Tips & Trix - Starkare färger på mörk hy

Jag har väldigt ljus hy naturligt, så starka färger syns väldigt tydligt på mig och det blir ganska mycket kontraster. Om man däremot är lite mörkare i hyn, det behöver inte vara mycket, lite mer olivfärgad bara, så skulle samma makeup synas mindre. Det skulle inte bli lika hårda kontraster. Det är en sak jag gillar med att sminka de som har lite mörkare hy och mörk brunt eller svart hår.

Men ibland kanske man vill ha riktigt mycket färg och knallig färg när man har mörkare hy, Kanske till och med om man är väldigt mörk och går mot chokladbrunt och mörkare. Då skulle samma makeup verkligen inte synas lika mycket. Det man kan göra då är att ha en vit bas. Man kan lägga en primer, och sen en vit, krämig kajal som man smetar ut tunt över hela ögocklocket. Det gör att färgen: 1. Får väldigt bra fäste och 2: Blir mycket klarare.

Kajalen kan kännas lite hård ibland men jag tror att NYX Jumbo eyepencil är väldigt mjuka och lätta att arbeta med på det sätter. Annars kan man ta en ljus eller vit krämskugga(som torkar) som en bas, det ger samma effekt. Man tager vad man haver helt enkelt.


Det var nästan ingen idé att visa på mig eftersom jag är så ljus. Men lite skillnad ser man. Det syms betydligt mer om du är mörkhyad!



Är din kajalpenna väldigt hård och inte så följsan så kan du måla på ringfingertoppen och applicera så. Det värmer upp kajalen och det är skönare och skonsammare mot ögonlocket som har väldigt tunn hy. Du kan också sticka in pennan i en låga från en tändare eller liknande i en millisekund. Bara sticka in den supersnabbt. Då blir den lagom mjuk :)


Hoppas tipset hjälpte och att jag har någon lite mer mörkhyad som läser och kunde dra nytta av tipset i alla fall :)

Kram!

Tips & Trix - Att swatcha läppstift

Om du är ute i butik och ser läppstift som du gillar. Swatcha de inte på handryggen som de flesta nästan alltid gör, utan swatcha på fingertopparna istället.



1. Färgen på fingertopparna stämmer bättre överens med färgen på dina läppar vilket gör att du ser en mer precis färg så som den kommer att se ut på dina läppar.








2. Ytan på handryggen är mycket grövre än den på fingertopparna och har tjockare lager av hud. Läpparna har tunt med hud och ytan på dem liknar fingertopparnas mer än handryggens.



Då fick ni ett kort litet tips! Se så iväg till butikerna och swatcha på :)



Kram!

BREAKING NEWS!!! READ IT MAKEUP FANS!!

Detta blir ett lite långt inlägg, men förmodligen intressant om ni gillar smink, framförallt ögonskuggor!

I tisdags fick jag reda på att ett av mina absolute favoritmärken, Urban Decay, kommer med stora nyheter. Till alla er som vet hur sjukt stora Naked paletterna är... Det här är ännu större...

De har gjort en ny formula på alla sina ögonskuggor. En formula som gör att ögonskuggorna är mer pigmenterade än någonsin(är det ens möjligt?), det blir mycket mindre "fallout", alltså ögonskugga som faller ner från locket när man sminkar sig, det blir ännu krämigare att applicera och lättare att blanda och sudda. Och sist, men absolut inte minst, de hållet mycket längre. Det är det första märket på marknaden med denna formula och de ska nu ha de bästa ögonskuggorna.

Jag har sedan tidigare tyckt att deras ögonskuggor varit perfekta, men nu jäklar verkar det som! Fast det tar inte slut än. Dessa ögonskuggor kommer att finnas i 68 olika nyanser och 5 olika formulor(?), matt, satin, skimmrande, glittrande och duo-tone. Flera skuggor som har funnits exklusivt i vissa paletter kommer att finnas att köpa som lösa ögonskuggor. Hela 30 stycken exklusiva ögonskuggor finns nu att köpa lösa!!

Den nya formulan hade de i deras 15th Anniversary palette och tydligen även i deras Naked 2. Inte undra på att jag tycker den är så fantastisk.

Det tar fortfarande inte slut här. Förpackningen har en ny design. Den ska se ut som en subway-token, inget jag kan relatera till, emn de är snygga. locket är transparent så man ser skuggan. OCH.... Om man trycker på botten så hoppar ögonskuggan ut och kan sättas i deras nya "build-your-own-palettes". En palett med samma snygga design som deras andra paletter med 6 tomma hål att sätta i egna ögonskuggor. Eller ja, 5 tomma hål. En nude ögonskugga följer med tillsammans med en pensel. Den skuggan kan man självklart ta ur om man vill det.

Jag vet att det finns andra tomma paletter att köpa, dessa är alltid, vad jag har sett i alla fall, magnetiska. Det kräver att man ska sitta och de-potta ögonskuggor, värma och hålla på och kladda. Här blir det lätt att bara trycka ut de skuggor man vill ha och sätta i paletten.

Som ett stort fan av Urban Decay så vill jag supergärna ha alltihop så fort som möjligt! Men vilken tur att detta inte är limited edition för när jag har pengar igen kommer det inhandlas en del!

HÄR hittar du deras video och även 5 bloggerskors egna paletter som du kan köpa. Jag läser två av dessa bloggar. Kandee Johnson och xSparkage, fantastiskt duktiga båda två. Jag är så himla exhalterad, dessa bloggerskor fick alltså åka till Urban Decay's headquarters i januari för en preview av dessa. Fatta att få åka dit! Fräsigt värre!

Det blev verkligen ett långt inlägg, men nu fick ni som orkade lite att läsa i alla fall ;) Ni kan läsa mer på deras hemsida, HÄR. Vet inte när den kommer till lookfantastic och beautybay som säljer UD till Sverige.



Såhär ser själva paletten ut när man köper den. Då kostar den $18. Ögonskuggorna du sedan köper för att sätta i paletten kostar sedan $18 styck. Som dollarna står idag så är $18, 119sek.



Här är Kandees palett. Tycker den är jättefin, tror faktiskt att jag kanske köper den rakt av i framtiden när jag har pengar. Men jag byter då ut den svarta för jag har den i min Naked 2 palett här hemma.



Skulle nog byta ut den svarta mot den här gröna, Loaded.



Den här paletten är XSparkage som jag också gillar väldigt mycket. Gillar ju starka färger!


Nu hade ni och göra en stund i alla fall. Jag har det säkert bra här på jobbet!!

Kram på er :)

Look of the day - Deluxe

God kväll kära läsare! Blir en sen fredagsupdate. Åt direkt när jag kom hem från jobbet, sen blev det yyterligare en hemmakväll. Tittade på Let's Dance med mamma. Brukar aldrig titta på sånt annars... Nu började jag istället fantisera om hur jag skulle göra om jag var deras makeup artist ;)

Idag körde jag en variant på min springlook från häromdagen. Fast mer sotat och knalligare färger. Imorgon jobbar jag igen, känns inte som om jag gör annat på helgerna! Men i april blir det inte alls lika mycket helg jobb :) Längre pass i veckorna istället. Skönt.

Imorgon ska det "välkända" Väsbybandet HEAT signera sin nya skiva på centrum. Kanske ska vara hård och leka rocker? Nej, men jag känner ändå för att göra en rätt mörk sotning, det var ett tag sen :)

Här kommer dagens i alla fall.


Den här gröna färgen är en av mina absoluta favoriter när det kommer till mina gröna skuggor :)






Körde på ljusa läppar till det. Jag har verkligen fastnat för det här med en färg på ögonlocket och en helt annat(knallig) längs nedre fransraden. Tycker det är dundersnyggt! :)

Ska fixa ett par tidsinställda inlägg som kommer upp imorgon under dagen så har ni någonting att läsa under tiden jag är på jobbet.

Kram!

Wishlist - SHOEMANIA

Nu kommer första skoinlägget! Vet inte hur många av mina läsare som vet, men jag ligger för tillfället på en ganska tajt budget för att kunna spara ihop till en makeuputbildning. Därför köper jag bara nödvändiga saker = sminkprodukter jag använder dagligen som är slut eller annat jag behöver, snart ett par nya vårskor och ev. byxor.

I vilket fall, inget onödigt shoppande. Däremot tycker minn hjärna att jag borde titta runt på alla möjliga ställen efter framförallt skor som jag vill ha. Gärna rätt dyra skor... Hmpf, inte så bra, men ack så lycklig själen blir av alla fina skor! Nu får ni också en dos av en del av mina vill ha begär.



Jag börjar med dessa snyggingar! Ett par riktigt ljust turkosa stilettklackar. Mmm, så fint! Kostar inte mer är 349:-!!! Det blir svårt att hålla sig, men det gör jag ändå! Om jag nu inte slumpartat skulle vinna 10x1.000.000:- på en trisslott vill säga, då skulle skogarderoben växa!



Nog för att jag har ett par som är väldans lika, fast i lila, så betyder inte det att jag inte vill ha ett par rosa också...



Sen älskar jag ju lila och tycker att skor i mocka, oavsett om det är fake eller inte, är väldigt fint. Dessutom är det här en väldigt fin lila nyans!




Och en sucker som jag är för blommigt på sommaren så kommer här två par som är i princip samma modell, fast från olika märken.



Förra våren hade Din Sko en modell som var nästan identisk med denna i tre härliga färger. Jag provade dem då, dock var de skorna oerhört obekväma så fort man fått ner foten. Synd på den snygga skon, bra för plånboken. Nu har alltdå Scorett alltså en snarlik modell i en fin rosa nyans. Den får mer än gärna stå i min skohylla!



Ett par vanliga brun/beiga skor är väldigt användbart. Jag hade ett par som jag använt så sjukt mycket som jag köpte för ett par år sedan på Din Sko. Hade dem på min studentskiva förra våren och inte använt dem sen dess. För de är borta!! Jag trodde de stod på någon av de tre platser där mina skor brukar stå, men icke. Lite ledsen faktiskt, får verkligen försöka hitta dem! Annars vill jag väldigt gärna ha ett par nya, dessa kanske? Kostar dock 1.599:-.....



Avslutar med dessa godingar! Har haft dem i min skohylla sedan i somras. Så himlans snygga, dock är platån väldigt smal undertill och ganska rundade vilket gör dem svårare att gå i än man tror. Och jag började gå i klackskor när jag var 11. Men sköna är dem! Så ska man någonstand där man vet att man inte ska gå eller dansa så mycket så passar de alldeles utmärkt!


Det blev ett långt inlägg med många bilder. Alla skor kommer från Scorett. Kommer nog lägga upp fler liknande inlägg, fast kortare! Finns ju mer jag vill ha ;)

Hoppas att det uppskattades även om det inte handlade om smink :)

Kram!

Nagellack - Sugar Rose

Det var ett tag sen ni fick ett riktigt nagellacksinlägg nu. Har mest kommit en ströbild i mobilinlägg lite nu och då.

Men jag målade naglarna igår. Korallröda som jag sa. Var en läsare som sa att hon hade korallröda naglar för tillfället och jag blev sugen jag också! :)

Tog mitt Sugar Rose från IsaDora. Det var ett tag sen jag använde det. Tycker egentligen att det är väldigt fint. Försöker nu lappa ihop mina vintertorra nagelband. Det blir alltid så fula under vinterhalåret. Torra och såriga. Men de är definitivt på bättringsvägen nu! Bara ena pekfingret som inte är helt hundra :)


Se så fint det är! Skimmrar lite i rosa i vissa ljus. Läckert! Blir klara vår och sommarfärger på naglarna framöver :)

Kram!

Inspired by... My toothpaste

Här kommer en makeup jag gjorde för en vecka sen eller kanske två... Visste inte riktigt vad jag skulle göra, tittade mig omkring i badrummet och såg... Min tandkrämstub! Lite ljuslila och nästan lätt cerise. Blev inte så mycket färg på locket, men helt okej ändå. Ingen katastrof ia alla fall :)



Ber om ursäkt för brusigheten, men jag ville få rätt färg på prickarna, inte den ultimata inställningen på kameran då...







Sådär blidde det! En ljust lila makeup. Använde mig av min 120 palett och den mörkaste lila var bra mycket ljusare än jag trodde.


Kram!

Look of the day - Raindrop

Här kommer ltie bättre bilder på dagens makeup, och jag tänker ändra mig lite om mascaran. Den smulade mycket mindre idag än igår. Nästan ingenting, kanske är bättre än jag först trodde ;)









Blev nöjd, älskar den blå färgen jag fick fram!


Kram! :)

Makeup - Raindrop

På förmiddagen idag så har en kompis varit hos oss och ätit lunch. Hon fick barn i december så den mesta av uppmärksamheten riktades ditåt:) jag älskar ju små barn, hon är så fin, lilla Ella som hon heter.

Makeupen idag är i alla fall orange och blå, och skuggan som ser brun ut är mer blå, men den har bruna toner:)
Ska fixa naglarna korallröda ikväll också, kanske framför en film.

Hör av mig mer med bättre bilder när jag kommer hem från jobbet.

Kram!


Look of the day - Amber & Plum

Såhär såg jag ut igår. Jag ville inte göra en typisk vårlook för vädret var så tråkigt.

Köpte ny mascara i förrgår också, jag har klämt ur det sista ur alla de som jag haft hemma tror jag. Köpte Maxfactor Xperience tror jag att den heter, den med ett grönt X på förpackningen. Den var bra, jag gillar plastborstar. Men den ger mer volym än längd, så en kompletterande förlängande mascara skulle inte sitta fel. Däremot smular den lite under dagen, det var lite synd, blir inte så snyggt efter en helkväll. Hade köpt den i vattenfast om det fanns, men vem vet den kanske växer för mig om ett tag :)






Blixten slog ut en del av den lila skuggan i globlinjen, den är mörkare egentligen.



Körde på väldigt lätt röda läppar till det.


Kram!

Sminkning under Make Up Store tävlingen

Här kommer makeupen som jag gjorde på Simoné när vi var på Make Up Store under tävlingen. Blixten på kameran som de tog bilderna med slog ut sjukligt mycket färg. Allting synted mycket mer på riktigt och såg bättre ut. Mer intensitet helt enkelt!





Såhär blev det i alla fall! Jag blev nöjd med sminkningen, om man tänker på hur det faktiskt såg ut, inte lika nöjd med hur bilderna blev...


Kram!

Lemon & Lime

Jag kom på att inlägget med Make Up Store sminkningen kanske kommer ganska sent. Jag ska på en kompis konsert ikväll. Och jag vet inte hur länge det håller på. Men det är bara tio minuter hemifrån. Så sådär väldans sent blir det inte. Konserten börjar klockan sju. En tribute till Queen, får inte missas!:)

Kommer en bild på mina naglar som jag målade imorse så länge:)

Makeupen idag blev inte vårig som jag tänkt. Det var så mulet och grått ute idag så jag körde på en lila och orange/guldig make istället.

Kram!


Sminkning på Simoné inför Make Up Store tävling

Här är den makeup jag gjorde på Simoné och skickade in till Make Up Store för att bli kvalificerad till deras tävling. Bilderna från tävling kommer ikväll!! :)


FÖRE:



EFTER:









Jag blev själv väldigt nöjd, och jag vet att den här bilden är ur fokus, men man ser i alla fall. Hoppas att ni gillar det. Jag ska nog prova att göra den i svart och vitt eller silvrigt någon dag framöver! :)


Kram!

Look of the night - Liquorice

Jag var ju som sagt på en kompis studentskiva i torsdags där jag skulle föreställa lakrits. Lyckades ganska bra, lakrits i min töjning, armand, halsband, ring, hårband och flätor i håret av laritks. Helt svartklädd på det! Var en väldigt kul kväll. Den roligaste skivan jag varoit på utom min egen. Den var allt bäst. Samtidigt tror jag att man tycker om sin egen skiva bäst. Det är ju liksom klassen då!


I vilket fall, här kommer nåhgra bilder på hur min makeup blev :)






Inte helt perfekta läppar, men nästan! Läppstiftet är Eggplant från Face Stckholm.

Kram!

Makeup series, spring - Romatic florals(tutorial)

Hej hopp! Har varit lite taskig uppdatering senaste veckan, men jag har liksom haft fullt upp de tider som jag inte jobbat, inte blivit någon tid över. Det mesta oplanerat eller med kort framförhållning. Men nu ska det nog bli som vanligt igen! Har hunnit samla på mig lite inspiration också, så det blir kanske lite intressantare makeuper framöver! :D

Så jag tänkte börja med enny kategori som heter Makeup series. Jag har gjort ett inlägg med en diskret patriotisk makeup, tänker fortsätta på det spåret lite längre fram. Nu tänkte jag köra lite vår-makeuper, både som följer "trender" och som jag bara själv tycker är snygga eller passande. Alla vår makeuper kommer att bli tutorials :)


1.

Börja med att lägga en rosa skugga av ditt val över hela ögonlocket och sudda upp mot globlinjen.


2.

Ta sen en ljusare rosa skugga och lägg i inre ögonvrån och tona ut den mot mitten av locket.


3.

Till highlighter vid brynbenet använde jag en vit skugga, men du kan använda samma ljusrosa som i förra steget.


4.

Mina ögon ser väldigt ledsna ut här, men ta en grön kajalpenna eller en gelliner längs hela nedre fransraden.


5.

Ta sen en kort, hård smudgebrush och väl en ljusgrönskugga som du suddar ut över kajalen som du la tidigare.


6.

Sen tightlinear jag övre vattenlinjen med en svart kajal och målar nedre vattenlinjen med vit kajal och fyllar även i ögonbrynen.





Måla sist mascara, men inte för mycket på undre fransraden då vi vill att det gröna ska synas ordentligt.



På läpparna har jag Gate från MUS, det drar mer åt orange i verkligheten.


Toppar det med Pop också från MUS. Tror dock inte att det säljs längre, den är rätt gammal. Borde nog slänga den, men jag gillar den orange nyansen.


Vill verkligen ha ett läppstift och ett glans som är orange. Så himla snyggt till våren och sommaren med bara lite mascara och eventuellt eyeliner. Men tills dess kör jag på Gate!



Försökte ta en bra bild i dagsljus, men det var inget vidare ljus ute idag...


Kram på er!! Hoppas på att få upp statistiken igen nu när jag uppdaterar jämnare :P

Look of the day - Hot 'n Cold

Kör en look of the day från igår. Inget speciellt, ganska simpelt... Men det gick snabbt så! :)








Är det bara jag som tycker att jag alltid ser sne ut på något sätt? Tycker att mitt ansikte ser vridet ut på den här bilden... Oh well, strunt samma:)

Ska se om jag kan börja förbereda skoinlägget imorgon eller på fredag, mest troligt på fredag :)

Kram på er!

Tutorial - Topless

Såg på en makeup-blogg som jag följer igår att hon testade en brun och silvrig sminkning för att det är lite av ett no no! Så jag tänkte att jag kan inte komma på att jag själv haft det någon gång, så here it goes! Använde mig av Naked 2. Helt klart nya favoriten, så jag ber om ursäkt om det blir mycket sminkningar som går i lite olika bruna toner.

Här är hennes blogg!

Så här kommer i alla fall en tutorial på denna makeup! :)


1.

Jag började med att lägga Verve på halva ögonlocket och YDK på yttre halvan. Tona ihop skuggorna och låt den silvriga dominera.


2.

Sen tar jag Busted och suddar ut i globlinjen, ser fortfarande till att Verve syns ordentligt eftersom poängen är brunt och silvrigt ^^


3.

Använder supersnygga Bootycall som highlighter på brynbenet.





Obligatoriska ögonbryn och mascara så blir det såhär!



Körde på medföljande läppglanset LipJunkie i Naked på läpparna. Det är nog inte ett läppglans jag skulle köpa själv, men det är faktiskt väldigt snyggt på :)




Rödmarkerade ögonskuggor fr. vänster: Bootycall, Verve, YDK, Busted.
Måste nog säga att de här ögonskuggorna är mina favoriter i den här paletten, använder dem väldigt mycket!!


Jag har ju inte bara en passion och intresse för makeup utan jag älskar även skor, främst klackskor av olika slag. Tycker inte att man kan få för många, men plånbok håller inte med dessvärre :P Men jag tänkte göra ett inlägg och visa mina skor och förmodligen lägga upp lite skocravings också. Jag menar det hör väl till kategorin skönhet, i alla fall till mode och jag tvivlar på att ni har särskilt mycket emot med ;)

Kram

Black is black

Hade tänkt lägga upp bild på gårdagens look igår kväll, men jag fastnade vid spegeln.

Jag ska på en kompis skiva imorgon kväll och ska vara lakrits. Det första jag tänkte då var hur jag skulle sminka mig och tänkte och funderade så det knakade. Fick massa idéer! Först hade jag tänkt göra en mask, men en annan kompis har skiva i maj med tema masker så jag kör på det då istället.

Jag letade inspiration på Google och youtube. Testade en look som jag la till lite saker på. Jag ska göra några ändringar imorgon, men ungefär såhär kommer det se ut:)

Ni får en kass mobilbild nu, riktiga bilder kommer nog på fredag:)

Kram!


HAUL från London - Lip Primer Potion

Här kommer ett till haul från London! Orkar aldrig köra allt i samma inlägg eftersom jag gärna pratar lite om produkterna så blir det ett väldigt långt inlägg annars!

I London köpte jag en primer till läpparna. Det blev Urban Decay's Lip Primer Potion. Det finns säkert andra jättebra primers till läpparna och vet ni någon så säg gärna till :)

Det första jag gjorde för att se om den funkade bra var att prova den under ett läppstift som jag vet brukar blöda mycket och inte hålla superlänge. Jag köpte nämligen två läppstift på Victorias Secret i somras, ett rött och ett väldigt rosa. I julas hade jag det röda på mig en dag när jag jobbade och när jag kom hem såg det verkligen hemskt ut! Det hade blött massor och såg verkligen tacky ut. Det var synd för jag gillar båda VS läppstiften. Så när jag kom hem var det det första jag provade. På med primern och sen läppstift. Det såg snyggt ut precis hela dagen, flyttade sig inte en millimeter och jag fyllde på en gång efter att jag ätit bara, annars behövdes det inte.

Primer känns som ett tjockt läppbalsam eller något. Den är ganska hård, men läpparna blir återfuktade och det är lätt att få bort i slutet av dagen med papper, även om läppstifter är knallrött. Till och med med min svarta, superkletiga kajal och svart ögonskugga över så går det bort utan att bli fläckigt överallt. Det är också ett stort plus. Håller länge, håller sig snyggt och går samtidigt att få bort smidigt. Kan inte bli mycket bättre. Om det inte såldes mer lättillgängligt i Sverige vill säga... Men den finns att få tag på på lookfantastic som dessutom har fri frakt till allaländer! £13 kostar den då, ganska precis 130:- vill säga, 138:- om man ska vara petig ;) Värt!


Såhär ser den ut! Jag gillar verkligen alla Urban Decay's förpackningar, de är väldigt snygga! Jag funderar på att köpa deras Lush Lash System eller Eyelash Primer också. Någon gång i framtiden när jag inte ska vara lika hård med att spara pengar!

Men om ni funderar på en läpprimer rekommenderar jag verkligen denna. Om ni vet någon annan bra får ni gärna tipsa så kan jag tipsa vidare till mina fina läsare :)

Kram!

På väg!

Igår kväll fick jag igång min dator så jag är glad! Ska ändå köpa by laddare när lönen kommer. Vill inte riskera att den dör bara sådär igen^^

Nu är jag på väg till jobbet, men jag slänger upp lite updates ikväll när jag kan använda min egen dator:)

Ni får en på väg bild under tiden!

Kram!


HAUL från London - Eyeliners

Här kommer ett första haul från London. Tänkte börja med de två eyeliners jag köpte och även eyelinerborsten :)


Eyelinerborsten är nya #211 från MAC. Den hör till deras Shop MAC Cook MAC kollektion som nyligen lanserades :) Jag har tidigare använt mig av en väldigt tunn snedskuren borste. Den har funkat bra, men jag kände att jag ville ha en bättre eyelinerborste.

Den här är toppen, väldigt lätt att applicera med och det är lätt att göra snygga vingar, det var inte alltid lika lätt med den snedskurna borsten. Jag rekommenderar verkligen den här borsten, eller eyelinerborstar ev den här typen. Jag gillar också att den verkligen håller sig spestig efter att man använt den en del och mjukat upp den, istället för att den ska bli spretig!


Sen var jag ju ute efter Urban Decays 24/7 waterproof eyeliner i Eldorado, men den var slut! Och de hann inte få in den innan vi skulle åka hem igen. Så jag hade bara mitt ofantliga sminkintresse att tacka när vi var på Harrod's att jag ville kika på ytterligare MAC-produkter fast vi gjort det dagen innan på Selfridge's också. Och på Harrod's hittade jag Pure Show som var nästan identisk med Eldorado, sicken tur jag hade! Jag var ju verkligen inställd på att få med mig Eldorado hem. Men jag måste säga att Pure Show är fantastiskt fin och jag gillar den verkligen, den funkar väldigt bra bara som den är med mascara till. Då blir lite festglittrigt snyggt till vardags :)


På flygplatsen tittade jag på ytterligare en MAC-disk. Där var det dessutom väldigt stor prisskillnad från Sverige. Jag köpte en fluidline i färgen Macroviolet. Stod och funderade på denna eller en svart, men jag har fortfarande svart kvar från min Smashbox eyeliner palette, och jag kände att jag kan lätt få tag på en svart i vilket fall. Och jag gillar den här skarpt. Den blir inte riktigt så lila på ögonlocket som den är i burken, men det blir sådär alldeles lagom! Den kostade 115:- på flygplatsen, jag vet inte vad de kostar här hemma i Sverige, men en ögonskugga på flygplatsen kostade 100:- och hemma kostar de 175:-. Så det är definitivt värt att köpa på flygplatsen i London istället för hemma om man har möjlighet!



Ni måste ju få lite swatches också! Se så snygga de är, den guldiga ser lite mörkare ut när den inte har direkt blixt på sig!

Det var sista inlägget för idag, nu ska jag nog gå och testa en sminkning inför en kompis skiva på torsdag!!

Kram kram :D

Look of the day - Fantasy Island

Såhär ser min makeup ut idag! Tycker att den mint grön/blå färgen är så himla fin så jag använde färger från hela paletten!


Skuggan längst ner i mitten är den jag menar.










Tycker att ögonskuggan är väldigt fin och funkade bra ihop med de andra också. Rosa läppar till det, toppen!

Kram

Look of the day - Green Grinch

Förksökte mig på lite av en cut crease för ett par veckor sedan, gick inte så bra, men det blev mycket grönt och helt okej ändå :) Det blev mycket grönt och jag använde min Eclipse ögonskugga från Make Up Store som jag inte använt på ganska länge.








Körde på Smashbox O-Glow på läpparna för att få en fin rosa ton på läpparna.


Kram! :)

Makeup på mamma Gunnel och moster Anna-Lena

Fick i uppdrag att sminka mamma och min moster i fredags kväll. Vi var lite trötta allihopa, men det var väldigt kul och båda två blev jättenöjda! Dessutom är det bra övning att sminka på någon som inte är i min ålder.


MAMMA FÖRE:




MAMMA EFTER:

Jag är jättenöjd, dessutom passar mamma väldans bra i glossigt röda läppar!



ANNA-LENA FÖRE:




ANNA-LENA EFTER:

Anna-Lena fick läppar som drog mer åt det korallfärgade hållet och det passade ju alldeles utmärkt. Den lite mörkblå ögonskuggan funkade bra till koftan hon hade på sig, tänkte inte på det förrän jag var klar.


Både mamma, Anna-Lena och jag blev väldigt nöjda, lite synd att vi bara stannade hemma, men jag får nog göra om det någon gång när de ska ut någonstans :)

Look of the day - Silvery Smoke

Häromdagen var fantasin inte på topp, så jag körde på en sotad look med min Naked 2. Tänkte ta lite bilder och swatcha den paletten senare i eftermiddag eller imorgon, jag får se hur det blir. Mamma kommer hem i eftermiddag, så jag är inte säker :)






Till en klassisk sotning tycker jag att det är snyggt med ljusrosa eller korallfärgade läppar med ett snyggt glans på.

Lägger upp ett inlägg med en makeup jag gjorde på mamma och min moster i fredags, skulle gjort det igår, emn jag glömde minneskortet på jobbet efter att jag redigerat bilderna där. Orkade inte gå och hämta det då, men snart kommer det! :)

Kram


Inspired by Pigments & Palettes Driftwood look

Okay! So this is my first post in english, dedicated to Meredith Jessica who rund the blog pigments and palettes. She's amazing and I get so much inspiration from her. The look I did to qualify for the Make Up Store competition was inspired by her as well. I'm gonna post those looks tomorrow probably, since I'm not working and I'm home alone :)

Okay, so, let's do this!! The look I was inspired by was THIS ONE! I saw her post a picture of this look a while ago and I really wanted to try it out, so today I did! I didn't look at the tutorial though. Just took a look at the picture and did my own thing. Although I don't think it looks nearly as good as Meredith Jessicas look, I'm really pleased with it :)




As you can see I did a lot more blending with the brown and beige/creme shadow. Also since I was working I didn't wanna put on big fake lashes. But next time I do this look I'll wear 'em, I have a pair that look very similar to the ones that she used!


I did black eyeliner instead of brown and with a small wing. For my waterline I used a white eyepen and then one of my favourite green shadows instead of a blue one! You can see the green color a bit better in real life.


As I said, I'm pleased with the look and I felt fierce today! Hahaha!

Anyway, hope you like the post and I'm pretty sure that all of you who read my blog understand english perfectly fine to understand this post!

If i got myself some readers who would like if I started to write in english as well, please comment below so I know if I should start doing that or just continue as I am ^^

Lots of hugs and kisses! :)

Look of the day - Naked 2

I London köpte jag Naked 2 från Urban Decay och jag är rädd att jag inte kommer använda så mycket färg framöver för paletten är helt fantastisk. Jag förstår att den är så otroligt populär. Både originalet och tvåan som jag nu köpte. Kommer lägga upp en liten recension på den framöver.

Igår såg jag ut såhär när jag använt mig av den härliga paletten :)






Jag använder ju lite olika mascaror, men de börjar ta slut och torka allihopa... Får kämpa fram det sista tills lönen kommer... Men det går nog :)

Kram

Makeup - Sverige

Sa ju igår att jag tänkte lägga upp lite diskret patriotiska makeuper. Jag tyckte att det var kul att ta inspiration från en flagga och göra något helt eget av det!

Idag gjorde jag Sverige, alltså gult/guld och blått :)


Här är de produkter jag använde. Högst upp är Satin och Winterland och längst ner är Deep Blue och Tuch. Skuggorna är från MUS, eyelinern är från MAC och heter Pure Show.









Väldigt diskret, men det är som sagt också ett ganska bra och "lätt" sätt att få inspiration och bli kreativ. Måste nog lära mig att jobba med eyelinern lite. Får doppa den oftare för glittret verkar bara räcka en bit. Men jag gillar den verkligen, den är helt fantastiskt!!

Kram!

Sminkning på Julia

Tänkte avsluta kvällens bloggregn med en sminkning jag gjorde på min granne och kompis innan Make Up Store tävlingen för att öva lite på det här med att vara "spontant" kreativ. Alltså komma på under tiden man sminkar. Vilket jag visserligen gör nästan varje dag i alla fal, men ändå :) Jag var ju lite nervig!


Vi börjar med en förebild!





Gjorde en lila och silvrig sminkning, men samtidigt är det inte upenbart färgstarkt, det gillar jag. Blev nöjd! Kör nog på det här själv någon dag här framöver! :)


Jag fick lite inspiration efter att jag sminkat mig häromdagen och tänkte göra en liten serie av diskret patriotiska sminkningar. Tror att det skulle kunna bli bra :) Körde på rött, vitt/silvrigt och blått när jag fick idén^^

Kram!

Look of the day - Sunset

Någon dag förra veckan så kände jag för något riktigt färglatt och få använda min fantastiska guldiga eyeliner som jag köpte i London. Kommer att lägga upp inlägg med vad jag köpte i London längre fram. Har inte förberett det än!

Så här blev det i alla fall :)


Fast ni får bara en bild för sen dog min kamera! Haha :D

Och Loreen vann! Wihoo!!

Kram

Pinup to Light Smoke

På kvällen efter att jag hade haft min pinup look så skulle jag ut och kände att jag ville sota lite lätt och ta bort de röda läpparna eftersom jag aldrig orka fylla på under kvällen och starka färger blir inge snyggt efter några timmar.


Inte mycket sotat, men en mörkare brun skugga i globlinjen. Gjorde eyelinern tjockare och borstade bort lite färg från ögonbrynen så de inte blev lika tjocka :)


Som sagt inte så mycket på läpparna och flyttade rouget från äpplet av kinden till längre bak på kindbenet som vanligt och inte lika mycket rouge heller :)

Ganska enkel ändring för en lite anna look.

Blir lite långsam uppdatering för jag tittar på melodifestivalen samtidigt. Heja Loreen!

Kram

Tutorial - Pinup girl

Innan jag åkte till London och typ samma dag som min dator gav upp så gjorde jag en tutorial för en pinup look på önskemål av en kompis. Så här kommer den. Egentligen väldigt lätt, men det är lite småsaker som man kan tänka på.

1.

Börja med att lägga en primer på ögonlocken och sen en ljus lite hudtonad ögonskugga över hela ögonlocket, från fransrad till ögonbryn. En lätt skimmrande eller matt skugga väljer du själv vad du känner för.


2.

Ta sen en lite mörkare brun ögonskugga och lägg i globlinjen. Det ska bara vara en lätt markerad globlinje.


3.

Efter det så väljer jag att måla ögonbrynen, det kan man såklart göra sist om man villl det istället. Jag tycker att det är snyggt med ganska tjocka markerade ögonbryn till den här looken. Lite kantigare (eller hårdare eller vad man ska säga) än vanligt.


4.



Sen lägger jag en tunn eyeliner med en ganska böjd vinge.


5.

För en riktigt flirtig look så på med lösögonfransar. Jag körde på mina nya favoriter #110 från Ardell.


Ville ju göra det ännu mer pinup med en sjal runt huvudet, men det blev vääääldigt mycket sjal, den var längre än jag trodde, men jag har ingen bättre så det fick bli så.

Läpparna ska ju självklart vara röda, välj en nyans du gillar. Fyll i läpparna med läppenna först, och om du har lite spetsig amorbåge så runda av den. Det ska vara mjuka och runda former på läpparna. Har gärna en lip primer också. Måla på rött läppstift med pensel, pussa av på lite toapapper och pudra sen med ett ljust eller translucent powder på läpparna och måla ett tunt lager läppstift till. Det ska vara riktigt matt röda läppar, inte glansigt alls.

Rouget ska läggas mitt på äpplet av kinden, så le så mycket du kan och lägg ett ljust rosa rouge på äpplet.



Oskärpa på den här bilden. Men om du vill "go the extra mile" så kan du måla dit ett beautymark strax under ögat med en flytande eyeliner.

Så har du din pinup look!

Hoppas att ni gillar den och att ni får nytta av den. Kankse till en studentskiva eller bara ändå :)

Kommer lägga upp lite inlägg nu under kvällen när mamma har sin dator hemma :P

Kram!

Mysfredag!

Den här veckan har fina Mimmi som flyttat till Östersund för att plugga varit och hälsat på i Stockholm! Så ikväll passade hon och jag tillsammans med Eva och Aida att träffas hemma hos mig på lite varm choklad. Det var bara Stina som är nere i Skåne som fattades!

Det slutade med att vi raidade(stavning?) min garderob med klänningar och klackskor och struttade omkring och hade "modevisning" för mamma som brast ut i skratt och tog fram mobilkameran när vi kom upp för trappan. En fantastiskt mysig kväll med mycket skratt! Och vi kom överens om att vi i vår ska klä upp oss och jag ska sminka allihopa och så ska vi ut och äta på restaurang och bara vara vackra och fina. En fantastisk ide!

Imorgon tar mamma med sin jobbdator hem så ska ni få lite uppdatering med bilder. Har ju en del att lägga upp nu!:D

Jag gick tyvärr inte vidare i Make Up Store tävlingen, men när jag mailade och frågade om jag kunde få före och efter bilderna så sa de att jag låg väldigt bra till och att jag var superduktig så det känns bra! :D men jag vet ju att jag kan något eftersom jag ändå kom med i tävlingen!

Ja.... Efter ett långt inlägg där det tyvärr inte blev så mycket sminkrelaterat så ska jag lägga upp fler bilder istället!!

Köpte ju för övrigt Naked 2 i Londom som ni får en bild på! Och jag syns charmigt sliten i spegeln!!!:)

Kram alla fina som hänger kvar i dessa tuffa tider<3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192423.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192423.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192423.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192423.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192454.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192454.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192454.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192454.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192612.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192612.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192642.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192642.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192647.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3031980/images/2012/pic_193192647.jpg" class="image">


Make Up Store tävling!!!!!!

Är sjukt glad! Har blivit antagen till att vara med i Make Up Stores tävling på Åhléns City på onsdag!
Har ingen aning om hur många som sökt in eller hur många som kommer vara med och tävla. Men jag är så himla stolt över att ha kommit med!

Det är som en bekräftelse på att jag kan något på riktigt! Ska få reda på vilken tid jag tävlar imorgon.

Ville bara meddela det så det blir någon uppdatering i alla fall!!

Att det dessutom var så fint väder att solglasögonen kom till användning gjorde bara det hela bättre! :D

Kram allihopa!!:)


Uppdatering om framtiden!

Tänkte att jag borde uppdatera och berätta lite vad som pågår.

Min dator är stendöd och går för tillfället inte att få liv i. Jag måste köpa en ny laddare och även om det inte är supermycket pengar så svider det lite i plånboken efter London...

Av den anledningen är det väldigt tunt på den fronten. Jag som hade fixat med lite grejer att lägga upp innan jag åkte och nu när jag är hemma har jag ännu mer! Vår stationära dator skulle jag kunna blogga lite ifrån, dock så hänger den sig och halvt om halvt havererar så fort man ska titta på en bild eller något... Inte så kul.

Ska försöka mig på lite mobiluppdateringar så kan ni få några bilder i alla fall. Jag ska lösa mitt datorproblem så fort jag kan. Är ledsen eftersom jag har så mycket jag vill lägga upp!! Har bland annat en tutorial på en pinup-look.

På onsdag hoppas jag att jag får vara med i en tävling på Make Up Store där man har chansen att vinna en makeup-utbildning. Vilket i stort sett är anledningen till att jag jobbar och inte pluggar. Jag har skickat in en intresseanmälan med en sminkning och lär få reda på om jag kommer med imorgon för idag är sista dagen att skicka in bilder:) jag håller er uppdaterade!

Det ni kan göra är att följa mig på Instagram där jag uppdaterar näst intill dagligen. Jag heter krilleloh där!

Puss och kram på de fina läsare som inte övergett mig efter dålig uppdatering;)<3

P.S. Jag tycker inte bara om smink utan skor också, dessa glittriga kreationer köptes i London! ^^ D.S.


RSS 2.0