Tips & Trix - Ge illusionen av längre fransar

Jag har kommit hem från jobbet, ätit middag och läst lite, både bok och bloggar. Nu är det min tur att blogga lite! Tänkte lägga upp inlägget om hur du får dina ögonfransar att se längre ut, men hjälp av kontraster :) Hoppas att ni får användning för det!


1.

Jag använder bruna toner här, ni kan använda vilka färger ni känner för så klart. Jag börjar med att lägga en mellanbrun färg längst in vid ögonvrån.


2.

Sen lägger jag en väldigt ljus cremefärgad skugga på mitten av ögonlocket, vit går också bra, då blir det mer kontraster och det är en fördel.


3.

Längst ut lägger du den mörkaste skuggan, låt bara lite av den vara längst ut och sudda sen ut den i globlinjen. Var noga med att den ljusaste skuggan syns tydligt. Om du råkar täcka över den för mycket med den mörka skuggan så fyll bara på den vita igen!


4.

Lägg en svart kajal längs övre vattenlinjen och måla även mellan ögonfransarna. Jag målade även vit kajal längs nedre vattenlinjen för att ändå öppna upp ögat lite.





Kontrasten mellan den svarta mascaran och den ljusa skuggan där fransarna är som längst gör att de ser ännu längre ut. Jag visar också en bild med eyeliner och där jag tinat skuggrna fråpn ljust till mörkt, det är ingen brutal skillnad, men nog är det skillnad alltid.

Jag sminkar mig inte så här så jätteofta och jag använder eyeliner ganska ofta. Men det är i alla fall ett tips för de gånger ni vill framhäva era förföriska fransar lite extra ;)

Kram!

Back to Basics - Ögonskugga för nybörjare

Idag kände jag själv för en lättare makeup, det är sjukt varmt ute, ska köpa mig en glass innan jobbet^^
Jag trivs inte alltid så bra i mycket knalliga färger eller framförallt väldigt mörka makeuper när det är sommar och varmt ute. Så det blev en ny kategori på samma gång. Som min lilla sminkskola till er med grunderna.

Det här är ett dunderenkelt sätt att lägga ögonskugga och du kan göra både snygga sotningar och härliga färgglada makeuper. Det är bara att byta ut färgerna.

1.

Välj tre ögonskuggor, en ljus, en mellan och en mörk. Lägg dessa skuggor som "pelare" på ögonlocket. Den ljusaste längst in och den mörkaste längst ut. Beroende på hur mörkt du vill ha det så är det bara att göra den ljusaste lite "mindre" och den mörkaste lite "större".


2.

Ta en fluffig pensel och sudda ihop alla skuggor genom att lätt dra pensel fram och tillbaka. Om det behövs lite mer färg så fyll på och sudda igen så kanterna inte blir skarpa.


3.





Jag valde att göra en softad eyeliner till, men det behövs inte. Svårare än så är det inte. Utgå från den här appliceringen och exprimentera genom att flyta litte på skuggorna eller applicera på ett lite annat sätt. Till exempel sudda ut den mörkaste lite i globlinjen.






Nu ska jag smita till jobbet, jag har lite annat som kommer upp ikväll. Blev så irriterad på min dator igår att jag inte tog kort på min look of the day. Jag kände inte heller för att blogga när jag väl kom hem strax efter elva.
Jag läste själv lite bloggar och kollade lite på tv istället.

Kram!

Nagellack - Special effects top coat!

Jag blir tokig på min dator! Jag hade tänkt lägga upp några inlägg idag på dagen eftersom jag varit ledig. Jag gjorde till och med en sminkning bara för det... Men jag får inte igång dator över huvudtaget. Jag måste verkligen köpa ny laddare, på riktigt den här gången!

Men ni får en bild på hur fantastiskt snyggt mitt nya fleck top lack blev över det mörklila från KIKO. Flecks är alltså typ "flingor" i effekten. Den här skiftar i olika ljus i både grön/blått och röd/orange/gult. Tänk er lite oljeaktigt i färgen. Det lär bli dunders över ett svart lack.
Bilden är lite suddig, men jag sitter på ett gammalt tåg och de skakar bra mycket mer än de nya.


Jag ska äta middag hos pappa ikväll, han fyllde nämligen år i söndags! Grattis grattis!
Ska försöka få igång datorn när jag kommer hem igen!

Kram!


Tutorial - Make it POP!

Det blir en tutorial på hur man framhäver och ger illusionen av längre fransar imorgon istället! Idag blev det en färgsprakande makeup. Testade pigmentet jag köpte i Milano och visst funkade det mycket bättre med en vit bas, precis som jag trodde! Fantastiskt :)

1.

Börja med att(efter primern) applicera en vit bas av något slag, jag har använt mig av en vit kajalpenna. Då den är lite hård att måla direkt på ögonlocket och sen blanda ut så målar jag på mitt ringfinger ch sen applicerar jag så jämnt jag kan. Tona ut den strax ovanför globlinjen, så högt som du vill ha skuggan ungefär :)

2.

Lägg pigmentet över hela locket upp till strax ovanför globlinjen med en medelhård borste, inte för mjuk, då får du inte tillräckligt med intensitet!






Måla en eyeliner med en liten vinge. Det blir en snygg konstrast med det svarta eftersom färgen är så neonig.



Jag skulle valt ett annat rouge, inte ett kallt rosa som nästan drar mot lila... Men läpparna pryddes av ett orange läppstift med toner av korall från The Body Shop :)


Jag tycker att färgen är fantastiskt fin och den gör sig väldigt bra helt ensam!

Kram!

Look of the day - Basic

Igår blev det ganska basic, jag använde mig av paletten från Deborah som jag köpte på marknaden i Milano och det ljusrosa läppstiftet från KIKO. Det blev Milano-smink igår!








Jag är blek jag vet, men jag hoppas på lite mer färg till sommaren! :) Jag misslyckades brutalt med eyelinern på högra ögat, blev lite jobbigt eftersom jag inte direkt hade tid att göra om från början!

Tänkte lägga upp en tutorial ikväll eller imorgon på hur man gör för att det ska se ut som om man har längre ögonfransar! Hoppas det är av intresse :)

Kram på er!

Shopping in Milan

Här kommer en bildbomb kan jag tala om, med massa saker jag köpt i Milano! En del smink som ni ser, men även lite anant blandat. Allt var billligt och bra! Inte en enda grej på Sephora, spenderade ungefär 3 minuter där. Det var lite för dyrt på Sephora i Italien, föredrar den i New York. Den i Paris var också bra, men billigare i New York ändå ^^

Jag kommer inte att skriva särskilt mycket alls om produkterna, dels jag att jag knappt använt något, utom ett par saker och bara en gång. Men det kommer upp efter hand som jag använder grejerna!


En liten översiktsbild på vad jag köpte. Lite stökigt och så, jag vet, men så blev det!





Mina händer är torriga och liite nariga, men skuggorna är swatchade med primer under. De är bra pigmenterade, men jag trr att för att nå till sin fulla potential och hålla såå mycket bättre så bör man ha en primer under. Pigmentet ser precis ut som det är swatchat. Jag hade hoppats på att den skulle vara mer välpigmenterad. Har använt den en gång, men med primer OCH en vit krämbas eller liknande så kommer den bli riktigt snygg!

Jag blev framförallt glad för att detta är "perfekta" nyanser som jag letat efter och så hittar jag välpigmenterade för billiga pengar. Hur nice är inte det?!


Märker heter KIKO och är från Milano. Skuggorna kostade 49:-(€4,90). Vissa kostade 59:- eller 69:-, med annan formula och dubbla skuggor och lite så :)




En rouge som var svårt att fånga på bild, men det är en fin, ganska mörkt persikofärgad nyans i varma toner med en del guldigt skimmer i. Blir fint till en lätt ögon makeup i sommar!



Letande efter ett bronzingpuder som drg lite åt det kalla hållet och som var matt som jag kan använda till contouring. Alla var orange och skimmriga, kanske något matt, så det blev ett mörkt vanligt puder istället. Använde det en gång och nyansen är perfekt för mig. Sen kan jag alltid bygga på när jag blir lite brun i sommar :)



Ett genomskilning puder som praktiskt bara är öppnat. Får se vad jag tycker om det, förhopningsvis får jag det resultat jag vill ha. En matt snygg finish. Det sitter fast en puderpuff i locket, faktiskt väldigt smidigt.




Två läppstift, det orange har jag använt, ett superfint sheer läppstift. Ni får se hur de ser ut på inom en snar framtid! Hoppas på att jag gillar det rosa på läpparna också.



Ett lila lack med superfint skimmer i som kameran inte ville fånga och ett duokromt lack. Slarvlackade med detta i Italien, den duokroma effekten syns inte lika tydligt väl på naglarna, men det syns i alla fall. Dock mer åt det gröna hållet än det blå som man ser i flaskan.




Dessa två köpte jag för 30:- styck på en stor marknad. Lite skeptiskt gick jag och kollade vid sminkståndet och såg till att båda dessa var noggrant förseglade, nya och rena innan jag köpte dem. De var betydligt billigare än i butik så det var ju bra. Ögonskuggorna var välpigmenterade och riktigt fina färger. Ska nog använda dessa imorgon. Hoppas på att mascaran funkar bra.



Köpte ett stämpelkit för naglarna. Många av er har säkert hört om Konad som gör sådant här. Tänkte köpa det i USA men kände att det kostade för mycket då det var mot slutet av resan. Detta betalade jag ungefär en hundring för. Får väl se hur det går!



Två lack, ett från Catrice som jag har på mig nu och ett specialeffekt topplack från Essence, samma märke som stämpelsakerna :) Det är nästan lite holografiskt. Visar det så fort jag använder det, vilket lär bli snart!



Ett supertjejigt skal till min iPhone, men jag är ju ganska tjej ändå och tycker det är så himla snyggt! :P Och världens läckraste ring blev också min. Har haft den på mig varje dag. Love it!



Köpte även två väskor på marknaden, betalade drygt 200:- för båda så jag väntar mig inte att de ska hålla så länge, men de var fina ch jag behövde lite väskor. Mamma köpte också två stycken för samma pris :)



Och sist, men absolut inte minst, två plånböcker. Såååå himla snygga enligt mig, på varuhuset coin där de hade en hel del billigt smink hade de en hel drös med fantastiskt fina plånböcker i olika storlekar design osv. Jag stog säkert i tjugo minuter och diskuterade med mamma fördelar och nackdelar för att komma fram till vilken jag skulle ha. Det blev en i vanlig storlek och en liten med plats för ID-kort, bankomatkort och lite kontanter eller så. Det nödvändigaste om man ska ut en kväl eller reser. Hur bra som helst! Vill bara sitta och titta på mina nya plånböcker! Tänker åka tillbaka till Milano när dessa blir för slitna ;D Älskar dom verkligen! Hahah.


Ett långt inlägg blev det och jag känner att tusan vad mycket jag fick för mina pengar ändå!


Kram på er fina ni!

Nagellack - From Dusk to Dawn

Här är ett nagellack som jag köpte i Milano. Köpte faktiskt bara billiga budget saker där, framför allt med tanke på att det är en dyr stad. Köpte detta på ett varuhus som var som ett italienskt Åhléns, fast namnet var coin. I vilket fall, märket heter Catrice och jag har nästan inte hört något om detta märke, jag har bara hört det nämnas någon gång och jag komer ihåg att det säljs i Litauen.

Jag har fantastiskt dåligt minne och kommer inte exakt ihåg vad det kostade, men jag har för mig att den inte kostade mer än ungeför 25-30:-. Täckningen är bra efter två lager, en snygg blank finish utan ränder. Jag har inte varit förtjust i den här färgen tidigare, men på senaste tiden gillar jag den mer och mer. Väl på tycker jag faktiskt att den är riktigt snygg!! Färgen är From Dusk to Dawn.


Snart kommer det upp bilder på vad jag köpte i Milano. Tänkte göra en video, men det tog så fantastiskt lång tid och jag vill få upp det rätt snabbt :)


Kram!

Look of the day - Warm vs Cold

(Tidsinställt)

Såhär såg det ut i måndags när jag filmade min sminkvideo! :) Jag är inte helt såld på det orangea, tror att jag vill blanda ut det med en del brunt så att det blir lite mer nedtonat, om jag inte ska köra på en dunderfärgglad makeup :P










Det är fint att den lite skimmriga ögonskugga jag ja i amorbågen för att läpparna skulle se fylligare ut ser ut som mjölkmustach när blixten slog på den :P Hahahah, riktigt charmigt, eller hur?! ;)


Jag kommer hem sent ikväll så det lär väl inte bli någon uppdatering, men imorgon så, då minsann är jag tillbaka som vanligt :)

Kram på er fina ni!

Look of the day - Just Purple

(Tidsinställt)

I onsdags kände jag för lite lila, så jag körde på lila för hela slanten och blandade i lite svart för mer djup och intensitet också! Jag är ju svag för lila på alla möjliga vis.





Lite ofokus men det såg jag dessvärre inte förrän bilderna låg i datorn redan och sminket var borttaget....






Jag ser ju bara liiite galen ut... Men det struntar vi i så bjuder jag på den! :D Läppstiftet är ett lip stain från Smashbox i färgen Guava. Den är fantastiskt bra och höll verkligen hela dagen! Ända tills jag kom hem.


Kram!

Livet i Milano!

Ligger i sängen på hotellrummet, gratis WiFi är ju toppen. Mamma sitter i sin säng med sin iPad och WiFi hon också. Sociala klubben liksom! ;)

Vi har precis ätit middag, fantastiskt god mat. Skriver kanske lite mer om det när jag kommer hem och har en riktig dator. Lite osmidigt att skriva mycket med telefonen.

Vi har gått massor idag, avslutade kvällen med höga klackar. Snygga, men lite ömt blev det :p har inte köpt så mycket, alla klädstorlekar får man köpa åtminstone två storlekar större än vanligt = praktiskt taget ingenting passar mig ^^ men jag är ju ändå jag, har hittat en jättefin ring och självklart köpt lite smink. Hallå liksom?! Gick in på Sephora men det var lite väl dyrt här i Milano och jag hade tänkt nalla åt mig en pryl eller två från Urban Decay och Make Up Forever, UD beställer jag från nätet istället och MUF får jag försöka få tag på nästa gång jag är i London eller USA:) hittade ett riktigt budgetmärke som heter KIKO Milano. Har hört lite om det och i stort sett allt bra. Köpte lite saker därifrån och en del "perfekta" nyanser som jag letat efter, vad osv får ni se när jag kommer hem!:)

Jag kanske hinner med en uppdatering imorgon också, vi ska på marknad imorgon och gå till en vanlig mataffär :p

Ni får inga bilder för då vill inte WiFi publicera inlägget...

Kramar från vackraste Milano!


Coming up - OPI Spiderman Collection

(Tidsinställt)

Jag har sett på flera bloggar om kommande OPI kollektion. Nämligen Spiderman Collection. Den kommer ut i nu i maj. Vet faktiskt inte riktigt vilket datum, men jag tror inte att den komit ut än (a) Haha, tjejen med koll? Eller bara för lat för research för tillfället? Om ni vet vilket datum den kommer så säg gärna till!!


This picture belongs to Scrangie, go to her blog to see all the swatches and a review.

Fr. vä.: Call Me Gwen-ever, Into the Night, Just Spotted the Lizard, My Boyfriend Scales Walls, Number One Nemesis, Your Web or Mine?, Shatter the Scales

Allra helst vill jag ha Just Spotted the Lizard, så himla härlig färg. Finns en identisk färg från Chanel. Denna blir ju aningens billigare!


I Sverige lär ju lacken kosta 150:- som vanligt och sen blir det billigare utomlands eller från utländska hemsidor :)


Kram!

Wishlist - Rae Morris brushes

(Tidsinställt)

Jag har suktat efter dessa borstar sedan ett bra tag tillbaka. Hörde om dem första gången hos gossmakeupartist på YouTube. Har faktiskt inte hört om dem någon annanstans. Men som jag förstått så kom de ut i början av året och säljs bara i stora kit. Det gör förstås ingen skillnad på det faktum att jag mer än gärna vill ha dem. Däremot hindrar de definitivt det faktum att jag köper dem. I alla fall för tillfället. Någon dag ska jag köpa dem, eller när de börjar säljas styckvis, vilket de förmodligen kommer att göra längre fram.(Har jag för mig)


Borstarna är gjorda av återvinningsbart material och flera av borstarna har väldigt unik form.
Det största kittet består av 27 borstar och beskriva som det ultimata borstkittet för att skapa vilken look man än vill ha.
Länk hittar ni HÄR.

Som ni ser är det en hel del borstar och jag tycker att det ser helt fantastiskt ut! Många former och typer av borstar som jag skulle använda väldigt mycket.
Inklusive frakt och hela köret kostar detta kit 5.615:-. Så att, som sagt, någon dag, men det är nog ett tag framåt! Och andra sidan väger paketet 4kg och skickas från Australien.



Det mindre kittet består av 10 borstar, främst till ögonen, men även ett par kabukiborstar och concealerborste. Självklart kan man alltid använda borstar till det man själv känner för. Med frakt kostar detta 1.883:-. Det är ju inte heller något man bara hostar upp när man behöver lite nya brstar, men är betydligt mer hanterbart i alla fall.


Längtar väldigt till alla dessa borstar börjar säljas styckvis, då kan man plocka ihop sina favoriter och inte köpa allt på en gång så blir det lite billigare :)


Kram!

Look of the day - Airplane Mode

Idag hade jag tänkt köra på någt lättare, lite mjukt brunsotat lite naturligare eftersom jag ska sitta på flkyg ch buss och grejs. Då känns det bättre med lite mindre smink tycker jag. Men den sminknördiga sidan av mig sa tydligen ifrån.... När man väl börjar så är det ju svårt att sluta eller vad man ska säga. Men särskligt mjukt och naturligt bblev det verkligen inte...!


Den mörkaste skuggan ser ut att vara blå, men den är kolsvart svart. Den ser lite blå ut bara för att jag hade en vit kajal som bas, så den ser inte bara ut så på bilden^^






Jag har med mig pincetten till Milano och tänker faktiskt noppa ögonbrynen när jag kommer fram ikväll. Är ju själv första natten. Mamma kommer upp på fredag morgon. I vilket fall får jag noppa det värsta bara eftersom jag försöker spara ut mina bryn. Främst den yttre biten där jag råkat noppa lite mycket tidigare.



Glad tjej ska till Milano!!!

Målade även naglarna igår så det skulle vara snygga och fräscha. Ett riktigt ljust rosa nagellack toppat med silvrigt glitterlack från Depend på ringfingret. HÄR ser ni vilket lack det är. Ett gammalt inlägg där jags er att jag inte hunnit fräscha till runt nagelbanden. Vad slavrigt! Det har jag i vilket fall gjort nu och har finfina naglar :


Jag har fixat ett tidsinställt inlägg om dagen de flesta på kvällssidan, men inte så sent. Så ni kan läsa fast jag är borta!!

Om det finns WiFi på hotellet så kanske jag uppdaterar där :)


Kram på er!

Look of the day - Light summer makeup

I helgen när det var lite fint väder så körde jag på en ganska lätt sommarsminkning. När det är varmt ute så trivs jag oftast bättre i lite ljusare färger och bara mineralfoundation(ev. concealer). Så det var varmt ch jag sminkade mig lite lätt :)











Ett genomskinligt glans med en hint av rosa till det.

Önskade bara att vädret kunde vara så fint idag som det var i söndags. Men imorgon ska jag åka till Milano!!! Ska bli himla härligt. Enligt prognosen så är det mellan 24-27 grader hela helgen. Så medans ni njuter av långhelg spenderar jag den i ett varmt Milano ;)


Ska fixa lite tidsinställda inlägg också!! Minst ett varje dag :)


Kram!

Inlägg nr. 200! Min sminkkollektion, video!

Äntligen har jag fått bukt på videon. Var tvungen att uppdatera datorn för att installera ett program som jag kunde redigera i. Windows Movie Maker var ingen höjdare direkt...
Kvalitén på ljud och bild är inte helt 100, men det funkar i alla fall :)
Tog evigheter att ladda upp.. Har hållt på sedan igår när jag kom hem vid åtta... NU kan jag lägga upp det äntligen! Hej långsam dator...

Har även fixat en ny YouTube kanal som är mer sminkinriktad där jag förhoppningsvis kommer lägga up en del videos. Många kommer att vara på engelska.

Men nu får ni den äntligen, videon med min sminksamling!





Enjoy!!

Kram på er!

Nagellack - Starry Sky

Jag matchade mina naglar till min makeup lite i lördags... Köpte nagellacket för 10:- på ICA! Krävdes 2-3 lager för full täckning. Första lagret blev riktigt kasst, ojämnt och väldigt otäckande eller vad man ska säga. Redan andra lagret så såg det mycket bättre ut. Så värt priset ändå tycker jag. Blir en mörkblå med lite lila skimmer nästan. Vet inte vad lacket heter, men ja...






Sådär ja... Sista inlägget innan videon kommer!! Hohoho.. 


Kram :)

Look of the night - Galaxy

Igår kväll var jag på en trollerishow som en kompis till mig satt upp tillsammans med 5 andra trollkarlar, de var fantastiskt duktiga. Hela showen vara bara underbar! Det var väldigt komedi inblandat. Så kallad komisk magi. Hoppas att de på något sätt lyckas sätta upp den igen fast med hjälp av ett produktionsbolag eller något :) De var även med i Vakna med The Voice! i tisdags. Klippen hittar ni här och här.

Anledningen till att jagnämner detta är för att jag ville "matcha" det magiska. Och jag tänker av någon anledning på mörkblått och lite silvrigt då. Fråga mig inte varför, för det var inte så mycket sådant igår :P

Men här är makeupen i vilket fall!!









Ljusrosa läppstift till det! I det här fallet hade jag gärna haft Saint Germain från MAC eller Great Pink Planet från Lime Crime. Och idag såg jag att en kompis till mig köpt Saint Germain.... Vaddå? Jag blev inte ALLS avundsjuk!!! Åååh, himlarn alltså! Vill verkligen ha något av dem :O Morr...


Vill bara förklara lite varför jag uppdaterat lite dåligt. Detta är inlägg nr. 198.... Som inlägg nr. 200 ska jag ha en video på min sminksamling och den är inte filmad än... Yes, jag är mästare på att skjuta upp saker. Men den ska minsann filmas imorgon innan jobbet!! Då får ni lite att titta på :) Så bara ett inlägg till, sen får ni se allt mitt smink!! Men jag varnar er. Sitt när ni kollar för jag har definitivt mer smink än genomsnittet..... ;)

Kram på er och håll ut!!

Look of the day - Aubergine lip

I onsdags lekte jag mörk och svår.... Nej då, men det blev mörka läppar ch ganska mörka ögon också :) Läppstiftet är Eggplant från Face Stockholm, jag gillar det verkligen, men har det inte jätteofta. Det känns som att det blir lite för mycket då eller vad man ska säga. Idag är det äntligen fredag och i helgen är jag ledig! Toppen :D Och redan på torsdag bär det av till Milano!!!!! Ska bli sjukt kul. Dessutom ska jag vara där själv första natten... Spännande!! Klara sig själv lite grand :)

Såhär såg det ut i onsdags i alla fall :P













Kvällen spenderas själv hemma, mamma ska iväg på en kompis trolleriföreställning på Boulevard teatern!! Jag ska på samma föreställning imorgon kväll :) Får se vad jag lagar till middag. Någon som vill göra mig middags sällskap? ^^


Kram!

Wishlist - May

Jag har en himla massa saker på min wishlist hela tiden, men den här gången ligger fokusen på Lime Crime ochSugarpill! Det har båda kommit och ska komma med himla fina saker! Här får ni en liten titt på vad jag vill ha ur deras kollektioner. (Ett axplock, vill ju egentligen ha allt...)



Allra höst upp på önskelistan har vi Lime Crimes palette d'Antoinette som kom ut 1 maj och jag har velat ha den sedan de första sneek peek bilderna släpptes! Det är riktigt fina pastellfärger och jag älskar kombinationen de gjort med färgade eyeliners i deras swatches. Eyelinern kommer också från Lime Crime, men de har inte släppt dem än, detta är det enda man fått se av dem än så länge. Men so far I like! I vilket fall så funderar jag ändå på att köpa denna fast jag tänkte spara, jag har ju ändå lite pengar varje månad att göra vad jag vill med. Jag lever ju inte på ingenting :) Denna ligger på $35, vilket är ca. 243:-. Tycker inte att det är så himla farligt med tanke på kvaliten. Det blir ungefär 50:- per skugga :)



Till denna finfina palett vill man ju ha något snyggt på läpparna, även detta kan Lime Crime bidra med!

Här har ni ett gäng av det läppstift som jag vill ha allra mest! De står utan inbördes ordning, bortsett från My Beautiful Rocket som jag eventuellt funderar på att införskaffa tillsammans med paletten ovan. Vill ha ett riktigt orange läppstift, riktigt snyggt i sommar, vare sig den är här hemma i Sverige eller utomlands. Dock håller den på att ta slut på hemsidan!! Hohoho, bäst att jag skyndar mig, eller...?
Centrifuschia och Mint To Be är dock slut sålda för tillfället...
Great Pink Planet är ju också grymt snygg och påminnet väääldans mycket om MACs Saint Germain som jag har suktat efter i vår. Detta är dock billigare! Om man jämför med de svenska priserna på MAC. I dollar skiljer det dock ändå bara 7:-. Dessa kostar $16 vilket motsvarar ca: 111:-. Inte så farligt tycker jag.

Får se hur jag gör med dessa, men beställer jag så kan jag lova att ni får veta på en gång!! Och självklart får ni även se swatches när det kommer i sådana fall.



Sist ut är lite paletter från Sugarpill! Jag hade fått för mig att de inte skickade till SVerige och blev lite ledsen, men sedan kikade jag in deras nyheter imorse och såg att höst upp på sidan stod det "Free Worldwide shipping with orders over $75". Lycka? JA! Jag som trott att det skulle vara knöligt att få tag på deras produkter, framförallt när nyheter kommer, men icke! I övrigt kostar frakten $12. Helt okej tycker jag med tanke på att det från vissa sidor kostar över £30...

Dessa dunderfina paletter har jag velat ha bra länge, men tänker vänta med att köpa ett tag :) Sweetheart paletten och Burning heart paletten finna redan i deras sortiment, men Heart breaker kommer den 18 maj och jag har inte hittat namnen på vad dessa skuggor heter. Sugarpill har inget stort sortiment, men de har fantastiska matta pressade skuggor och även lösa skuggor som är superskimmriga och alla produkter är riktigt pigmenterade! Vet inte riktigt vilkane jag helst vill ha, vill egentligen bara ha alla. Dessa kostar $34/styck och alltså ungefär lika mycket som den från Lime Crime. Det är en skugga mindre i dessa, däremot är jag nästan 100 på att skuggorna i dessa är större.

Länkar till hemsidorna:
Lime Crime
Sugarpill


Hoppas att ni fick lite vill ha-begär precis som jag ;) Eller att ni i vilket fall kanske fick lite inspiration.

Kram på er fina läsare!!

Nagellack - Muse

Målade precis naglarna. Det blev Muse från Illamasqua. Ett lager täcker väldigt bra. Det är en lite sjögräs grön/turkosblå färg!



Om man tittar på pekfingernageln så stämmer färgen bäst där. Det är för mörkt ute för att inte ha blixt :P Det är himla snyggt måste jag säga, nu försöker jag dessutom hålla alla mina naglar jämnlånga vilket och ser snyggare ut tycker jag!!


Kram!

Look of the day - Pivot

Igår hade jag en fantastisk skugga från Illamasqua som heter Pivot. Riktigt snygg limegrön matt skugga! Kombinerade den med neonrosa läppar och en lite mossgrön eyeliner.










Enkel men riktigt färgglad look!!

Nu ska jag ta och göra lite mat och äta middag så uppdaterar jag mer senare :)


Kram!

Tutorial - Coral Sea Breeze

Här kommer återigen en tutorial med rätt många steg, men den är superlätt. Använde mig av min 120-palett glömde tyvärr att fixa bild för att visa vilka färger och nu har jag glömt för detta var tidigare i veckan :P


1.

Börja med att packa på en ljust turkos/blå skugga över nästan hela ögonlocket upp til globlinjen utom inre ögonvrån. Behöver inte vara särskilt jämnt.

2.

Ta en fluffig blendingbrush och sudda, sudda, sudda. Ända tills du får riktigt mjuka fina övergångar. Ta lite färg på penseln och fyll på om det behövs.

3.

Sen tar jag en aningens mörkare, lite havsblå skugga och använder samma fluffiga pensel som nyss och suddar ut den mörkare skuggan i globlinjen. Eftersom det är en väldigt fluffig pensel jag använt så blir det inte så markerat, utan bara intensifierat.

4.

För att få den nyans och pigmentering jag vill ha använder jag en skumapplicator och blandar ett par, tre olika rosa och orange skuggor, så det blir en fin korall färg. Lägger denna i inre ögonvrån, där det är tomt från skugga.

5.

Som highlighter använder jag en blanding av en matt rosa och en skimmrig vit skugga.

6.



Längs yttre delen av övre och undre fransraden lägger jag en blå kajalpenna och fixerar den med samma mörkare blå skugga som jag har längst ut på ögonlocket.







Efter fixade ögonbryn och mascara blev resultatet såhär!!




Rosa läppstift så blev det riktigt somrigt. Var fantastiskt fint väder den här dagen!!


Kram!

Look of the day - Natural glow

I söndags orkade jag inte riktigt göra så mycket med sminket. Blev lite lätt markerad globlinje med en eyeliner och ganska neutrala läppar.



Ni ser ju, jag ser lagom trött ut sådär :P




För övrigt försöker jag nu spara ut mine bryn lite grand, har råkat noppa lite för mycket på vissa ställen, framför allt yttre delen av mina ögonbryn så min brynskugga fäster inte riktigt och de ser inte ut som jag vill. Kommer därför bli lite buskigt framöver på vissa ställen, men det får ni stå ut med :)




Såhär blev det alltså! Ganska enkelt och inte mycket färg, men ibland är det skönt så också :)



Kram!

Makeupart - Going to a masquerade?

Ska på skiva på tisdag där man ska ha mask. Jag älskar att gå på skivor främst för att jag kan ha massa spännande udda smink och visa upp det för folk :P Haha.. Vill ju även sminka min egen mask, testade lite igår kväll, försökte mig på något alldeles för svårt för att vara första gången. Men idag gick det bättre! Är riktigt nöjd faktiskt. Ska göra några småjusteringar till tisdag bara :)






Det här kommer att bli sååååå himla kul att tvätta bort.... Fetsmink ftw!


Kram på er :)

Look of the day - Gold

Det blir ett sent lördagsinlägg. Har jobbat idag och nu på kvällen har jag stått och experimenterat lite i badrummet. Är väldigt trött, så ni får bilder på dags look sen kommer jag nog somna på stört! Kände det redan klockan sex, halv sju att jag skulle kunna somna...

Blev enkelt sotat i guldigt och brunt.










Hade en finne mitt i pannan häromdagen, kunde inte låta bli att klämma(fy säms på mig). Den var egentligen inte ens klämbar så jag gjorde bara hål på mig själv och nu har jag en liten sårskorpa där.. SKITSNYGGT!!


Vet inte vad jag ska  göra imorgon, men jag brukar alltid fundera på vilka färger jag har och vad jag känner för när jag ska somna. Så imorgon får ni se ett resultat av kvällens inspiration!


Kram!

Tutorial - Jade-o-Lade

Igår hade jag lite inspiration från en palett från Lime Crime, har den inte själv, men jag letade upp lite liknande färger, resultatet blev en svart/aquamarine/guldig makeup :) Ni får en tutorial så ni själva kan göra den hemma :)


1.

Börja med att lägga en guldig skugga på mitten av ögonlocket, packa på med färg, vi ska på med svart så den måste synas!


2.

Ta sen en svart skugga och l'gg runt den guldiga, inte högre än till globlinjen, försök att ge den guldiga skuggan en lite rund form.


3.

Sen tar du en turkos/aquamarine färg och suddar ut med den svarta i globlinjen. Se till att det blir riktigt mjuka övergångar.


4.

Jag lägger en cremefärgad skuggamed lite guldigt skimmer i som highlighter och fyller på med den svarta skuggan för att finputsa lite.







Fyll i ögonbrynen och måla mascara så är det klart!!




Körde på ett vanligt genomskinligt plumping gloss på läpparna!


Ikväll ska jag grilla hos en kompis, så vi får se hur det blir med uppdateringnen...


Kram :)

5 tomma produkter - April

Jag har sett den här typen av inlägg i flera bloggar och själv funderat på att göra samma grej.

Alltså, i slutet på verje månad, eller precis i början, till exempel, då visar man 5 produkter/tomma förpackningar som man har tagit slut på. Man kan ju självklart även göra detta när man har 5 tommas produkter och inte bara i slutet på varje månad. Jag kommer att göra det i slutet på varje månad i vilket fall :) Man skriver och berättar lite kort om produkterna och vad man tycker om dem.

Här kommer mina första fem produkter, hoppas att det uppskattas och att ni får lite tips!


Lite blandade produkter var det här, ett duschcreme, en hårspray, ett mascarasample, en toplack och en brushcleaner.



Först ut, min brushcleaner. Köpt på Kicks någon gång i höstas eller slutet på sommaren. Den har hållt superlänge, kostade 65:- har jag för mig, kan ha varit 69:- också :P Jag använder den här varje dag, främst till mina ögonskuggaborstar. Foundation borste och andra borstar där jag använder creme eller flytande produkter av något slag, typ läpprodukter, concealer osv, dessa borstar tvättar jag bara med schampoo och balmsam. Det gör jag även med mina ögonskuggsborstar, men inte lika ofta. Den här är toppen att få bort ögonskuggan i borstar så jag kan använda samma borste till olika skuggor, framförallt om det är två väldigt olika färger! Den rekommenderas starkt. Jag har redan köpt en ny!



Sen har vi min hårspray, verkligen inget speciellt. Jag använder väldigt lite hårprodukter, men ibland sprayar jag lite i håret, oftast för att få lite volym eller få lockat/plattat hår att hålla bättre. På vintern blir mitt hår lätt elektriskt och då använder jag den för att tämja dessa hårstrån. Eftersom jag inte använder den så mycket eller till något speciellt så har jag inte så mycket att säga om den. Den kostade ca. 26:- på Ica och funkar toppen för det jag använder den till!! :)



Det här är ett mascaraprov, Lancôme Hypnôse mascaran. Jag fick den på Kicks i höstas tror jag, har sparat den länge och försökt få ut det sista och sedan för att jag vill köpa en. Den är riktigt bra, man får fina fransar, separerade och lagom mycket volym och längd. Ensam är den främst en vardagsmascara, men vill man ha lite fylligare fransar gör den sig absolut bäst under en mascara med plastborste. Dock kostar fullsize 350:-.... Så det är aningens saftigt, men jag tänker köpa den någon gång. Dock inte nu.



Och NU har min I love... mango & papaya tagit slut. Köpte ju den i mitten av februari och då läckte den ändå ut en del i min väska jag hade till London. När man står däri duschen och tvättar sig luktar man som en påse tutti frutti, mums! Dock håller inte doften i sig när man kommer ut och har torkar sig, det är lite synd. Däremot finns det matchade body lotion(och massa andra prosukter) och smörjer man in sig med den efter duschen så lär det hålla i sig lite mer! Kostar 69:- på bl. a. Åhléns och Kicks.


Sist men verkligen inte minst, min flaska Seche Vite snabbtorkande toplack. Det finns lite kvar, men det har segnat och är lite svårt att komma åt, såg efter att jag köpt en ny flaska att man kan köpa några tunnande droppar, speciellt till Seche Vite, så att den blir som ny igen, får göra det med min nuvarande flaska :)
Om du målat naglarn ofta eller helt enkelt inte har tålamod att vänta så länge som man måste på att naglarna ska torka, köp den här!!!! Kostade 129:- på Kicks. Jag vet inte hur jag orkade måla naglarna innan jag hade den här, förmodligen därför jag så sällan gjorde det! Jag älskar den. Målar jag ena handen med nagellack och toplack så är den såpass torr att jag lätt kan ta på den när jag gjort samma sak med andra handen. Man får även en riktigt glansig, nymålad finish även när det torkat. Man målat detta lack på vått nagellack. Måla först ena handen, sen målar du ganska rikligt med Seche Vite över, det tränger in i nagellacket och gör att det torkar snabbare. Målar du dock för mycket blir det bara kladdigt.



Lite halvlångt inlägg, men med mycket bilder! Har fler inlägg på gång! Två tutorials faktiskt ;D

Kram!

30-day Makeup challenge - Day 3

Halloj! Nu är jag tillbaka :P Har samlat på mig i alla fall lite material :) I tisdags var jag ledig, men det var ju fantastiskt väder och jag var ute i stort sett hela dagen. Dessutom har jag fastnat i en bok, så jag varvar sminket med att läsa. Har alltid tyckt om att läsa mycket :)

Gjorde min dag 3 på 30-day makeup challange. Orkar inte skriva upp hela listan, blir så långt. Men det var i vilket fall "The Feline". Alltså någon typ av kattdjur. Jag gjorde inget bokstavligt utan ville mer fokusera på att dra ögonformen lite utåt och få en kattig form på ögat. Gjorde även lite fläcker på läpparna. Lösfransarna gillar jag inte alls, det är för stela, för långa och bara inte bra för att de ska funka. Men det är och andra sidan köpta för 30kr i ett tre-pack på H&M. Här kommer lite bilder i alla fall! :)







Så blev det! Jag blev ganska nöjd ändå, gjorde den igår kväll och var ganska trött då :)

Kram!

RSS 2.0