur som helst^^
1.
Jag har haft på primer och high tech lighter från MUS i färgen Stardust. På inre halvan av ögonlocket har jag sedan lagt på en ljust grön skugga från Mist i färgen Jamacia från colour vibration serien. För att få en riktigt intensiv färg så är det viktigt att du 'lägger' på skuggan. Inte 'borstar' med penseln fram och tillbaka. Man ska liksom trycka på den på ögonlocket.
2.
På yttre halvan av ögonlocket trycker jag på Smaragde från MUS och gör att den smälter in i den ljusgröna färgen lite grand bara.
3.
Sen tar jag Satin från MUS och borstar lätt precis under ögonbrynet ner till mina gröna skuggor och blandar ihop alla tre så att det inte blir några skarpa linjer. Lättast är att här använda en fluffig borste och på de två tidigare stegen en platt rundad borste.
4.
Ta en krämig, kolsvart kajalpenna och lägg längs övre vattenlinjen. Den bästa tycker jag är Glide on eye pencil 24/7 från Urban Decay i deras svarta Zero. Ta även en vit läng nedre vattenlinjen och fyll sedan i dina ögonbryn.
5.
På med ett rött glans. Det behöver inte varit supertäckande ett lätt genomskinligt rött glans ger snygg effekt. Här har jag använt Oui från MUS.


Resultat, en classy grön sotad look som funkar både till vardags och fest beroende på vem man är som person. Jag gillar det och den hårda kontrasten mellan den ljusgröna och mörkgröna :)
Lägger nog upp en tutorial imorgon också. Exprimenterade lite med en partylook, men orkar inte lägga upp den just nu, ska ju sova snart :P
Ha det så bra!
Och de få läsare jag har får gärna komma med förslag och säga vad ni tycker :)

Makeup tutorial - Oktober, den rosa månaden

Halloj!
Dålig uppdatering I know! Men min blogg.se app ville inte lägga upp inlägg längre och då blev det ju genast lite omständigare att blogga:P Men imorse tog jag mig i kragen och tog bilder när jag sminkade mig så ni kan få en makeup tutorial! Hoppas den uppskattas :)
Oktober är ju den rosa månaden, så månaden till ära blev det en rosa makeup. Som jag gärna använder till vardags, men för vissa kanske det blir mer party sminkning^^
1.
Jag har applicerat eyeprimer(superviktigt om du använder ögonskugga så att den håller ordentligt) och sedan en ljust pärlemorosa ögon skugga från FACE Stockholm, nr45 Pearl. Jag lade den precis under ögonbrynet och i inre ögonvrån med en fluffig pensel(crease brush)
2.
Ovanpå den första skuggan i inreögonvrån applicerar jag med samma pensel en spräcklig skugga med roströda och lite guldiga toner från mist stockholm, colour vibration miami.
3.
Sen tar jag den knallrosa(den är inte lika röd som på bilden) ögonskugga, babydoll fr. Make Up Store och börjar från yttre hörnet av ögat. Börja hellre med för lite skugga och bygg upp den efter hand. Det blir snyggare och lättare att fylla på än att ta bort smink. Just den här skuggan får man jobba in en del, men den blir snygg. Lägg den i ögonglobslinjen och sudda ut uppåt och lägg på nedåt fransraden och lite drygt hälften av ögonlocket. (Det är inte så ojämt som de ser ut, lyckades ta bilden ur någon kontig vinkel...) Lägg även lite grand längs yttre delen av nedre fransraden. Penseln är platt och rundad.
4.
Applicera sista skuggan i yttre ögonvrån så att den knallrosa skuggan blir som en "ram" runt den. Det är en mörkt rödbrun nyans från too faced som heter temper temper. Jag tycker att en smalare crease brush  ger bästa resultat och det är lätt att få rätt from på appliceringen.
5.
Lägg eyeliner tunt längs övre fransraden. Jag använder Line Definer från Maybelline. Tycker den är rätt bra, kladdar inte så mycket.
6.
Fyll sedan i ögonbrynen, jag tycker att skugga är bäst för mig. Jag använder mellanfärgen i Tribrow color från Make Up Store och en snedskuren lätt fluffig ögonbrynspensel.
7.
Slutligen dags för mascara, jag föredrar att kombinera en mascara med vanlig borste och en med plastborste. Gärna stora borstar.
Avslutar looken med rouge. Sugarpink - Make Up Store, Nut - MUS. Läppstift och glans också ofc! Läppstift Summer - MUS och läppglans Queen - MUS.


Resultatet en rosa look lämplig för oktober månad. Och när som helst annars också egentligen :P
Jag hoppas att det blev en vettig tutorial, min första! Får se vad det blir nästa gång, klassisk sotning kanske :)
God natt! :)

Jamie Oliver!!<3

Sitter och tittar på Jamie at home. Blir superinspirerad och vill bara baka och laga mat. Tycker att hans program alltid är så bra gjorda och gör att man vill ha allt. Speciellt charmigt är just Jamie at home. Jag älskar att han smakar på det han gjort och inte alls är blygsam utan säger att det är "brilliant" och att han är så himla duktig! Jag säger absolut inte emot. Jag älskar självförtroendet. Det är det som gör att jag gillar hans program så mycket. Han tror verkligen på det han gör! Nej, jag får ta och laga riktig mat och baka snart!:)

 


Höst!

Hösten har kommit. Det känns i luften nu. Mysigt att kunna använda skinnjacka och sjal mer regelbundet! Vet att jag ville ha värme häromdagen, men idag kände jag verkligen för höst! Behöver bara införskaffa i ett par snygga höstskor! Idag hade jag en typisk höstig makeup med gula, orange och bruna nyanser.
Har precis druckit te hos Eva och väntar nu på bussen till min kärlek. Har med mig några mina favorit-sminkprodukter inklusive min 120 palette. Kan lägga upp bild imorgon! Den är toppen.
Har ju precis börjat bloggen, men tänkte kanske lägga upp lite sminktips någon dag om någon är intresserad. Eller så kanske ni blir!:)
Nu kommer bussen.
Kram!

 


Planer för dagen

Idag är en ny dag! Ska hoppa in i duschen och sen följa med pojkvännen på halkkörning. Min make för dagen blir inte så speciell. Kör på eyeliner och mascara eftersom det är det jag har med mig:) ska hälsa på och ta hand om sjuklingen Fredrika senare i eftermiddag så hon får lite sällskap där hemma!
Slänger upp en partybild från i våras när det var varmt och skönt ute och hoppas lite grand att det fortfarande var klänningsväder... Även om dagens väder inte är fy skam:)
Hörs lite senare!

 


Ny start!

Startar nu en ny blogg! Tänkte att jag skulle blogga lite om livet som nybliven student och om att vara ny i vuxenlivet. Börjar med att lägga upp en bild på dagens makeup! God natt!:)

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0